Hej!

Hur mår ni? Jag mår bara bra! Kom precis hem från stallet. Red bara Dansy idag då Cornelia var så svår i går haha hon fick straff stå. Det gick faktiskt ganska bra att rida Dansy. Hon är för tillfället väldigt stark i handen och det suger så jag får verkligen kämpa för att hon ska bära sig själv och för att hon inte skall hänga sig i handen. Vi började med att rida fram lite på volt då skritt trav och galopp. Resten av manegen var full med människor så det fick vara alternativet för idag. Sedan började vi rida LC programmet. Vi red det egentligen bara en gång men vi red igenom vissa delar flera gånger. Stundvis var hon okej fin och andra stunder skött hon som bara den. Suck.... För tillfället har hon mer energi än vad hon i muskler klarar av. I morgon så blir det nog ett starkare bett på henne, vet dock inte hur hon kommer att regera men vi testar i alfafall och så får vi se.

Imorgon så blir det hoppträning för Cornelia och Dansy ska förhoppningsvis ridas dressyr även LC programmet i morgon då jag kände att det finns väldigt mycket mer jobb där som jag vill göra. Nej men nu måste jag arbeta vidare med engelskan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag vart det markarbete/bommar för Cornelia på schemat. Och det gick, ehm aa sådär. Jag var jätte missnöjd när jag gick ner och när jag red men nu i efterhand så ser jag att vi har en extremt hög lägsta nivå. Hon var pigg och fjantig idag, hon hade helt enkelt för mycket energi. Vi gjorde lite övningar, mycket bommar och mindre hinder och sen ett räcke som vi höjde upp litegrann efterhand. Vi började med en rejäl framskrittning på ca 20 minuter + den skrittningen när vi byggde fram. Travade fram henne väldigt enkelt, lite tittig men ändå mjuk och fin. Sen började vi då arbeta med bommar och oh god. Shit vad svår hon är. Tog ett tag men till slut satt även det. Hon kastade sig väldigt idag, väldigt pigg och precis innan bommarna och små hindrena la hon av? man bara va, vad händer! Då var vi ju såpass klara att hoppa räcket. Fjant tant säger jag bara! Usch och fy och blä. Visst vi hoppade 130 och höjden är inget problem för henne eller mig och idag märktes det vilken grym kapacitet hon besitter. Hon fjantade sönder innan och efter hindret men nuddade aldrig en bom. Så enkelt som hon tog sig över var lite en chock. Men blä för henne. Vi har en otroligt hög lägsta nivå men usch för henne idag. Imorgon får hon stå så jag hinner rida igenom Dansy ordentligt. Planen var i morgon att rida bommar på henne men jag ändrar istället det till programridning det känns bäst så.

Som jag kämpar med denna häst asså. Suck vilken käring hon kan vara. Hon lekte helt klart bara runt med mig.


Likes

Comments

Hej!

Har varit hemma hela dagen... Planen var att fota till gymnasiearbetet men tyvärr var det ju skit dåligt väder. Fasiken också. Dessutom försov jag mig... Så jag åker till stallet i tid vid insläppen och fixar stallet då. Efter stallet måste jag plugga och det gäller även resten av veckan. Jag ska redovisa en uppgift på fredag som jag inte ens har börjat med än. Så lite panik på den fronten. Men men jag hinner nog klart i tid.

Idag är ju då planen att rida över lite bommar om jag inte minns fel (?) Tänkte jobba med lita trav bommar, galopp bommar, bommar på en volt och sen typ en fyrkant (?). Tänkte visa på bild hur jag tänkte göra men photoshop vägrar fungera... SUCK får be vår foto lärare att fixa det morgon. Så får ni se hur jag menar i morgon. Kände att min förklaring inte direkt är på topp haha. Hur som helst så kan allt vända. Vi har ju bara en häst idag så min mamma vill säker rida lite också hm! Måste tvätta mina tävlingskläder också, jag har lyckats få med min mamma att gymma med mig i morgon innan skolan! är riktigt impad av mig själv, trodde aldrig min mamma skulle gå med på det men det gjorde hon! Så klockan 5 i morgon bitti så ska vi gymma.. Oh god vad har jag gett mig in på?

Likes

Comments

Hej!

För er som inte känner mig eller mina hästar så har jag två hästar som har svårt att hålla vikten. Då uppkommer det nästan alltid problem med vad man ska fodra och när. I stallet där jag står så har vi bara två fordringar per dag vilket är väldigt lite. Och det gör så att det blir väldigt tunga påsar och hönät som behöver göras. Så nu tänkte jag att det skulle vara kul för er att få reda på hur jag gör med mina hästar och vad dem äter.

Cornelia:

Morgon:

Hö: 6 kg

Halm: 3 kg

Middag:

Kraftfoder: 1/4 skopa Krafft sensitive muslie, 1/2 skopa Vitafor lucern, 1 och 1/2 dl Grön krafft mineraler, 2 teskedar Biomag forte (magnesium), 1 pumb Emin B-vitamin, och 1 Kron jäst.

Hö: 9 kg

Halm: 3 kg

Dansy:

Morgon:

Hö: 6 kg

Halm: 3 kg

Middag:

Kraftfoder: 1/4 skopa Krafft sensitive muslie, 1/2 skopa Vitafor lucern, 1/4 skopa blandad havre och korn, 1 och 1/2 dl Grön krafft mineraler, 2 teskedar Biomag forte (magnesium), 1 pumb Emin B-vitamin.

Hö: 9 kg

Halm: 3 kg

Mina hästar äter intill nästan samma saker, förutom en ynka skillnad i kraftfodret. Dansy har precis minskat ner på sitt kraftfoder då hon inte är lika smal längre. Förhoppningsvis behöver vi inte höja kraftfodret igen då jag inte vill att hon äter för mycket då hon totalt vräker i sig det, så hon lyckas även svälja ganska mycket luft. Målet för henne är att hon ska klara sig på så lite kraftfoder som möjligt. Men tyvärr kan vi inte öka höt eller halmen för hon äter inte upp det. Suck. Den eviga kampen med kraftfoder...


Likes

Comments

En dag för sent, men det är ju faktiskt bättre en inget. Igår fick Dansy stå och Cornelia reds av vår medryttare.

Dansy:

Mån: Vila

Tis: Medryttare rider

Ons: Bom-arbete

Tors: Galoppbanan (kanske vilar bror på om jag hinner rida innan träningen)

Fre: Program ridning

Lör: Medryttare rider

Sön: Lätt uteritt

Cornelia:

Mån: Medryttare rider

Tis: Bom-arbete

Ons: Galoppbanan, kondition

Tors: Hoppträning

Fre: Program ridning

Lör: vila (kanske mjukgörande i manegen)

Sön: Lätt uteritt

Likes

Comments

Hej!

Bloggade inte igår, var väldigt tröt och dessutom red jag inte ens. Åkte till stallet runt 21:00 då jag hade kvällsfodringen i stallet. Eftersom jag skulle träna idag så ville jag ju samtidigt göra något med Cornelia så jag valde att ta upp henne i manegen och longera henne lite grann. ÅH herregud vad den hästen kan skjuta. Helt sjukt! Hon sköt så mycket att hon till slut gick omkull. Hon skadade sig inte men hon vart riktigt paff, haha sötnosen bara stod där och förstod inte alls vad som hänt haha. Men men då valde jag att släppa henne lös i manegen istället hon ville ju uppenbarligen springa runt och busa så det var precis det hon fick göra.

Så till idag då! Älskade läsare ni ska veta att jag har världens bästa häst. Hon var så sjukt fin idag. När jag red fram henne kändes hon lite väl pigg och jag fick bara känslan av att hon skulle skjuta som bara den. Men nej det gjorde hon inte, hon lyssnade jättebra på mig hela träningen förutom vid ett tillfälle då hon stack haha jag var verkligen inte beredd på det så jag får helt enkelt skylla på mig. I slutet av träningen hoppade vi omhoppning på 125 cm! Och självklart gav vi allt, som vi alltid gör på träningar men inte riktigt gör på tävlingar haha mesig är jag. Men hur som helst så var hon super, hon var verkligen framme för skänkeln men samtidigt lyssnade hon på mig. Stolt som bara den är jag!

Imorgon är planen dressyr för mig, vilken häst det blir vet jag inte. Jag skulle ju vilja att min mamma red Dansy lite grann så hon får känna på henne om hon känner det som jag känner. Jag upplever ju att hon inte känns helt fräcsh men det syns inte vid longera eller tömkörning. Förhoppningsvis får jag rida Cornelia nu, är sjukt sugen på att rida henne ett dressyr pass. Var väldigt länge sedan som jag verkligen red henne ett rent dressyr pass. Är också väldigt sugen på att rida ett Lc program.

Men vi får höras i morgon!

Saknade Gizmo <3

Likes

Comments

Hej!

Åkte till stallet runt 5 tiden idag och valde att följa med små tjejerna upp till manegen för att "hoppa" ( två små sockerbitar haha vet inte om det gills som att hoppa) men hur som helst så gjorde vi det. Jag har ju känns ganska länge nu att något är fel på Dansy. Hon har longerats och flera har tittat och ingen har sett något fel på henne så jag red som ingenting idag. Efter att ha ridit i Max 30 minuter så valde jag att hoppa av och longera. Och hon var inte halt MEN jag vet att det är något fel på henne! Och hon masserades ju dessutom för bara en månad sen. Hmmm... I morgon så ska jag rida henne först bar några steg så
Mamma ser henne från marken, sen får min mamma hoppa upp och känna på henne. Jag känner att något är fel och jag hoppas att hon också känner något så vi kan ta reda på vad som är fel.
Cornelia fick då stå. Vart helt slut i huvudet efter att ha ridit Dansy. Suck hon får inte vara för skadad! Hoppas på en enkel inflammation eller stor behov av massage bara!

Vi hörs i morgon babes! Ska fortsätta titta på star Wars nu!

  • 130 Readers

Likes

Comments

Asså titta bara nedan! skapt för ett grymt ridpass ju! Träningströjorna är grymt sköna och väldigt bra att rida i, man blir inte så stel i dem som man gärna blir i vissa långärmade. Och vantarna! Ja jag vet dem är dyra men jag har haft mina i snart ett år och innan pajade jag alla vantar men dem här har klarat sig. Dem är helt klart värda alla pengar! Perfekt julklapp kanske? Jag skulle helt klart kunna tänka mig ett par till!

Likes

Comments

Hej!

Planerna idag var att rida Dansy och att pussa lite extra på hästarna nu när jag inte varit där på nästan en vecka. Men men. Jag läser samhäll på distans utöver min vanliga skola. Så mitt problem är ju att jag glömmer av att jag även läser den kursen så idag så skulle ju såklart en uppgift in som jag helt hade glömt och jag hade inte ens börjat med den så min mamma fick ta hästarna så får jag återgå till stallet i morgon.

Jag har så sjukt mycket just nu! helt galet! Skolan är verkligen för mycket just nu. Ska bli så sjukt skönt dock. Om bara ett halvår tar jag studenten! Kommer bli så skönt men då kommer många svåra beslut! Jag vill läsa på en skola som inte finns där jag bor och då kommer jag inte heller kunna behålla hästarna. Vi får se hur allt går men aa vill ju intre göra mig av med mina älsklingar!

Likes

Comments

Hej!

Nu ska jag försöka börja blogga igen, hur många försök är jag inne på nu? hmm 200 kanske? Haha nej överdrift men nej jag ska verkligen försöka denna gången. Dels för att jag faktiskt tycket att det är riktigt kul och dels för att jag aldrig kommer ihåg vad jag gjort med hästarna.

Det har ju självklart hänt mycket under tiden. Men det tar vi sakta under tiden.

Till i dag då! Idag så har jag varit och tittat på clear rounder på Billdals ridklubb, vi åkte dit för att titta på ens kompis unghäst och självklart som alltid så träffar man massor med personer man känner, så vi var kvar där tills klockan var 15:00 så vi kom ju självklart försent till stallet så vår hovslagare fick stå och vänta ett tag, oups. Tur att vi är såpass nära vän med vår hovslagare. Klockan 18:00 hade vi stallmöte och vi bestämde oss för att hästarna skulle få stå ute ännu längre, SKÖNT! Dock så blir det bara två fordringar numera, vi får helt enkelt inte ihop mer så jag måste sätta mig och titta över Dansys foderstat, Hon får nämligen massor med kraftfoder (endast för att hon inte klarar sig på bara hö, även fast vi har ett riktigt bra!) Och jag vill inte ge henne för mycket på samma mål då dem även sväljer lite luft när dem äter kraftfoder och det är ju såklart inte bra. Så just nu försöker jag leta efter något med mycket fett i som jag kan ge henne på morgonen, korn funkar inte för det äter hon inte så jag får helt enkelt forska vidare på något bra kraftfoder.


Likes

Comments