Channel Islands

Hej! Nu är vi hemkomna från vår helg på Santa Cruz Island som var HELT OTROLIGT kul. Överdriver verkligen inte ens! Vi åkte tidigt på torsdagen, halv sju lämnade vi Tropicana där vi bor och körde mot Ventura där båten avgick. Jag, Jenny, Martin och en kille från Tyskland vid namn Marcus åkte i en bil och vi hade en väldigt intelligent diskussion (för att vara innan 7 på morgonen) om typ skolors rankningar och vad det hade för betydelse etc.

En liten stund efter att båten åkt iväg får jag syn på en delfin och skriker högt "dolphin" så att alla i båten ba huh? Ingrid ba "man ska inte skrika i båtar" haha, ups. Det kom plötsligt MASSOR med delfiner som hoppade runt båten och surfade på vågorna som skapades bakom båten. Jag tjoade och skrattade för jag blir alltid så himla glad när jag ser djur och speciellt delfiner. Jag ba "detta kan typ inte bli bättre, 11/10" och Jenny ba "Jo vi hade kunnat få se en val också" och jag ba "nu ska vi inte va såna". Vi åker vidare och när vi är några hundra meter från Santa Cruz så ser vi en hel flock med sjölejon OCH två stora knölvalar som simmar bredvid varandra! Jag ba näe detta är ju helt sjukt. Dessutom kom det ett rejält gäng delfiner som hoppade omkring också. Det var verkligen som en sån här bild man brukar se av typ "havets djur" där alla arter är med på en mini-yta, fast i verkligheten. Det var ungefär det sjukaste jag sett. Ön såg btw ut som något man sett i Jurassic Park med spektakulära klippor och pelikaner som seglade vid kusten.

Vi gick iland på ön och satte upp tälten och åt lunch. Santa Cruz har massor av mini-rävar, "Island foxes" som springer runt överallt på ön, så såna såg vi också massor utav. De försökte norpa vår lunch när vi tittade bort, sluga små djur. Efter lunch gick vi en av alla hikes som finns att göra. Den gick till en strand som låg på andra sidan ön, väldigt fint. Vi testade verkligen våra överlevnadsskills för vi kom till en återvändspunkt (typ) där vi tog en genväg som innebar att vi hasade oss ner för en brant och klättrade på klipporna längs med stranden för att komma tillbaka. Spänning i vardagen!

I lördags snorklade vi och kikade på Kelp-växterna som finns överallt. Jake som älskar att snorkla fick tag på en sea-cucumber och en starfish som jag och Jenny fick kika på. Vattnet var dock väldigt kallt så man kunde inte ligga i så länge. På eftermiddagen gick vi en annan hike som också bjöd på coola views. På kvällarna lagade vi mat och drack kaffe med baileys. Asså sista kvällen hade vi så himla roligt. Ingrid sa vid middagen att "du har tomatsås runt hela munnen" jag ba men HERREGUD hur gammal är jag egentligen. Jesper frös ganska mycket så han gick runt med en sovsäck runt sina axlar. Jake ba "here comes the homeless man living in our camp" och jag skrattade rakt ut så att ölen i munnen flög runt hela campingen. Haha! Sista dagen gick vi en rätt lång hike som gick upp till en av de högsta punkterna på ön. Det var väldigt jobbigt men fin utsikt där med! På båtturen hem såg vi otroligt nog både delfiner och valar IGEN. Martin sa i slutet "Nu kan vi dö lyckliga" och jag ba I agree. Tror aldrig jag varit med om något fräckare än när vi stod längst framme på båten och delfinerna hoppade framför. Wow. Här kommer ett gäng bilder!

Haha så luriga rävar.

Mer bilder på folk som äter hehe

Stjärtfenan på en knölval. Rätt fräckt, minst sagt!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229