Ett riktigt hästjobb

Tyckte rubriken var passande eftersom jag jobbar med hästar mestadels här i Australien, och det är riktigt mycket jobb! Alltså att sköta om en häst tar mig rätt lång tid för jag har en tendens att stå och borsta och fixa väldigt länge. När man har tio hästar att ta hand om finns inte utrymme att stå och dagdrömma utan det behöver vara snabba ryck! Idag har jag haft fem hästar i skrittmaskinen, longerat en och ridit en annan. Har också tvättat och schamponerat sex hästar *klapp på axeln*. Sen är det ju massa grejer som kommer till runtomkring som att ta av och på täcken i hagarna, fixa med utrustning etc. Fick dock känslan av att jag ändå var seg men gjorde det verkligen så snabbt jag kunde. Mina ben kan ju bara uppnå en viss hastighet när jag går, och känns lite väl att springa runt i hagarna haha. Hästen jag red är tydligen en av de lugnare att rida och han ser ut som en av pikadorernas häst (ni vet dom där snubbarna i tjuren Ferdinand). Ryggens form märktes dock inte av när man väl satt i sadeln och han var riktigt trevlig att rida. En polocross-häst tydligen.

Nu har vi precis käkat middag nere på puben jag, familjen som har gården och några vänner och bekanta. Det var jättetrevligt! Annars måste jag säga att jag har väldigt svårt att förstå australisk engelska. Tror familjen här på gården och övriga i staden pratar med väldigt mycket dialekt för jag förstår på riktigt noll av vad som sägs en stor del av tiden. Pappan i familjen ba "what do you think of life and death at a farm" nåt sånt, för vi pratade om en stackars liten kalv som inte klarat sig. Jag hörde bara att han sa life och missade delen med "death", så jag svarade glatt att "it's nice". Sen ba fuck. Gick runt och hade ångest över att han kanske trodde jag var ett svenskt psycho som typ roas av att kalvar dör, fy vad hemskt.

En annan grej var när en man hälsade och sa "nice to meet you" och jag svarade "good" för jag var redo för att han skulle säga how are you haha. Låter som om jag är världens trögaste person men det går inte att urskilja vissa ord. Och jag som ändå pluggat i USA ett år (och sagt det till alla)! Men deras engelska är ändå "standard" det man är van vid. Anyways, här kommer lite bilder på mina favoritkatter och några favorithästar (att hantera iaf för än sålänge har jag inte ridit dem). See ya!

En av hästarna, Cracker.

Och här har vi Lola. 

Gillar

Kommentarer

Leffeboy
Leffeboy,
Hej där! Jag tycker du skall tala om för folk att du inte riktigt har hunnit vänja dig vid den australiska dialekten och inte fattar riktigt allt. Så om du svarar konstigt så beror det på att du missuppfattat vad de sagt. Hellre detän att de tror att du är litet knäpp. Eller..... Själv börjar jag vänja mig vid den dialekten nu för jag har börjat följa serien "Hjärtats vägar" på SvTPlay. Fast den lilla dialekten de pratar är nog lättare att fatta än den du tvingas stå ut med. Du skulle nog gilla den. Den heter Doctor Doctor på engelska och du kanske hittar den på någon australisk strömningstjänst om du nu inte har någon bra VPN så att du kan titta på SvTPlay. Vill du ha min in loggning på Cyberghost så maila. Man kan tydligen ha sju olika användare samtidigt. Ha det nu så bra och fortsätt blogga och fota. Har du lärt dig kameran än förresten?
linneaellinor
linneaellinor,
Jaa men det gör jag ju såklart haha! Men de verkar inte riktigt förstå hur dåligt jag förstår dialekten. Har fotat lite med kameran men inte supermycket för har jobbat när det varit ljust, ska prova den mer imorgon när jag är ledig på dagen dock! Tack för tipset på serien! Kul du läser bloggen, kram! nouw.com/linneaellinor
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229