Dinner with friends

Igår var jag och Ingrid på middag hos Håvard. Det var vi två, tre norrmän varav två jag träffat tidigare, två italienare som ville prata politik och så Håvard som höll i det såklart. Den ena italienaren sa till den andra "okej så ikväll ska vi inte säga vad vi tycker om USA", varpå jag ba "jo vadå vad tycker ni om USA?". Det skulle jag minsann INTE frågat haha. Öppnade verkligen Pandoras ask i den sekunden. Den ene började snacka om Sverige istället och typ sa att han hade varit på besök i Stockholm i somras och att han inte gillade vår kultur. Han förklarade att han inte gillade hur vi inte ifrågasätter våra värderingar, men att vi ändå hade "bra" värderingar. Jag ba va? First of all- vi ifrågasätter ju våra värderingar STÄNDIGT i Sverige känner jag. Vi utvärderar oss själva och vår kultur hela tiden. Sen- om han nu tyckte att vi hade så bra värderingar och tankar, varför var han så irriterad på att vi inte ifrågasätter dem? Märkligt. Sen gick han vidare och pratade om att han tyckte att USA var så pk och jag ba, då ska du komma till Sverige, haha. Kände att jag blev lite irriterad nästan men det är iofs roligare när folk säger vad de tycker och man kan diskutera! Det värsta som finns är ju när man frågar någonting och folk bara rycker på axlarna och ba "meh".

Men hursomhelst, känner att jag försökte försvara Sverige igår. Nobody klankar ner på Sverige when you are in the U.S. Sen pratade vi lite om USA och båda italienarna höll med om att folk här var ytliga och att det mesta var dåligt (ungefär). Jag ba fast om någonting händer på stan så känns det som om folk i USA kommer fram och är väldigt hjälpsamma på ett annat sätt än i Sverige. I Sverige betalar alla mycket skatt och hjälper på det sättet men folk är inte så hjälpsamma i vardagen, tycker jag. Eller vad tycker ni? Svårt att döma "USA" för det är ju så himla olika i olika stater men jag gillar Kalifornien. Vi åt chili com carne med ris och fick en pannacotta till efterrätt, väldigt mumsigt ordnat av Håvard!

Imorse drog vi ett gäng och surfade (ja ni läste rätt). Jag kämpade på och paddlade med mina stackars klena armar så gott det gick och lyckades faktiskt, hör och häpna, ställa mig upp på två vågor. WiHO! Blev jätteglad och stolt. Är typ gladare över det än någonting annat denna veckan haha.

Kram!

Vi konstaterade att ringar i öronen och glasögon blev lite för mycket på en och samma gång.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229