Downtown och långpromenad

Heej bloggen! Jag och Ingrid var precis på en riktig långpromenad och utforskade området kring campus.. Det finns en pir och ett hotell en bit bort om man går från Coal oil point reserve, så vi började gå. Det visade sig att det var en jäkla promenad att gå ända dit bort, men sagt och gjort. Hotellet såg jättemysigt ut så det var ändå värt promenaden. Vi såg vad vi trodde var en en döende säl på vägen hemåt som låg och flämtade så vi började leta fram något lämpligt nummer att ringa. Jag ba men guuuud undra vad som hänt med den stackarn. Ingrid svarar bergsäkert "den har ätit någonting, säkert plast". Precis när vi tänkte ringa djur-jouren så kom det fram en man i svarta kläder med tryck där det stod "Marine Wildlife" som förklarade att sälen är en ungsäl som precis blivit lämnad av sin mamma och nu har problem att fiska själv. De söker sig därför upp på land för att vila/ samla värme, och jagar sedan på natten istället (när det är lite enklare förmodligen). Vi såg totalt tre sälar på hemvägen, stackarna. Såg verkligen hemskt ut för de var väldigt smala och låg och flämtade och det var massor med flugor som surrade vid ögonen. Personen från Marine Wildlife sa att många försöker att få i dem i vattnet igen, vilket var min första tanke också men man ska ju absolut inte röra/klappa dem eller flytta dem. En liten lektion om sälar i Kalifornien här!

Igår åkte jag och Ingrid in till Santa Barbara och shoppade och fikade lite innan vi mötte upp resten av gänget och käkade middag på en fiskrestaurang nära stranden. Vi gick till ett nytt ställe som heter Test Pilot efter det för att ta en cocktail, och sen drog vi till Sandbar (där vi börjar bli stammisar). Vi delade en stor Uber hem och jag satt verkligen och sjöng i bilen för jag blev på sånt partyhumör! Synd att alla ville hem så tidigt haha.

Så det har varit en jättebra helg. Som Ingrid sa så är det alltid kul att komma in till Santa Barbara för att se lite "vanligt" folk. ;)

Sofia fångade mig på bild (inte så svårt) med sin 1-megapixel kamera.... haha!

Skål! Sjukt hur naturlig den är bilden ser ut när den såklart är iscensatt! Eller aa vi skålade ju men ni fattar.

Provade tonfisk och den smälte verkligen i munnen! Allt var verkligen superdupergott. Tror restaurangen hette Fish House vid en närmare titt på vinglasen.

Haha asså det ljuset, så ocharmigt! Men det var för att det var St Patricks day.

Nu: långpromenad!

Ingrid pillar loss en liten liten bit och muttrar "det är nu hela klippan rasar". Som i Ice Age. Det hände inte vill jag försäkra er om.

Såg ju fint ut. Alltid kul att se något annat än diskberget här hemma i lägenheten.

Lilla sälen som låg och vilade.. stackarn! Hoppas den får bättre jaktlycka inatt. Zoomar man in ser den verkligen jättebitter ut.

Vi avslutade promenaden med lite scones hos Ingrid! Jag fick kaffe också hehe. Min roomie har en kaffemaskin men den behöver rengöras och hon är nästan aldrig här så den bara står här hemma och behöver rengöras = inget kaffe. Ska nog ta tag i det imorgon och fixa det där för detta håller inte längre.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229