LINN DÖSSING

VECKANS LISTA V. 4

VECKANS MÅENDE
Jag mår hur fint som helst!! Allt är i ordning i lägenheten, jag jobbar lite i emellanåt och jag har tagit tag i mitt mående och tagit prover, går till livscoach och kurator. Det känns väldigt bra att göra något bra för en själv.

VECKANS BÄSTA
Veckans bästa och sämsta kommer vara samma denna veckan. Att lämna min gamla lägenheten! Jag älskar den lägenheten så himla mycket och den kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var min första egen lägenheten. Men samtidigt är det så skönt att få gå vidare och endast ha en lägenhet.

VECKANS SÄMSTA
Som sagt, lägenheten. Men det absolut sämsta är flyttstäda haha. Fyfasen vad jag och Sofie har kämpat med städandet, det är så himla mycket mer än vad man tror! Men nu är det äntligen över.

VECKANS HYLLNING
Kan man säga sig själv här eller? Fan vad jag har kämpat. Har fått nytt jobb, lyckats lösa det med mina kurser så min utbildning blir klar lagom till nya jobbet. Jag har flyttat, flyttstädat och fixat allt annat i livet samtidigt. Det hat varit otroligt mycket dom två senaste veckorna, verkligen. Men nu är jag på plats och livet flyter på som vanligt igen, det känns underbart.

VECKANS SER FRAMEMOT
Meditation. Vi har kört igång en ny omgång och vi ses en gång i veckan, minst. Så varje vecka har jag det att se fram emot och det är skönt. Att dels ha något att se fram emot men även att man vet att det hjälper, 2021 är verkligen ett år där jag ska ta hand om mig själv mer och vi börjar starkt.

VECKANS KÖP
Mina nya gardiner till vardagsrummet! Är så glad att jag valde dom istället för ett par beiga. Hade tänkt det hela tiden men kom fram till att det blev finare med någon lite mörkare färg eftersom jag har ganska mycket beige på inredningen. Tycker den gammalrosa färgen var så himla fin.

VECKANS BILD

Gillar

Kommentarer

JAG FICK JOBBET

Här vänder det snabbt. Jag var på arbetsintervju i onsdags som ni vet och igår ringde chefen och erbjöd mig jobbet, självklart tackade jag ja!!!! Jag har haft så himla mycket problem med min utbildning på senaste så jag trodde inte jag skulle hinna bli klar till sommaren och kunna tacka ja till jobbet, men som det ser ut nu så löser det sig och jag kommer kunna titulera mig som undersköterska till sommaren!!

Jag har blivit erbjuden ett sommarvikariat så ingen fast tjänst, men det är precis vad jag vill ha för att få in en fot och testa arbeta på sjukhuset. Min tanke är ju att söka in till sjuksköterskeprogrammet till hösten och därför passar ett sommarvikariat mig perfekt. Hon frågade även om jag ville börja på timmar redan nu och vara där i vår för att känna mig säker inför sommaren och självklart vill jag det! Tänk att jag har drömt om att jobba på sjukhuset sen jag var liten, och nu händer det äntligen!!! På en av avdelningarna jag alltid varit intresserad av också, så coolt!!

Så i sommar hittar ni mig på sjukhuset i Kristianstad, iiiih! Hoppas ni har en fin lördag <3 PUSS!

Gillar

Kommentarer

SAKER JAG STÖR MIG PÅ

Tycker dessa inläggen är så himla roliga att läsa och jag har själv gjort såna inlägg och nu är det dags igen. Tror många kan känna igen sig.

Folk som avbokar i sista sekund - Det kan absolut finnas anledningar och ångest kan vara en av anledningarna. Men det ��r inte det jag pratar om utan när man pratat länge om något man ska hitta på, man har pratat om det under hela dagen (om man ska göra något på kvällen t.ex.) och sen en timme innan kommer du på att du inte vill/kan/orkar? Nej det ger mig verkligen rikspanik. Tror det har mycket med mitt kontrollbehov att göra också men tycker det är respektlöst att göra så.

Människor som inte håller avstånd - Detta tror jag alla kan relatera till just nu. Tycker det är respektlöst, även om jag inte är jätterädd är det självklart att jag håller avstånd till andra människor. Man kan inte bara tänka på sig själv i dessa situationer. Det finns en anledning till att det finns skyltar och märke i golvet, följ det så blir allt mycket enklare. Är det för trångt för att gå förbi väntar man, inte svårare än så.

Personer som inte kan ge cred - Om man ser något och får en idé är det jätteroligt, men att bara sno den idén rakt av utan att ge personen cred är bara pinsamt. Att få det att framstå som att du kom på idén själv är bara hemskt. Jag älskar när folk får inspiration från mig och det är helt okej att låna saker men jag tycker man ger cred i alla fall. Det ligger mycket jobb bakom så att skriva att man fick inspirationen från någon tycker jag är en självklarhet.

Folk som inte är tydliga med vad dom vill - Tycker det är så jäkla jobbigt och svårt att behöva försöka gissa sig till vad människor vill. Säg vad du vill och svårare än så är det inte. Är kanske lite dubbelmoral av mig då jag själv varit såhär när jag var yngre, men som sagt så var jag ung och dum haha. Det kan vara jättesvårt och jobbigt att säga vad man vill men det är också jobbigt att försöka dra ur folk saker.

Människor som inte fattar källkritik - Detta handlar ju mest om vita medelåldersmän på Facebook. Men ja det finns ju fler än dom faktiskt. Har du aldrig sett en sida innan, går in och läser en artikel där så kanske du ska kolla efter lite noggrannare innan du delar vidare till alla du känner. Det ska du oavsett hemsida, bara för att det står på en känd sida som Aftonbladet behöver det inte vara sant, så snälla var lite mer källkritiska.

Folk som röker - Ja generellt stör jag mig överlag på folk som röker men jag menar mest folk som är respektlösa med det. Man kan gå undan en liten bit så är allt fine. Jag är ju väldigt överkänslig i med min astma så känner ju rök på vääääldigt långa vägar oavsett men vi som inte röker ska väl inte behöva utsättas för den skiten? Så om du tänker förgifta dig själv kan du väl göra det lite längre iväg tack.

Tycker ni dessa typer av inlägg är roligt?

Gillar

Kommentarer