En otäck bilfärd

Idag var det engelskakurs igen. Tog en annan väg in för att slippa hamna i bilköerna vid vägbygget men den andra vägen var lika seg den också- med eller utan bygge är det lika trögt att ta sig in till skolan. Men det var inte det värsta.

När jag skulle hem ville inte bilen starta så jag fick hjälp av två ryssar som försökte putta igång bilen- utan resultat. Till slut startade den när jag testade en sista gång, så Moo slapp komma och hjälpa mig. Jag körde förvirrat ut och vågade inte stanna och starta gps:en. Jag körde förstås fel inne i centrum och hamnade i fel filer hela tiden. Jag fick panik! Hur kör man bil nu igen? Och så VÄNSTER sida som om det inte var en tillräcklig sörja redan. Jag samlade mig och körde vidare efter de andra bilarna, rakt ut framför en bil som kom in i min fil från höger! Han blinkade surt och jag blev ännu mer panikslagen. Förstår fortfarande inte hur den där vägen var tänkt. Jag såg ingen skylt eller linje och plötligt kom en annan väg och slöts samman med min väg. Det var nog första gången jag varit rädd på riktigt och känt att det var riktigt farligt när jag kört bil.

Jag tänkte på ett stycke jag läste i Torka aldrig tårar utan handskar. En man vid namn Bengt cyklar och vid en korsning tar inte handbromsen. Han rullar ut i gatan mot rött ljus men undkommer bilarna som kör ut i vägen. "Adrenalinet pumpade i honom. Lastbilschauffören hade vevat ner rutan och svurit åt honom. Men inget hände. För han skulle inte dö. Han skulle leva."


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229