Torsdag

Så idag är det Ebbas tur att fylla 22 år! Vi fixade en pannkaksfrukost imorse ute vid poolen och överraskade henne. Fredrik, Nanna och Viktor fixade bacon, pannkakor och kaffe och Gustav, Martin och jag hackade frukt och gjorde äggröra. Så kul att vi alla bor grannar, vi är ju 9 stycken svenskar som bor på Tropicana nu haha. Jo när vi hackar frukterna så ska Gustav börja göra äggröran. Martin ba "lägg i lite melon och typ.. bacon i också". Jag ba "ehe MELON i äggen? Varför i hela fridens namn?". Och Martin svarar att det blir "som en omelett". Jag ba "vem har melon i en omelett? Vilken planet är du från egentligen?" och Martin svarar "Uranus". Skrattade verkligen ihjäl mig för det var ett så oväntat svar. Sen dekorerade vi bordet vid poolen och överraskade henne, tror hon blev väldigt glad!

Annars hade jag bara en lektion idag där vi såg på en film om hur de börjat gräva och bygga en enorm anläggning för att "begrava" radioaktivt avfall uppe i Onkalo, Finland. Filmen var väldigt mörk och de intervjuade "experter" som arbetade med det och alla verkade rätt bekymrade. Tar ju verkligen sååååå lång tid innan det farliga bryts ned helt och det kommer ju bara bli mer avfall hela tiden. Halva filmen handlade om hur vi ska kunna försäkra oss och framtiden om att ingen gräver upp det. I slutet av filmen så skulle experterna välja några ord och ge ett meddelande till framtiden om just avfallet. Hon ba "om du har kommit hit (till stället där det förvaras), gå inte in, rör ingenting, det är livshotande. Vänd om och "go up to the surface and take better care of the earth than we did". Kände verkligen hur tårarna rann nedför kinderna när hon sa det. Men tänk seriöst ett scenario där någonting händer, det blir en istid eller någonting så att nästan hela vår civilisation försvinner. Sen hittar någon människa (eller annan organism, vem vet) ett meddelande, ba "Hej här ligger 300 000 ton radioaktivt superfarligt avfall. Varsågoda /människorna från förr i tiden." Vi vet inte ens om de i framtiden kommer prata samma språk som vi gör så de pratade om att sätta dit symboler osv också. Gud vad jag skriver mycket om detta men tycker att det är jätteintressant verkligen. Här står det om Onkalo; https://nordic.businessinsider.com/finlands-100000-year-tombs-for-storing-nuclear-waste-is-drawing-the-worlds-admiration-2017-1/

Men NU ska jag snart fixa mig och så ska vi fira Ebba med att förfesta och ta partybussen till Santa Barbara. Här kommer ett gäng bilder som inte allas matchade texten nu känner jag men aja. See you later!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229