Farorna i New Orleans

Alarmet pep halv fyra imorse, och vi packade ihop våra saker likt trötta zombies. Hotellfrukosten missade vi. Taxixchauffören frågade "You up?" med en bred sydstatsdialekt och vi stirrade med tomma blickar så vi var antagligen inte up... Den lille mannen pratade hela taxituren om hur farligt det var här i staden och att vi ständigt skulle vara på vår vakt, och han är inte den enda som gett oss råd om att vara försiktiga. Folk från Sverige har sagt "ååh herrejesus där är jättefarligt" och "överlev..", när vi frågar folk på gatan om vägen till diverse turistattraktioner så svarar dom i slutet "y'all be careful out there". Igår var det en man på gatan som nästan skällde ut oss för att vi hade väskor med oss. "Leave them at your hotel for God's sake, put that thing AWAY!" När vi gick hem på eftermiddagen var vi nästan rädda för att polisen som åkte förbi skulle stoppa oss och skrika något om att vi hade shorts på oss, typ  "Are you guys suicidal??!! Get in the cab NOW!" 

Vi haffade tag i en taxi och pustade ut. Efter ett litet tag spred sig en obehaglig känsla i taxin då alla varningar började eka i huvudet "Y'all be careful out there..... careful ..." Vår taxichaufför, en stor mörk man med ärr i ansiktet som inte bad om adressen tryckte gasen i botten och körde ut på motorvägen. Vi blev vita i ansiktet och Lea satt och fumlade med GPS:en... Jag försökte planera en flyktväg medan den store taxichauffören satt och surade. Dock körde han oss säkert till hotellet och log glatt när vi förskräckta räckte honom för mycket dricks. Han hade antagligen bara en dålig dag och kände till området sedan innan.. 

I förrgår var vi och åt burgare på en jättemysig restaurang som låg på Frenchmen Street. Vår servitör var en liten disträ (hög) kille som misskötte sin uppgift att fylla på Leas kaffe. Någon typ av ansvarig kom fram till vårt bord och beklagade sig högljutt över den förstes slarv. Den lille blängde surt och sprang fram och tillbaka med disk. Efter ett tag tyckte den ansvarige att den lille killen kunde guida oss i området ikväll då vi frågade vad dom hade för tips att göra som 19-åringar i staden. Så vi blev visade runt på Bourbon Street och jag och Lea kom in på de flesta ställena men vår guide blev stoppad nästan överallt för han var 20. Han snodde korvbröd från en liten vagn på gatan också, och vi fick alla tre springa sicksack mellan folkmängderna på gatan. Det var tydligen någon slags tradition påstod han. Som i en film! 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229