Låt mig presentera..

.. hästarna på gården!

Ska visa er djuren jag tar hand om här på gården i England. Vi kan börja med hästen jag rider, Copper: 

Han heter egentligen Conspicuous xx och är ett engelskt fullblod f. 92. Han har tävlat upp till fyrstjärnig fälttävlan och var en av de sex hästar som var felfria under Badminton 2004 i terrängen. Copper är en jättefin herre som trots sin ålder på 22 år är väldigt fräsch. Han gillar dock att ligga och sova i boxen precis när jag ska rida honom (sammanträffande?) men väl under ridturen piggnar han till. I förrgår var han jättepigg och vi galopperade i deras stora hage i solskenet. Det var riktigt härligt det! 

Coppers gamle vän heter Corky. Han är riktigt uråldrig den hästen. "Sjunger på sista versen" är ett perfekt uttryck för vad han sysslar med. Corky är nog 30 år gammal, vilket är väldigt gammalt för en storhäst. Jag är lite rädd att jag plötsligt ska hitta honom död i hagen en dag, vilket inte alls är helt otroligt! 

Sen har vi Magic, det senaste tillskottet. En jättesöt liten ponny som barnbarnen rider på. Hon är väldigt pigg och framåt och gillar att äta ungefär allt som råkar befinna sig framför henne, som de flesta andra ponnyer med andra ord. 

Det var hästarna det. Nästa gång blir det hundarna. Wiho! 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229