Redovisning och glasspaus

Idag skulle jag redovisa mitt "research project paper" i min kurs om waste & consumption. De hade räknat att folk skulle redovisa 3,5 minuter och vi var hela 18 (!!) stycken som skulle hinna med på 1 h och 15 min. Jag som var nr 17 sa till Ebba att "det kommer ju omöjligt att gå", men jag hann visst, vilket var helt otroligt med tanke på det pressade tidsschemat. Jag skriver om återvinning och ska kika på hur det ser ut i Sverige jämfört med Kalifornien. Arbetet ska inte in förrän den 19 mars så det var bara tänkt att vi skulle introducera det hela lite kort. Hade en bild på var Sverige låg på en karta över Europa och jag ba "ja många förväxlar Sverige med Schweiz" och alla ba HAHA. Jag ba herrejesus så kul var det inte (hehe jo det var rätt kul). Och sen så visade jag lite skämtbilder på typ köttbullar och älgar. I slutet visade jag lite bilder som mamma skickat från återvinningscentralen och jag ba "hit går svenskarna på helgerna, nästan som ett slags nöje" för det är ju seriöst packat på helgerna på återvinningen. Kan ju berätta att det är nästan ingen skillnad mellan hur mycket Sverige och Kalifornien återvinner procentuellt, MEN vi har helt olika system. Här slänger man ju allt material (plast, papp, glas) i en och samma hink (wtf) och sedan sorterar människor och maskiner ut allt i efterhand. Folk slänger nog mer grejer när det är ordnat på det viset men mycket blir å andra sidan förstört när det mixas ihop.

De andra i klassen skrev bl.a. om korallreven (mycket intressant), kärnkraftsolyckor, toxic waste, environmental racism osv. Många var otroligt duktiga på att redovisa, men amerikanarna är väldigt duktiga på att prata överlag tycker jag.

Annars har det varit väldigt varmt idag. Vi tog en glasspaus i solen på eftermiddagen, och på kvällen var jag på min flatmates invigning av "the Russian club" där de presenterade Ryssland och bjöd på mat. Nu ska jag skriva min uppgift i Writingkursen. Kram!

nom nom

Det var riktigt vårigt idag.

Lär mig om andra länder och kulturer, woop woop! Visste ni att Ryssland är det största landet i världen sett till ytan? Man visste ju att det var stort men att det var störst visste inte jag iaf.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229