EM-veckan

Nu är EM i Göteborg över och det har varit otroligt roligt att få ta del av och hjälpa till på ett så stort evenemang. Jag har jobbat totalt 6 dagar och mestadels hållt till på Heden med att placera ut blommor, mocka, bygga dressyrstaket etc. Jag har mest jobbat förmiddagar vilket var perfekt för då kunde jag kila iväg till Ullevi på eftermiddagen och se hoppklasserna som ofta började lite senare på dagen. Vi som är funktionärer ställer ju upp och jobbar frivilligt till mångas stora förvåning. Vi får ingen lön men vi får mat och det viktigaste av allt- vi får gå in och kolla på alla tävlingar helt gratis! Känns som om jag bara har kollat tävlingar hela den här veckan, och det är det jag har gjort också. Och ätit 5 kilo godis.

I lördags var det dags för Maraton-körningen i Slottskogen. Det var helt smockat med folk överallt i Slottskogen vilket var superkul!! Det var ju gratis att gå dit och att se körning med fyrspann är riktigt mäktigt så det var kul att så många tog sig dit för att titta.

I söndags gick den sista finalklassen i hoppningen där ryttarna red om de individuella medaljerna. En rolig grej som hände var när jag och en till funktionär var påväg mot Ullevi där hoppklassen skulle börja. Jag såg att några andra funktionärer delade ut de officiella programmen för evenemanget. Jag tog ett och sa glatt "såna är ändå kul att ha, som ett minne som man kan kika i senare" för att sedan utbrista någon sekund efter "Fast NEE det är skitdåligt för miljön och as-onödigt". Killen ba "Men vänta va är du typ två personer?" Jag skrattade lite och sa "haha juste, nej det får vi verkligen inte hoppas" Han ba "Vilka är "VI"?" Skrattade så jag vek mig när vi gick där.

Peder Fredricsson låg bäst till av alla inför den slutliga finalen och han hade inte fått ner en enda bom under veckan. Han red sist av alla och publiken satt som på nålar, knäpptysta. Göteborg är så speciellt på det sättet att många är otroligt hästkunniga. Publiken följer med på ett helt annat sätt än vad jag tror de gör på många andra tävlingar. Peder tog hem guldet efter en riktigt spännande omhoppning och publiken var helt galen! Kungen och drottningen satt och klappade händerna i solskenet, nöjda över en svensk seger på hemmaplan. Det var så kul under prisutdelningen för de visade Peders fru Lisen på jumbotronen och publiken började skrika helt hysteriskt och Peder som stod på prispallen med ryggen mot jumbotronen förstod inte varför alla plötsligt började hurra mitt i allt, men när han vände sig om för att kolla mot skärmen så visades han istället. Så höll det på två gånger, haha!

Vi som har jobbat under EM skulle samlas senare på kvällen för att ha en avslutningsmiddag och mingla lite så jag och mamma begav oss ditåt när tävlingen var över. Vi jobbade inte i stallarna under EM men var ändå behöriga att gå in i stallområdet eftersom vi jobbade på banan så vi tänkte att vi går igenom utanför stallarna för att se om några hästar är kvar. När vi var påväg mot stallarna så vände jag mig om och såg att självaste Peder Fredricson kom gåendes ensam bakom oss (!!!). Jag ba "mamma pppppsssssst" och mamma vände sig om och vi sa i kör till honom "Grattis till guldet Peder, så bra gjort" nåt i den stilen. Han, som alltid är cool ba tack tack, ungefär. Han fortsatte gå i lugn och sansad takt mot stallet och vi följde efter eftersom vi skulle åt det hållet. Peder stannade och hälsade på några andra och vi gick före. Sen stannade vi till lite och pratade om hur otroligt han red när han kommer gåendes IGEN. Jag och mamma stod och tisslade och tasslade så han måste ju undrat vad vi höll på med. Eftersom han kom gåendes ensam och inte verkade ha superbråttom så frågade vi om vi fick ta en bild. Han svarade med sin alltid lika coola och lugna röst "Absolut". Okej det är ju nu man inser att det inte alls låter som om man är 22 utan snarare 12, haha. Men faktum är att Peder är så OTROLIGT stor inom hästsporten. Jag lyssnade på den här podcasten ridpodden när den gick. Jag minns att Peder pratade om att han alltid snöade in på olika delar inom ridsporten och verkligen nördar ner sig i allt ifrån foder till skoning. Han berättade också att han läser otroligt mycket litteratur om ridning och hästar och att det är en jätteviktig del som många ibland glömmer av. Han är ju helt enkelt bara SÅ duktig, kunnig, sympatisk, vettig osv osv. Och han älskar verkligen hästar, det märks. Han förtjänade verkligen guldet till 100 %! Det var ju verkligen helt otroligt att jag fick till en bild med honom, när han dessutom hade medaljen på! Ibland har man flyt minsann.

Kvällen avslutades med mingel och middag uppe på vip-läktaren. Det har varit en otroligt rolig vecka! Här kommer en bildbomb! :)


Mycket folk och fina hästar under lördagens maratonkörning i Slottskogen.

Träffade på en av ryttarnas åsna bakom kulisserna vid Heden. Nu lät det som om någon tävlar med åsnan men så är det nog inte förstås, hehe.

Trav i takt!

Här hänger jag med lite rosor i HM-västen.

Här är resten av kläderna på också. Nej förresten det fanns en keps också. Ser verkligen ut som om jag ska göra lumpen!

Fina blommor som ska ut på arenan.

Vattengraven. Dags att ta sommarens sista bad?

Heja Sverige!

Heja Peder och Allan!

Tjoho svensk seger på hemmaplan!

Den omtalade bilden med allas idol Peder Fredricson! Wow. Alltså WOW. Ser ut som om mina kinder ska spricka av glädje! Kolla medaljen också, STORT grattis till Peder och Allan!

Uppe på vippen.

Bra utsikt!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229