Dyr slutnota

Okej så slutnotan för EM i Ridsport blev tydligen en dyr historia. Jag har i dagarna läst massor med artiklar (GP, Hippson bl.a.) om att det förväntas landa på ca 50-65 miljoner kronor i kostnader p.g.a. lägre biljettförsäljning än förväntat och höga kostnader för att återställa bl.a. Slottskogen och Heden. Hedens konstgräs blev tydligen förstört då man hade kört med för tunga fordon på planerna, vilket var väldigt klantigt. Segt om typ Bertil 65 tar sin traktor och kör en vända för att sätta ut en kameraställning eller något och sen så blir kostnaderna för att återställa gräsplanen flera miljoner. Ups!

Folk är i vilket fall väldigt arga och dräller sura kommentarer på fb om detta i artikelflödena. Jag vet inte vad som gick snett i planeringen och hur det kunde skena iväg så mycket men jag håller med vissa av kommentarerna om att man borde sålt biljetterna lite billigare. Nu vet jag inte exakt hur mycket de låg på eftersom jag jobbade som volontär och kunde titta men tror att en bra sittplats till hoppningen fredagen eller söndagen låg på ca 800 kr, vilket är väldigt mycket pengar om man ska gå hela familjen. De som köpte biljetterna och gick på de bra klasserna hade ju ett enormt intresse märkte man. De där som gillar hästar men inte är superengagerade köper helt enkelt inte så dyra biljetter och det förstår jag. Det var också lite synd att det låg just datumen när skolorna drog igång. Sen var det mycket folk som var och kollade men Ullevi är så otroligt stort så det krävs ju en hel del folk för att fylla upp det.

Synd att det gick så mycket minus när det på många andra sätt var ett så lyckat evenemang. Men till alla gnällspikar där ute, då kan vi väl skita i att anordna några större evenemang alls? Alla kan väl sitta hemma och glo på sina smartphones istället eller gå och shoppa? Fy vad tråkigt men det är ju typ det folk vill göra. Nä usch nu blir jag sådär upprörd som jag blev när folk surade för att Peder vann Jerringpriset. Tänk vad mycket extrakostnader som tillkommer vid t.ex. större fotbollsevent i form av nedskräpning, extrainsatta väktare och poliser, fylleceller etc. Andra evenemang kostar också. Allt går inte med vinst eller blir ett nollsummespel, men det är någonting som sprider otroligt mycket glädje till folk (till skillnad från typ Västlänken). Och mitt hjärta bankar för hästsporten!

Vi jobbade i alla fall gratis.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229