Min dag har varit toppen med en körlektion på morgonen och sen brunch med härliga människor, Becka, Anna och Evelina. Loved it. Sen blev det lite dans och plugg. För övrigt var det den internationella kvinnodagen idag vilket jag fira med att lära känna Clara Henry som är en känd svensk bloggare/författare/poddare osv som pratar mycket om feminism och liknande. Jag har inte följt henne innan men från och med idag är hon definitivt någon jag ser upp till. Jag lyssnade bland annat på avsnitt 1 och 2 av Tampodden som är hennes egen pod chanel om mens och tankar kring det. Det var faktiskt intressant att lyssna på hennes menssnack. Jag har inte tänkt på att det är så tabubelagt som det faktiskt är. Exempelvis, idag var första gången som jag ropade över hela huset att vi behöver köpa nya tamponger. För ett år sedan skulle jag ha skämts ihjäl ifall jag skulle gjort det. Varför? Kolla podden.

http://blogg.ng.se/clara-henry/ här är hennes blogg om man vill läsa den.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I Borås har det varit några riktigt fina dagar på raken och ni som bor här vet att det är ovanligt, så jag fick verkligen upp hoppet om att våren var påväg men så var inte fallet. För när jag vaknade upp imorse så hade det börjat snöa och det har fortsatt hela dagen. Efter resan i Schladming är jag lite trött på snö och kyla och vill ha vår och sen sommar. Men, men, det är ju detta som mars månad är känd för. Här kommer lite vår inspo iaf, för att tagga igång till våren.

Likes

Comments

It's the time of year when you söker häcken av dig to find a summerjob. Har sökt på åtta ställen än så länge och jag är långt ifrån färdig. Under terminerna känner jag inte att jag hinner med jobb. Möjligtvis att jobba lite på helger för att få in lite extra. Jag skulle inte säga att man måste ha sommarjobb som ungdom, men ifall man vill passa på att leva, resa och upptäcka lite som tonåring så får man samla pengar till året under sommaren. Dock blir sommarjobbsöken ännu en stressfaktor i min vardag för jag ska hålla koll på sista sökdatum och ringa efter mailadresser och intervjuer, men det får mig också att känna ansvar och lite som att jag växer upp. Det är både roligt och tråkigt på samma gång helt enkelt. 

Likes

Comments

Jag klev på bussen efter skolan idag och letade efter en sittplats, hittade en längre bak så gick dit. På vägen mot platsen hör jag hur en kille i kanske 15-års åldern säger till mig "Det är lugnt, du kan sitta i mitt knä gumman." Hela situationen hände på mindre än en sekunder så jag han inte reagera mer än att jag lämna ifrån mig ett skratt av förvåning. När jag hade satt mig ner började jag tänka på varför han sa så. jag antar det var för att imponera på sina vänner som satt bredvid honom. Jag kan flörta med vem som helst för jag har så bra självförtroende och är så snygg och bra. Om det var hans tanke så blev jag inte ett dugg imponerad. Bara tvärtom. På en sekund gick han ifrån att vara en normal kille till att bli en omogen, barnslig, uppmärksamhetssökande, osexig kille som jag definitivt inte skulle vilja prata mer med.

Jag önskar att jag skulle varit snabbare i situationen och sagt ifrån, för att markera att det var fel att säga som han gjorde... men jag skrattade bara. 

Likes

Comments

Jag funderar mycket på vad jag har för syfte i världen, alltså vad jag ska förändra. Därför blir jag så imponerad och får sådan respekt för min gamla klasskompis och hennes syster som har hittat vad de gillar samtidigt som de vill förändra. Jag pratar om rappgruppen Lash som rappar för kvinnor som blir förtryckta eller inte accepterade i samhället. De har en fantastisk musikkänsla och sprider hopp inför framtiden. Kolla när de blir intervjuade utav SVT och är med i en tv-serie som kallas nästa nivå. Ni är grymma tjejer!

http://www.svtplay.se/klipp/6209925/systrar-rappar-for-de-tystade-kvinnorna 

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/92006 

Likes

Comments

​Då var man hemma igen efter en underbar vecka i Schladming. Jag är supernöjd med resan och vill bara fortsätta med att se världen! Efter gymnasiet har jag ingen aning vad jag ska göra, men en del av mig vill jobba utomlands för att få komma ifrån tråkiga Sverige och få uppleva saker. Exempelvis guide på en skidort, där vi var fanns det nio guider och alla var mellan 19-21. Skulle inte det vara perfekt att åka skidor med glada ungdomar under dagen och vara social med gäster på afterski efteråt! Jag längtar till framtiden. 

Likes

Comments

Jag har sparat ihop till en skidresa i Schladming med min Hampus och hans familj. Jag hade superroligt första och andra dagen som jag var här då vi kollade in området samt hade en härlig dag i backen. Tyvärr vaknade jag upp med feber dagen efter så har legat hemma i två dagar nu. Trotts detta är det fortfarande bästa semester någonsin. Vi får hålla tummarna för tillfrisknad imorgon. Har varit hos en läkare nu och fått ut lite antibiotika så det ska nog gå snabbt. Så länge det finns bastu och netflix kan man inte vara uttråkad på ett hotell. 

Likes

Comments

För en vecka sedan ungefär kollade jag under svenska lektionen på Emma Watsons tal om feminism som hon höll för något år sedan. Först och främst vill jag säga att det var otroligt bra. Hon la in perspektivet att det inte bara skulle gynna kvinnor att ha en feministisk värld utan också män. Vilket jag tror är jätteviktigt att lyfta fram. Feminism ska vara för alla inte bara kvinnor, mycket viktigt.

Men utöver att talet var bra så fick det mig att vilja förändra. Inte bara inom feministiska tankar, utan till att göra världen en liten bättre plats. Vi alla har våra åsikter och ibland blir vi övertygade om att den åsikten är extra mycket rätt. Jag fick bland annat en aha-upplevelse när jag hörde hur min familj klaga på hur tråkigt vädret hade varit i veckan och jag visste mycket väl att det berodde på den globala uppvärmningen. Jag började tänka på vad jag gör som är miljövänligt, men ändå känns det inte som jag gör tillräckligt. Då slog det mig jag kan förändra mig, min familj, till viss del mina vänner men nästa steg är att förändra skolan! Därför har jag nu gått med i miljörådet och ska se till att Bäckängsgymnasiet ska bli miljövänligt.

Önskar att ni också blir inspirerade till att göra något större efter ni kollat klippet.  

Likes

Comments

För en vecka sedan anlitade Calvine klein en klient som fick jobb som plus-size modell vilket är bra att klädkedjan börjar visa upp olika kroppsbyggnader. Men problemet är att hon inte är stor någonstans! Tycker det är hemskt att sköhetsidealet just nu är för kvinnor att vara underviktig och för stackars män att vara hyber biffig. Ingen kan nå upp till dem idealen och fortfarande må bra psykiskt, socialt och fysiskt. Vi behöver sluta sätta etiketter på vad folk är, smal eller stor så att vi kan börja sudda ut sköhetsklasserna. Varje år är det folk som tar självmord för att de har så dåligt självförtroende. Ärligt talat är det inte konstigt när det är så hög press på män och kvinnor, att det är något jag förstår betyder att världen just nu är helt ute och cyklar.

Likes

Comments