Thomas fire

Hej! O m g vilken konstig och hemsk vecka det har varit. Förra måndagen sent på kvällen fick vi strömavbrott i hela IV och Santa Barbara, vilket vi senare fick reda på berodde på en skogsbrand i Ventura som ligger söder om oss. Branden (som kallas Thomas fire) spred sig väldigt snabbt och även om den inte var jättenära oss så märktes den väldigt tydligt eftersom luften var helt tjock av rök och aska. Skolan delade ut gratis masker för att skydda sig från partiklarna i luften. I torsdags fick vi mail om att lektionerna var inställda pga den dåliga luften, och i söndags fick vi mail om att alla finals den kommande (denna) veckan var flyttade till början på nästa quarter. Jag har nu åkt med min roomie till LA och befinner mig hemma hos henne och kan andas vanlig luft igen. PHEW. Tänk att man tog ren luft och en tillvaro utan skogsbränder runt hörnet för givet innan.

Jag tror att alla studenter har varit väldigt oroliga även om det varit mycket memes och skämt om det hela också. Jag sov väldigt dåligt hela veckan. Kollade ständigt telefonen för att hålla koll på var branden befann sig osv. Ni kan läsa om branden och hur den utvecklar sig här. Det står även mycket om det på LAtimes. Just nu är branden 237,500 acres och 25% contained och det sistnämnda känns som en enorm förbättring med tanke på att den bara var 5 % contained nästan hela förra veckan.

Det har varit flera andra bränder i LA och i San Diego under veckan också men Thomas fire är den största. Nu hoppas jag bara att de får stopp på den snart och att den inte tar sig in i Santa Barbara eller UCSB... herregud vad hemskt det hade varit. Ber varje kväll för att det inte ska hända.

UCSB förra måndagen innan branden bröt ut i Ventura.

UCSB ligger alltså inom den lilla röda ringen. Denna bilden var nog från i tisdags tror jag. Rött- brand. Blått- evakuera.

Detta är senaste update av branden. Usch såg att den blivit ännu större sedan jag kollade imorse.

Aska i poolen hemma på Tropicana. 

Rökigt utanför Albertssons.

Lite humor mitt i förödelsen.

Made by Jenny.

Ett öde campus på söndagsmorgonen.

Svenskligan diskuterar mailet om inställda finals i biblioteket.

Senaste trenden i IV.

Spår av branden längs vägen till LA.

Mer finns att läsa här, här, och här.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229