Middagstips

LASAGNE MED HALLOMI OCH SPENAT

Hej bästa ni, tänker att man älskar ju att få goda och enkla recept serverade ibland. Så här kommer en rätt som ni bara måste laga till middag någon dag. Super gott och smidigt att tillaga!

Ingredienser (anpassade att räcka till 4 personer):
1 Paket färska lasagneplattor, jag rekommenderar de från märket Matric Italgross.
1 Gullök
1 Vitlöksklyfta
3 msk Tomatpure
500 g Krossade tomater
1 tsk Honung
1 tsk Grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk Timjan
200 g fryst Bladspenat
2 st Halloumi
1 1/2 dl rostade Pumpakärnor
1 1/2 dl riven Prästost
Rapsolja
Salt & Peppar
Timjan till garnering

Tillagning:
1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader
2. Skala, dela & finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i olja utan att de tar färg.
3. Tillsätt tomatpure, krossade tomater, honung, buljong, timjan och 4 dl vatten.
4. Koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenaten och låt koka ca ytterligare 5 min, smaka av med salt & peppar. 5. Skär halloumin i tunna skivor.
6. Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor & halloumi i en ugnssäker form (20x30).
Börja och avsluta med tomatsås.
7. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
8. Garnera med timjan & njut!

Jag stekte svartkål och champinjoner bredvid och hade till, tips!

Gillar

Kommentarer

estherfors
estherfors,
direkt jag läste halloumi kände jag bara okej det här receptet tar jag!! haha 😊nouw.com/estherfors
juliawestergrens
juliawestergrens,
Åh så kul med recept, mer sånt gärna :*nouw.com/juliawestergrens
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229
Instagram linneacasandraInstagram linneacasandraInstagram linneacasandra