Another day another burger

Här kommer den dagliga nyhetsrapporteringen från Santa Barbara! Idag har vi haft vår första introduktions-dag här på Universitetet. Det hela började klockan nio imorse med massor av information från skolan (som vi redan läst överallt innan visserligen) som kan vara bra att veta för oss utbytesstudenter. Vi var väldigt många från Europa på plats. De höll många olika tal om hur viktigt det är att lära från andra kulturer och att de är väldigt tacksamma över att ha oss här. Dels för att amerikaner ska kunna åka iväg men också för att många amerikaner kanske inte åker utomlands. USA är ju så stort i sig självt (det sa han inte men tänker att det kan vara en anledning) så många kanske inte tar sig utanför landet på samma sätt som i mindre länder. Hursomhelst så talade de om att vi var viktiga för att ge nya perspektiv och dela våra erfarenheter osv. Vi blev indelade i små bord med folk som ska läsa samma major som en själv så jag satt med ett gäng som också hade Economics som major. Vi fick kaffe, en mjuk grå t-shirt där det står något om travel och en vattenflaska. Båda med EAP-tryck på som står för Education Abroad Program. Jag roffar gladeligen åt mig gratis t-shirts för jag åkte bara med en väska och behöver verkligen mer tröjor så tack tack för det.

Vid tolv-tiden tog vi en promenad bort mot stranden för att äta lunch. Det var en barbecue så det fanns hamburgare och korv. Och cola. Och chips såklart, för den kompletta tallriksmodellen! Med fulla magar traskade vi vidare och utforskade piren som låg precis bredvid. Vi var inne hela förmiddagen men jag kände ändå att solen tog rejält på bara den lilla tiden vi hade lunch ute, och då hade jag ändå smort in mig. Idag var en väldigt varm dag också med ca 28 grader på eftermiddagen så vi klagar inte. Lektionerna drar igång först på torsdag så vi har lite semester imorgon och på onsdag. Det är någon slags aktivitet här imorgonbitti med surfing, kajakpaddling och lite annat så det ska jag försöka upp till.

Kram!

Lärde oss lite amerikanska fraser och vad de betyder. Very useful!

Vandringen mot lunchen.

De grillade typ över öppen eld så det var extremt mycket rök överallt!

Ser ut som någon slags reklam för coca cola.

Nice view!

Påväg hemåt igen!

Juste vi hade vägarna förbi någon slags introduktions-info på eftermiddagen men vi stannade bara kort. Många förväntansfulla och nya studenter!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229