Vardagsjobb på farmen

Hej på er!

Idag har det varit lite blåsigare och svalare här i Sale så jag har bara haft en häst på skrittmaskinen i morse. Arbetet är att mata kalvarna på morgonen, ta hand om hästarna och sen göra lite olika sorters sysslor som t.ex. att trimma gräs, som jag fick i uppgift att göra på förmiddagen. Det sprätte verkligen upp gräs överallt på hela mig. Efter lunch körde jag in till stan och hämtade hästfoder. Blev faktiskt förvånad över hur bra det gick att köra trots vänstertrafiken. Är ju ändå liiiite "van" vid det eftersom jag körde en hel del i Oxford när jag jobbade på gården där för några år sedan hehe.

Igår var en otroligt varm dag och det var väldigt mycket jobb. Det var 32 grader och sol och massor med hästar som skulle tas om hand och ridas. Jag sa till killen som bor i ett litet hus intill mig att jag ångrar att jag önskade att det skulle bli varmare. Han ba "it will get a lot hotter than this though". Helskotta. Är ju skönt med värme och sol men att rida hästar i en dammig paddock i 32 (eller mer) grader och gassande sol är verkligen ett kraftprov utan dess like. Ett test för att se när man ska svimma av värmeslag. Och så iförd hjälm, ridbyxor och ridstövlar på köpet. Men förhoppningsvis vänjer sig kroppen vid det. En sak som är skönt är att jobba med kroppen hela dagen! Mitt mål är att bli vältränad på köpet här i Australien, haha.

Matade de små kalvarna själv nu på eftermiddagen. Dom var riktigt duktiga! Ibland vill dom inte dricka och ligger ner och håller på, men inte idag minsann.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229