Vad är rätt och vad är fel.. i detta fallet handlar det om etik och moral😞

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns så många saker jag skulle vela säga till 4,6,10,13 och 15åriga mig. Om jag bara hade vetat det innan.

Kära 4åriga jag.
Klipp inte ditt hår det kommer se fult ut. Håret du klippte av dig dagen innan mammas bröllop, det växer ut igen. Du sårade din mamma så mycket och det är något som inte växer tillbaka. Det var ju bara hår, men det var dagen innan mammas bröllop.

Kära 6åriga jag.
När du börjar skolan kommer du inte vara som andra barn. Du kommer inte att vara den lilla blyga tjejen längre. Och förresten ta det lugnt när du springer i korridoren för det resulterar i ett fult ärr i ögonbrynet.

Kära 10åriga jag.
Schack är roligt, se inte ner på folket som spelar schack för om jag kunde sagt ill dig hur framtiden skulle se ut så skulle jag säga att du satt i en final i Globen o tävlade i SM i schack, fler matcher kanske kunde ha vunnits om du inte ser ner på det rutiga brädet med pjäser i olika former och färger.

Kära 13åriga jag.
Du är smartare än du tror och modigare än du vet. Du kommer att plugga på ekonomi linjen på gymnasiet. Men dina chanser att det ska gå ännu bättre i skolan går ännu bättre om du faktiskt går på dina lektioner och sluta tjafsa mot lärarna. Sluta röka bakom matöppet och bete dig som en människa istället.

Kära 15åriga jag.
Såren läker men ärren består. Elle kommer alltid vara din hjälte och han som fick dig att må bra. Men nu var det hand tur att få en ny ägare som älskar honom ännu mer än vad jag redan gjorde.

Usch tänk om man bara hade vetat att allt skulle bli som det blev. Usch.. Fyfan. Nä dags att blicka framåt.

Kära 18åriga jag.
Blicka aldrig bakåt för då trillar man. Blicken rakt fram. Ända gången du kollar bak är för att gå tillbaka och hjälpa andra upp.

Likes

Comments

Jag känner mig jätte nere nu på senaste😔 De är så mycket jag skulle vilje berätta till så många människor.. Men nä orkar inte😣

Har för första gången känt riktig ångest. O Fyfan, inget jag önskar någon. Det är så mycket på samma gång, och känner mig så ensam i allt😕 Skola, hemma, vänner, killar, framtiden mm.

Jag har mycket få vänner, vet inte varför det blivit så. Jag festar inte, röker inte, dricker för det mesta inte och är inte den typen som skulle gå ut på krogen en lördagkväll.

Tror att jag inte har så mycket vänner pga folk har svårt att läsa av mig och mina personlighets störningar. Men har ingen aning😕

Usch.. vill bara ligga kvar i sängen och typ sova bort resten av livet😣

Likes

Comments

Jag försöker, men jag fortsätter att falla. Jag gråter ut men inga tårar kommer ut. Jag vet att lugnet kommer snart. Jag ville spela tuff och visa att jag kunde klara det själv.

Likes

Comments

Ibland önskar jag att du kunde förstå..

Likes

Comments

Är det bara jag som har tics och konstiga vanor? Haha tänkte berätta lite av mina tics och vanor.

• Jag rycker i näsan ofta tydligen men inget jag märker haha.

• Jag tar alltid på mig höger sko innan vänster.

• Jag skakar alltid på mitt ben om jag e okoncentrerad, eller så pillar jag på något.

• Jag borstar tänderna två gånger på kvällen, först borstar jag tänderna, tvättar ansiktet och så en borstar jag tänderna igen.

• När jag blir uttråkad sitter jag o gör grimaser eller tänker på hur människor skulle se ut utan hår eller liknande.

• Jag kan aldrig prata normalt med barn eller djur, haha pratar alltid med tillgjord röst.

• Jag har ritualer jag utför innan fotbollsmatcher och saker jag absolut inte gör!

De e lite av mina udda saker jag har för mig haha har massor av mer haha men då kommer ni tro att jag behöver psykisk hjälp .

Likes

Comments

Allmänt

Väldigt gamla bilder på mig, haha vissa skäms man nog över mer än andra minns att jag älskade den svartvita spegelbilden med mössan. Haha jadu vad ska man säga haha..

Likes

Comments

Familj/vänner

Allt började kvällen innan. Kvällen då jag hade en känsla jag aldrig känt förut. En känsla blandat av oro och känslan av att vara övervakad och förföljd. Jag kunde inte sova... Jag vaknade morgonen efter den 22 mars med samma känsla men oron va borta. Kände mig förfölj och iakttagen.

Morgonen började för övrigt som vilken annan onsdagsmorgon som helst. Vaknade åt frukost med mormor. Klädde på mig packade väskan och åkte till skolan. I skolan fick jag reda på att jag klarade provet i samhällsekonomi som jag hade förra veckan. Jag var jätte glad och så taggad på att få igång mina studier och började lägga upp en plan för nästa prov. Jag började även att kolla efter bra körskolor då jag vill börja plugga till körkortet också. Men då... Rasten mellan svenskan och matten.. då kom smset. "Gammelmormor är död".

Vad säger man? Vad säger man när någon går bort?

När jag läste smset trodde jag inte att det var sant. Jag läste det en gång till och ytterligare en gång. Jag kunde inte ta in det. Men där någonstans mellan sorg och förundran så försvann min känsla Av förföljelse och iakttagelse.. Känslan som tyngde ner mig i 12 timmar bara försvann.

Skolan slutade 11:50. Mamma kom och hämtade mig direkt. Vi åkte hem till mamma där vi bara satt och pratade om allt som hänt. Där även mamma berättat att hon haft samma känsla och inte heller kunnat sova. Efter det åkte vi till mormor. Vi pratade ett par timmar och bara såg hur hon grät fast hennes ögon va torra..

Jag ber till Gud och tackar för att han gör så att du orkar! Mormor du är guld, jag älskar dig.

Såg dig sitta där i din rullstol och mormor som rätta till vecken på din kofta. Försöker förstå vad du egentligen har sätt. Flyktingbarn från Finland till Danmark, där träffade du gammelmorfar(👼🏻) bildade din familj. Flyttade senare till Sverige. Jag kan fortsätta i dagar.

Jag har bestämt mig, jag ska komma ihåg dig som den busiga gammelomormorn som alltid busade med mig när jag satt under köksbordet. Jag är glad att du fick uppleva dina barnbarnsbarn och även barnbarnsbarnsbarn.
Sköterskorna sa att du va så lugn, som att du redan gett dig av. Allt gick så fort! Men hur kan man någonsin vara beredd?!

Vi fick låna en ängel för en stund!
Vila i frid Gammelmormor👼🏻💕

Likes

Comments

Familj/vänner, Skolan

Sitter just nu på en svensklektion. Grupparbete, men jag är enda i gruppen här i skolan, haha. Men japp, jag gnäller inte för det, för vi va typ redan klara ändå, bara lite finjustering på det, sen är vi klara. Men jag fixade det nu haha, så nu är vi så gott som klara, haha fett oklar.

Vad har hänt den senaste veckan? jo, de va dop i lördags, för min guddotter Nellie❤️ Efter dopet åkte jag med min pappa till Barkarby och gick på biltema och Hööks. Efter det körde pappa mig till mormor så kom malin dit så drack vi cider åt chips och kollade på Morran och Tobias filmen, haha jag tyckte den va skit bra hah bättre än förväntat, dock va sista 15 minuterna jätte tråkiga haha.

På söndagen åkte jag med min farmor och farfar till min pappa och käkade lunch med min syster och mina systerdöttrar, åkte hem, och gjorde inte så mycket mer haha.

I måndags gick jag till skolan like always, etterskolan gym made jag åkte hem tog en dusch, åt middag och gick och la mig.

igår tisdag, va vi på teater med hela ekonomiprogrammet, dock i omgångar haha, så inte alla på samma gång. Efter det åkte jag och Nicole till MOS, satte och där och kollade på människor, älskar att göra det, haha.

Idag har jag inga planer, ska kanske till gymmet och plugga lite, ta igen allt som jag missat.

På torsdag ska jag packa, ska till pappa i helgen, Elektra kommer dit och lite så! Ska bli myys!

Ha en bra dag! Speciellt alla kvinnor!❤️

Girl you rock the world!

Likes

Comments

Familj/vänner

Om du känner dig ensam dela med dig av känslan jag kan nog förstå. Du vilar här på mitt bröst. För mig är ni livet.

Så länge mitt hjärta slår, kommer jag vara med er vart ni än går. Jag vet att ni kan. Men jag vill ändå hålla er hand.

Om jag tala alla språk i världen men inte hade er. Vad vore skratt utan glädje. Om jag hade allting här i världen men inte hade er, vad vore jag utan er?

Jag har allting jag behöver. Med er blev det här en annan värld. Och jag är så glad över att ni är här. Vad ni än ser och vart ni går, finns ni alltid kvar hos mig ändå. Vem ni än blir och hur ni än mår ska jag alltid lyckas att förstå.

Jag finns här för er. Ni ger mig kärlek och jag kommer alltid finnas för er, oavsett i motgång eller i framgång. Ni bär dyrbara namn, min kärlek utan villkor. Jag gör vad jag kan. Så stor och stark på dagen men så liten mitt i natten. När ingen ser och ingen vet kommer gråten mitt i skratten.

Fem fingrar ska skydda er
Ett för solen, ett är månen, ett är Polstjärnan bakom molnen, ett är hopp och ett är tro

Jag ska skriva er ett löfte och hoppas att ni förstår mig.

Tack mina älskade syskon, för ni gett mig de finaste syskonbarnen.
Deras kärlek lyfter upp mig som helium när jag är nere. Jag är starkare nu.

Älskar barn
Jag önskar er inte guld, inte heller pengar och makt. Jag önskar er modet att vara er själva och stå för det ni sagt.
Jag önskar er inte en stenfri väg, men jag önskar er kraften att orka gå vägen. Jag önskar er vänner i rikligt mått och vänner att lita på.
Och på er väg kommer jag stå vid er sida och lyfta er upp när ni inte orkar.

För när ni inte orkar så ska jag orka för er💕

Likes

Comments