Godmorgon!

Dagens planer är att nu först åka till stallet för att rida Felicia och Dancer samt göra i ordning stallet för ikväll ska jag och mamma på Sweden International Horse Show! ska bli så skönt att åka dit som publik bara i år. för er som kommer ihåg så jobbade ju jag på mässan i Lyckås monter. men då vi sålt det nu så kommer de nya ägarna inte stå där i år och jag jobbar inte längre där.

så idag funderar jag på att släpa med min min kamera eller så fotar jag bara med mobilen och fotar med den… återstår att se.

kommer ladda upp bilder både här och på instagram så håll er aktiva här och där så ni inte missar något :)


kraaam

​bilden åvan är från fösta gången jag satt på Felicia på 2016:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

nu gör jag come back här på bloggen.

anledningen till att jag slutade eller tog el pause var för att det blev föööör mycket, blev så sjukt stressad men nu känns det som att jag börjar landa lite och vill mer än gärna ta upp bloggandet igen.

Så var har hänt i mitt liv sista tiden?

jag har börjat en ny skola då det inte kändes rätt med det tidigare gymnasievalet. jag går nu i en "vanlig" skola men med inriktning häst/ridning vilket gör att jag får mer tid till mina hästar, vilket kan behövas med tanke på mina 3 hästar. Felicia håller på att komma igång och vi kan börja trava redan i morgon på henne (efter att ha skrittat i 30 min varje dag i ca 3 veckor) Dancer har blivit så jäkla fin! riktigt kul faktiskt, vi har inte tävlat något då vi laddade upp ganska hårt inför mitt förra gymnasium så blev det ganska mycket vilket nu resulterar till en tränings höst och vinter. vi planerar att komma tillbaka starkare än någonsin till våren och hela 2017 då jag kommer tävla både Felicia och Dancer då :)

Dream keeper (vårt föl) är nu 7 månader eller aa snart 8 och är typ lika stor som Dancer,,, han är så snäll, fin och bara helt underbar hela tiden. Han och Felicia får springa i ridhuset varje dag och går i samma hage men de står inte längre i samma box, vilket har funkat super. det här är bar alite kort om vad som hänt men nu blickar vi framåt, och hoppas på en bra tränings vinter och en ännu bättre tävlings säsong 2017 :) hoppas ni vill följa med :)


kraaam


Likes

Comments

denna sommar har jag känt att det inte varit så mycket intressant att skriva om. men nu när Dancer börja komma igång igen efter ca 4 veckors vila och gymnasiet närmar sig så tänkte jag att det kan vara roligt att följa alla förberedelser inför det.


jag har redan packat ned alla mina lindor och jag håller på att tvätta oordning schabraken så att de också kan packas ned. täckena ska också packas men inte alla då jag kommer hämta täcken där vi har hästarna nu om jag behöver någonting. jag kommer inte behöva flytta dit allt men det vardagliga måste med! jag kommer ha kvar ett skåp där vi står nu med grejer som man inte behöver lika ofta. och då Felicia också ska igång nu så kommer jag vara väldigt mycket på båda ställena. (tur att man har moppe-bil…)

Idag då? Jo jag började med utsläpp av hästarna i stallet kl 7.30, Efter det så fixade jag i stallet till kl 9.00 då tog jag in Dancer och fixade honom. Vi har skrittat nu i ca 40 min-1h om dagen och till helgen kan jag börja trava lite smått. Så jag skrittatde min lilla rutt i skogen som tar ca 1h. När vi kom tillbaka så gick jag ner med Dancer till hans gräshage där även 2 andra hästar står i samma hage. När jag hade gjort det å var kl 11.30 och då lunchade jag de andra hästarna som inte står på gräs vid stallet.


Nu är jag hemma och har ätit lunch. och vid 16.30 så ska jag åka till stallet för att ta in hästarna igen. Full fart men jag har sagt att jag kan ta utsläpp och lunch samt insläpp av hästar nu i ca 2 veckor med start den 1 augusti för att få in lite extra pengar. Ikväll ska jag även tillsammans med mamma ge hästarna kvälls mat.Det blir mycket fram och tillbaka men det är tur att man gör något man älskar.


kraaam

bild från en av kvällarna nere vid gräshagarna

OOTD- andra gången jag skrittade dancer uppsuttet, kl var 08.00 och det var helt tyst och skönt

klassisk promenad bild på stjärnan

såhär ser det ut när man packar (ändast Lindor, paddar och boots)

de var längesedan ni fick se en sånger bild på Felicia:) men Here u go. Hon är helt fantastisk just nu!

ännu en bild när jag skrittar Dancer(klassiker med öronen)

​och sist men inte minst en bild från när jag, mamma och pappa+Hanks kompis åkte motorcykel. Det var så roligt att få åka bakom pappa och få prova på lite andra hästkrafter än vad jag är van vid;) 


Kraam på er och hopps att ni har haft en underbar dag och att den fortsätter lika bra:)

Likes

Comments

Före ---> efter

bild ovan är från inne i de stora stallet

Bilden nedan är från utestallet

På de 2 senaste bilderna har jag bara målat halva och sedan fotat för att se den exakta skillnaden på färgen som var och den som blir nu.

Det är samma färg fast i olika ljus och då vi har torv i boxarna så blir även färgen smutsigare och mörkare samt att den torkar lite mörkare än vad den är när man målat på den:)


De var allt jag hade att förmedla just nu, mer kommer senare ikväll:)


Kraaam

Likes

Comments

Nu är jag hemma från Öland och igår tog jag en promenad med Dancer. Det var första gången vi gick på promenad på ca 3 veckor (lite mer) och vi ska nu sakta börja sätta igång Dancer igen. Felicia och Keeper kommer även hem snart vilket betyder att vi måste måla deras box idag så att det hinner torka ordentligt innan dom ska in i boxen. så det ska göras idag och Jag ska även ta en promenad med Dancer. Anledningen till att vi ska måla är helt enkelt att vi gör det varje sommar för att det ska e snyggt och fräscht ut :) hela stallet ska alltså målas men alla får måla sin egen box så vi ska "bara" måla utsidan av alla boxar, i stallgångarna och lite övrigt. vi är dom som målar då det är vi som har hand om stallet ( vi arrenderar det)

Nu ska jag sticka och jobba lite så kommer före och efter bilder på stallet sen :)


kraaam

Likes

Comments

För er Alm följer mig på instagram vet säkert att jag var och hälsade på min mormor och morfar innan vi åkte till Öland, och dom har fått hundvalpar, de föder upp hundar och just nu har de 9st valpar :) jag skulle så käns vilja ha en då jag ÄLSKAR/älskade våran förra stora hund som var från dom:) ( kan berätta mer om min förkärlek till denna ras och varför just hon betydde/betyder så mycket för mig)

Men alltså kolla in dessa små sätnosar nedan! På bilderna är de endast 3 veckor gamla och vi ska hälsa på dom flera gånger såklart :) jag tycker självklart att dom är så söta så man dör när man kollar på dom men jag gillar mer när de e vuxna och stora. Så himla gosiga då! Skulle göra vad som helst för att få en av dessa små valpar:)

Likes

Comments

just nu så sitter jag fast i bloggandet… får ingen inspiration över huvud tagen och vet helt enkelt inte vad jag ska skriva om. där av så står bloggen lite still. ännu svårare är det när man inte har wifi unna måste göra internet delning och skriva så fort som möjligt så att inte mobil surfen tar slut.. 


ni får hemskt gärna komma med tips och förslag på vad ni skulle vilja läsa om eller höra min åsikt kring något specifikt ämne. kanske vill nu bara ha en frågestunds  eller något annat skoj. 


puss & Kraaam

Likes

Comments

​idag är det sol igen här på öland och jag har intagit solstolen med frukosten vid min sida redo att ätas. 

vi ska idag försöka ta oss till Böda Sand för att bada men vi får se hur det blir med det. jag har haft det lite svårt att få till bra inlägg här på bloggen då jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om… men det kommer släppa snart och då kommer jag ha så mycket att skriva om så jag nästan spricker… haha 

när jag kommer hem från öland så ska även Dancer få börja sättas igång lite smått, dagliga promenader kommer att äga rum ( 40 min x2) är tanken. 

igår kväll åt vi jordgubbar och blåbär med mjäll och/eller glass. DET mina vänner är sommar för mig! det är något som vi har gjort i alla år och det är någonting som vi kommer att fortsätta med helt klart! 


inlägg kommer att komma upp lite titt som tätt under dagen idag så håll koll :)


kraaam

Likes

Comments

Jag vaknade lite tidigare men nu har jag ätit frukost också och vi ska snart hitta på något, det är inte så jätte bra väder här men det för inget vi kommer nog på något ändå, vi har planerat in att åka till Valles (valles är som Ullared fast mycket mindre)

Jag skrev igår att det är svårt att få till inlägg då jag föredrar att blogga från datorn men denna vecka får bli ett undantag då min dator inte vill sammarbeta:)

Mer om dagen kommer suksesift under dagens gång :)


Kraaam

Bilderna är från gårdagens middag vid havet:)

Likes

Comments

​hej hej!

just nu är jag på Öland och har inget internet… tam har jag lyckat få låna lite av pappa men det är bara internet delning vilket betyder att jag inte kan ha de hela tiden… jag skulle kunna blogga från mobilen men jag vill helst inte göra det då jag vill att det ska bli ordentligt gjort :)


här på Öland har det varit super väder hela veckan, strålande sol och bara allmänt underbart. jag har badat 2 gånger då vi "bara" har varit på stranden 2 av dessa 4 dagar som har gått. idag var vi i Borgholm då det var helt ok temp i luften men mycket moln på himlen.  jag är bara här med familjen just nu men funderar på att dra ner med några kompisar senare i sommar innan skolan och igång sättning av hästarna :)

nu ska jag sova och försöka fixa så att jag kan blogga ännu mer än innan nu när internetdelningen fungerar :)


Kraaam

Likes

Comments