Longines Global Champions Tour och sightseeing i Rom

Godmorgon! Eller buongiorno som det heter på italienska men som man själv aldrig lyckades uttala på ett korrekt sätt när man väl var i Italien, haha.

Jag och mamma kom hem igår eftermiddag från en veckas semester/voluntärjobb på hästtävlingar i den varma och livliga staden Rom. Vi kom dit på tisdagen och åt pasta på en mysig lokal restaurang där det knappt var några turister. På onsdagen turistade vi hela dagen och såg bl.a. Spanska trappan, Pantheon, Fontana Di Trevi och Piazza Navona. Vi hade också en guidad tur in i Vatikanmuséet och fick se Sixtinska Kapellet som var helt fantastiskt. Jag och mamma var ju i Rom för några år sedan och jag minns att mamma typ flippade för att vi hade oturen att vara där över Halloween så Sixtinska Kapellet var stängt just då. Men nu iaf var vi där och det var mer imponerande än vad jag hade förväntat mig. Den välkände skulptören och konstnären Michelangelo har alltså målat taket i det här stora rummet och det var verkligen ett högt tak, inget vanligt vardagsrum direkt. Han målade tydligen alla "fresker" (som det kallas) endast med hjälp av en medhjälpare som malde färgpigmenten och det tog flera år. Den obekväma arbetsställningen (tittandes upp i taket ståendes på någon form av ställning) gjorde att färg droppade i hans ögon vilket ledde till att han fick problem med synen efteråt. Sjukt fascinerande historia och konstverk! Överhuvudtaget är det otroligt vad de skapade vackra byggnader och konstverk förr som faktiskt var på riktigt. Inte bara yta och redigerat liksom utan gedigna marmorstatyer som tog år att färdigställa.

På torsdagen började hästtävlingarna, Longinus Global Champions Tour, vid Stadio dei Marmi som ligger i den norra delen av Rom. Mamma hade jobbat där förra året och lockat dit mig delvis med säljargumentet att de hade en fantastisk buffé med parmaskinka, melon etc. som funktionärerna fick äta från. Sen när vi blev visade runt i området så sa hon som var ansvarig för volontärerna att vi fick en kupong av henne för att hämta ut mackor (ish) som var som små feta friterade bullar med olika pålägg och att det var det enda vi fick. Vi blev helt förfärade och alla volontärer diskuterade ilsket hur dåligt det var att vi inte fick mer uppskattning. En volontär som jag pratade ganska mycket med första dagen åkte till och med hem för hon blev så besviken. Men jag kan känna att man iaf vill ha ordentlig, riktig mat. Inte typ bullar även om det är gott liksom. Mat-situationen blev iaf bättre mot slutet och det var bra tävlingar och fint väder. Träffade många andra trevliga volontärer, en väldigt trevlig kvinna från San Francisco som bor i Stockholm som hade pluggat på USC!! Jag typ skrek när jag hörde det haha. Jag ba WHaaaaaaaat. Pratade också med en kille från Egypten som sökt visum och åkt hela vägen för att jobba på tävlingarna- mvg i engagemang. Jag och två andra italienska tjejer jobbade med att hålla obehöriga ute från att ta sig in på en vip-läktare. Vi kan ha haft en av de bättre positionerna eftersom vi hade tillgång till kakor, kaffe och chips hela tiden, hehe. Mamma hade hand om insläppet när ryttarna rider in på banan, gate opener. En sak jag tyckte var lite klurigt är att italienarna överlag är väldigt dåliga på engelska. De frågade massor med saker på italienska och när jag ursäktande sa att jag bara pratade engelska bara gick dom iväg, haha. Här kommer lite bilder från Rom och eventet. Ciao!

Jag kör samma pose vid varje foto tydligen, haha

Jag ler och ser ut som en turist, och på bilden till höger var vår guide under vår tur i Vatikanmuséet.

En av alla många långa gångar i Vatikanmuséet, och till höger är utsikten från att gå upp i kupolen i St. Peter's Basilica.

Bellllaaaa

Fontana Di Trevi, och mamma med en gelato i högsta hugg.

Mamma håller koll på när Ben Maher ska in på banan.

Alla glada volontärer förutom de som åkte hem av olika anledningar, haha! Mamma är tredje från vänster, översta raden. Och jag är tredje från höger på översta raden.

Det var en fest på torsdagen (vänstra bilden) och en på lördagen (högra bilden). Den första "festen" på torsdagen var väldigt oklar dock. Vi förstod inte om vi fick mat eller dricka eller om vi skulle köpa det. På lördagen blev vi bjudna på middag och det var dans så det var riktigt kul!

Skål!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229