Dagsutflykt till Lakes entrance

Hejsan!


Idag har jag varit ledig på dagen så åkte iväg med bilen till ett ställe som heter Lakes entrance som låg ca 1 h och 20 min härifrån. Eftersom jag gillar djur som ni säkert vet om så ska jag rabbla upp alla djur jag sett idag:

På vägen dit såg jag en "echidna", myrpiggsvin på svenska. En liten taggig boll som lunkade över gatan i godan ro och gjorde så att jag fick bromsa kraftigt för att inte mosa den. Det satt skyltar som varnade för kängurus men tyvärr såg jag inga levande sådana utan bara typ två, tre som låg döda vid vägkanten. Juste på vägen dit såg jag en brun örn som flög över vägen! Rätt säker på att det var en örn.

Väl framme vid Lakes entrance promenerade jag ut över en gångbro så att jag kom till mitt-sidan ut på en slags ö. Det tog mig lång tid att gå ut till den yttersta punkten och den djupa sand-stigen gjorde det hela rätt jobbigt. Provade min nya kamera så det tog också en hel del tid eftersom jag stannade för att fota massa random träd och löv, haha. Mitt i allt hör jag hur det rasslar till bakom mig. Jag vänder mig om och ser VÄRLDENS fetaste orm ringla tvärs över stigen. En stor brown snake var det tydligen. Fepplade upp med kameran och lyckades få en bild där man ser lite mer än halva ormen rätt tydligt. Visade bilden för en kille som jobbade i caféet där jag åt lunch efter min hike och han sa att "if you're bitten by that one you'll die". Man ba ja det känns ju bra! Verkligen en våghalsig hike idag med andra ord. Med livet som insats!

Var tvungen att lämna Lakes entrance rätt tidigt (eftersom det tog sin lilla tid att ta sig hem och jag skulle mata kalvarna och hästarna på eftermiddagen) så hann inte se så mycket mer än min långa och farliga promenadstig och massa djur (inte så illa det iofs) men får åka tillbaka någon annan gång och kolla in affärerna och hamnen mer! Här kommer bilderna. Kram!

Om ni zoomar in på mitten av bilden så ser ni ormen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229