Det är utsikten från Biology and Earth Sciences byggnaden. Solnedgångarna i Santa Barbara är magiska. Idag spenderades 6 timmar i klassrum, biologi och filosofi stod på schemat. Jag blev också färdigt med min engelska uppsats idag, den ska lämnas in imorgon. Jag tror det är det bästa jag skrivit, kanske till och med bättre än mina tidigare svenska essäer. Är så nöjd! Jag har verkligen lagt ner tid på den, jag har skrivit och redigerat i timmar, besökt tutors (A-elever som tagit kursen tidigare och jobbar med att hjälpa andra elever) och gått till Writing Centret och pratat med skrivar-coacher. Är riktigt taggad på att se mitt betyg.

Imorgon blir en lång dag, har min första lektion kl 8 och är färdig på jobbet strax innan 21.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna terminen är jag helt ledig på fredagar vilket känns hur lyxigt som helst! Ingen skola, inget jobb. Det är en helt perfekt dag att ta igen skolarbete och göra "måsten" på. I fredags gick jag till Writing Center och skrev i princip färdigt terminens första uppsats.

Igår tog jag det lugnt och gjorde nästan ingenting och idag spenderade jag största delen av dagen i biblioteket. Så jag har haft en lugn, hyfsat produktiv helg.

Likes

Comments

Jag tänkte eftersom jag inte bloggat särskilt mycket så har jag mycket gammalt att berätta, vilket jag traditionsenligt tänker göra på torsdagar.

I lördags gick jag till Women's March i Santa Barbara! Det var så så kul, minst 5000 personer deltog enligt poliserna på plats, gatorna var helt överfyllda. Folk hade hur mycket fina budskap som helst. Folk protesterade mot Trump och hans vidriga politik, uppmärksammade rasism, hbtq-rättigheter och - dagens stora ämne - sexism.

Blev så himla glad och överraskad att så mycket folk kom och engagerade sig, med tanke på att Santa Barbara är ganska litet och dessutom ligger så nära LA. Planen var faktiskt först att jag, Abia, Amira och Breenan skulle till LA men det slutade med att vi stannade lokalt och det är jag glad för ni i efterhand.

Likes

Comments

När man flyttar till en plats långt, långt bort från familj och nära vänner så drabbas man av en lätt känslostorm. Det här är inte min första termin och jag har redan vänner här, så det är inte så farligt denna gången. Men jag känner mig ändå inte som vanligt. Jag har inga riktigt nära vänner här (än) och jag är inte helt bekväm i språket (än). Jag känner att jag helt enkelt inte är den bästa versionen av mig själv just nu, jag är liksom lite blek på insidan. Inte lika rolig, smart och uppkäftig som jag egentligen är. Och jag saknar mig själv, den färgstarka versionen av mig.

Abiza och jag. Hon är vår lilla fina maskot.

Men även om jag känner mig lite konstig och ensam just nu (vilket är väldigt ironiskt för jag är verkligen inte ensam) så vet jag att jag mår så jävla bra här när jag väl fått bo in mig lite. Jag vill att denna hösten ska bli magisk. Jag vill hitta inspiration och trygghet i mig själv.

Jag vill träna, men göra det kravlöst. All träning är bra träning, jag behöver inte pusha mig själv så hårt för då vet jag att jag till slut bara skiter i det. Jag vill måla och skissa mer. Göra mitt delade rum fint och konst-igt. Känna efter om jag vill ha det här livet eller inte.

Likes

Comments

One thousand steps beach, hit åkte jag med två av mina housemates och en kompis till dem och det är verkligen så vackert här.

Till vänster är en bild på vårt fina hus, jag bor med sex andra tjejer och en pojk och alla är verkligen hur mysiga som helst!

Likes

Comments

Jag, Elin, Elin, Martin och Lones mamma vinkande av Lone igår när hon försvann för att äventyra i Bali. Om 12 dagar är det min tur att lämna Sverige för varmare breddgrader.

Likes

Comments

1. Hur mycket konstiga människor det finns
Nej allvarligt, du kan inte fatta hur mycket konstiga människor det finns. Och alla samlas på gekås! Helt otroligt. Tänka sig att det finns människor som (på allvar) tycker att Ola-Conny och Morgan är skitcoola och att det är "kul" att vara på Gekås även en lördag när köerna är en timme långa. Och folk som tycker det är helt okej att lägga upp hela korgen (fylld med sju miljoner mini-plåtter-grejer) på bandet och tycker att jag ska plocka ur den. Nej tack.

2. Hur extremt snåla människor det finns
När man äntligen skannat igenom kundens (låt oss kalla hen för Ove) tvåhundra tandborstar, schampoon och hundbajspåsar, försäkrat Ove om att "jajamen, den här tröjan går visst in för bara 49,90 precis som killen på avdelningen lovade" så står Ove en lång stund och korrekturläser kvittot med mycket misstänksam min. Snart kommer det... "Jag visste det!! DU HAR BLIPPAT IN FYRA PLASTPÅSAR!! Jag köpte bara tre!!! Jag vill har min krona tillbaka!!". Vilken förlust. 

3. Alla tanter bär storlek XL
Alla tanter som är 65+ köper trosor i storlek XL eller större - oavsett storlek på tanten. Detta är ett faktum. Hör av dig om du förstår logiken i detta för jag är ganska nyfiken.

4. Allt folk säger exakt samma sak
Och alla tror att de är superpåhittiga. Om det för en gångs skull inte är kö i kassan kommer det fram nån jävel och säger "Jasså här sitter du och är arbetslös!". Vart enda. Jävla. Gång. Alla ställer samma frågor och skämtar om samma skämt. Ibland finns det någon skojig typ som inte handlat så mycket som tycker att kvittot det "kvittar". Ha-ha. 

5. Alla berg
Kära kunder. Det går inte fortare för mig att scanna bara för att du tömmer din vagn fort. I en hög på bandet. Tvärtom, det är bästa sättet att sinka mig som kassör, och vi i kassan ​hatar ​sånna kunder. Bergbyggarna. Usch! De enda som är värre är de som lägger upp en hel, fylld varukorg på bandet. Eller när en hel familj står och packar upp varor på bandet (i högar förstås) inte en jävel tänker att de kanske vore bra att börja packa ner i påsar på andra sidan kassan. Puckos. 

Likes

Comments

Kvällspromenad vid hamnen

Likes

Comments

I torsdags hade jag min enda lediga dag förra veckan. Jag gick upp tidigt och hikade i Åkulla med familjen och familjevänner i vackert väder. Det var backigt och svettigt, vilket är något en kassasittande latmask som jag verkligen behöver. Efter hiken ringde Amanda och frågade om jag ville mysa på stranden med henne. Så mysigt! Bättre än så blir inte en ledig dag.

Likes

Comments

​På Gekås har jag spenderat mesta delen av min tid i sommar. Det är lite ledsamt på ett sätt, att jag lägger så mycket tid på arbete att jag får åsidosätta både vänner och familj. Det är tur att jag har Lone på jobbet så att jag umgås med någon haha.. Men samtidigt är jag så tacksam över att få vara på en så seriös och ordningsam arbetsplats och få chansen att tjäna pengar. 

Likes

Comments