Första skolveckan

I torsdags drog lektionerna i skolan igång här på UCSB. Här i USA är det lite annorlunda för man väljer själv vilka kurser man vill läsa och bygger liksom ihop sitt schema på egen hand. Jag har valt att läsa fyra olika kurser på totalt 16 units (12 är minimum för heltidsstudier) så vi får väl se om jag kommer stupa eller inte. Mina professorer verkar i vilket fall jättebra så det ska bli kul. Campus här är enormt och alla mina lektioner ligger ganska långt ifrån varandra så det är ett riktigt kraftprov att ta sig kors och tvärs överallt under dagen. Jag har inte skaffat en cykel ännu men jag inser nu att det är ett måste här för att slippa dyka upp genomsvettig till lektionerna.

I går hade jag bara en lektion på morgonen och sen var jag ledig resten av dagen vilket var skönt. Vi åt lunch på ett jättemysigt ställe där en teryaki-bowl med kyckling och ris bara kostade runt 5 dollar, värt! Sen var vi på något mingel för utbytesstudenter där det bjöds på tårtor och kakor. Vi hade bestämt att vi skulle ses ett gäng senare på kvällen så jag tänkte att jag skulle passa på att handla lite mat innan dess. Själva handlandet tog dock mycket längre tid än vad jag tänkte mig eftersom jag väl inne i affären började noja massor över vilka varor jag skulle köpa. Min roomie tipsade mig om en affär som sålde mycket ekologisk mat. Då tänkte jag mest att "jaja, det är inte prio ett med ekologiskt". Det är ju tillräckligt svårt som det är att hitta vanliga simpla varor. I Sverige är jag ganska noga med vad jag köper för någonting. Köper ju till exempel alltid svenskt kött, ekologiska bananer osv. men det är ju inte så att ALLT måste vara ekologiskt. Här i USA är det dock lite annorlunda för det finns t.ex. mycket GMO och kött/mjölkprodukter kan innehålla mycket hormoner vilket är rätt obehagligt. De har inte alls så strikta regler som i Sverige när det gäller sånt så plötsligt när jag stod där i mataffären kunde jag inte med att köpa någonting som inte var ekologiskt! Letade och letade som en dåre efter mina små matvaror så det tog evigheter. När jag väl var framme i kassan så fick jag inte köpa alkohol heller för jag hade inte mitt pass med mig (id räckte tydligen inte) så jag blev lite trött där ett tag. Fick i vilket fall hem mina förbaskade organic-varor till slut efter mycket om och men. Senare gick vi ut på gatan Del Playa som ligger längs med stranden här i Isla Vista. Det är ett riktigt fest-ställe och nästan alla hus har fönster och dörrar öppna och dj:s som spelar på helgerna. Ska berätta mer om det i ett senare inlägg! Idag har vi spelat volleyboll, käkat lunch på det där stället med teryaki-kycklingen och badat. Det var verkligen kul att bada för det var jättestora vågor och väldigt strömt. Living on the edge...

Ska försöka skriva lite oftare och inte så långt framöver. Nu blev det ju en hel uppsats här!

När man har filtret på, då vet man. Jag befinner mig på UCSB på RIKTIGT. Skulle ju kunna hitta på alltihop egentligen men nu har ni det svart på vitt, hehe.

Lärde mig ett nytt spel som heter "Beer die" som verkar vara omåttligt populärt här i Santa Barbara.

Personen i kassan ba "Do you want organic chicken for 1 dollar extra?" och jag ba yes yes, yes ofc.

Påväg till stranden.

Vi sa det på stranden innan att "detta är nästan lite för bra för att vara sant".

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229