Apornas planet

I förrgår var jag på bio ensam för första gången i mitt liv. Jag kände mig väldigt kulturell när jag satt där med mina 3D glasögon i en nästan tom biosalong, som om jag vore någon slags recensent utsänd från ett kulturmagasin. Jag såg på Apornas planet; Uppgörelsen (den andra).  Den var sådär tyckte jag. Första filmen var mycket bättre, men så är det alltid! 

I första filmen tar en forskare fram ett läkemedel som ska bota Alzheimers. De testar det på apor som blir hyperintelligenta och plötsligt börjar gå upprätt och prata som genom ett trollslag! Det här läkemedlet är däremot, visar det sig sen, mycket skadligt för människor. De muterade aporna rymmer och smittar människorna som dör av viruset. 

I andra filmen är aporna nu många och bosatta i skogen och av människorna finns det bara några tusen kvar. Det pågår en kamp om jorden mellan aporna (som mer liknar grottmänniskor) och människorna. Jag satt och tänkte på hur mycket starkare aporna var i jämförelse mot människorna. Aporna svingade sig snabbt fram mellan träden, sprang supersnabbt och sov rätt på marken. Människorna däremot hasade sig fram likt sniglar, sega och sårbara. Och det enda dom ville ha i filmen var sin elektricitet.. Jag började diskutera hur beroende vi människor är av energi nuförtiden med en tant vid middagsbordet nyss. Aporna var så mycket starkare än den moderna människan i filmen, plus att dom var lika smarta som vi! Och hon ba "jaa men DET ÄR JU EN FILM, hyperintelligenta apor finns inte" jag ba "joo ja det vet jag men jag menar om vi inte hade någon ström skulle vi vara ganska värdelösa" och hon ba "Ja men vad ska jag lära mina barnbarn då tycker du? Att göra upp en eld med stenar kanske? HAHA" .. Och så sa jag att "Jaa men det är inte heelt otroligt att någon slags katastrof inträffar och vi plötsligt sitter där utan ström". Hon ba "Jo det är helt otroligt jo". Det var den diskussionen det. 

Och M ba "Efterrätt någon?" haha. 


Tänk så tar aporna över jorden och så börjar hela evolutionen om. Och så blir aporna själva människor tillslut, och det hela går runt, runt i en cirkel. Godnatt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229