I dag har verkligen varit en dag som gått i ett!
Dagen startade way too early då jag halvsovit i princip hela natten, ingen djup sömn alls. Efter många försök att somna om gav jag upp vid 06:00. Gick upp, tog en banan, satt mig i bilen och åkte till gymmet då jag kände mig enormt taggad på att träna trots att klockan inte alls visade en vettig tid haha. Det var 3 månader sen senaste passet och det kändes verkligen skönt att komma igång.

Efter gymmet åkte jag hem igen och gjorde mig i ordning och käkade en efterlängtat frukost innan det var dags att fara igen. Så jag satte mig i bilen igen och åkte hem i från igen, skulle till frisören fräschade upp håret lite, vart en mörkare botten och lite ljusare slingor i längderna. Super nöjd!

Sedan var det dags för ett läkarbesök, vilket gick bra!

Nu var det dags att åka till Örebro då ett formativa seminarium väntade. Och nu är äntligen examinationsuppgiften inlämnad!

Efter att haft saker att passa från tidig morgon så var det nu äntligen dags för hemgång, klockan var då stramt efter 16, men först var det ett sista stopp för att hämta upp lite saker hos min morbror...slutade dock med ett längre besök och jag kom inte hem förrän klockan vart närmare halv 8 haha..

Nu har min rumpa äntligen fått landad i fåtöljen hemma, magen har fått mat, och jag har tagit helg! En helg som mer än välkommen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har kommit fram till att jag är en ganska stressad person....tog dock lång tid innan jag kunde säga det högt, alltså erkänna det för mig själv. Det jag nu förstår är stress har jag tidigare sett som "en produktiv förmåga", något som gör att jag drivs framåt och tar tag i saker. Å andra sidan har det drivna som syftat till att förebygga stress endast orsakat mer stress eftersom jag inte har kunnat slappna av och låta tankarna befinns sig i nuet, tankarna har hela tiden funnit i framtiden och snurrat. Denna stress har även bidragit till återfall i anorexi och ångest då det är något som jag tenderar att ta till i försök att känna kontroll igen när stressen gjort att fötterna liksom försvunnit från marken då jag psykiskt befinner mig längre fram och försöker kontrollera samt styra sådant jag rent fysiskt inte har möjlighet till. Att leva och befinna sig på två olika ställen fysisk och psykiskt tar på energin och leder endast till negativa effekter, som ångest, oro och k.a.o.s.... Så det är något jag verkligen jobbat med den senaste tiden.

Det jag gör för att försöka befinna mig i nuet och inte låta stressen äta upp mig är:

1. Pausa!
- jag kan ta en paus från det jag sysslar med och kanske kokar en kopp te eller något som kommer att minska stressen, vilket kan vara att kasta den mörka tvätten i maskinen ( vilket ger ytterliga en liten paus senare när den är klar ;) )

2. Lugn start!
- det är viktigt för mig att få en lugn start på dagen då jag vet att jag har en tendens känna mig stressad längre in på dagen. Jag brukar därför förbereda frukosten till dagen därpå om jag ska i väg tidigt för att jag ska kunna få lite längre sömn och slippa ha det som ett stress moment tidigt på morgonen.

3. Yoga!
- jag går på lugn yoga, en yoga form som inte är fysiskt krävande utan endast för dig tillbaka till nuet och fokuserar på andningen, vilket är ett super verktyg för att hantera stressiga situationer.

4. motion
- att röra mig, oavsett om det är en lugn promenad eller en löprunda så får det mig att släppa och bara vara.
5. Omgivning.
- omge mig med personer och sådan som får mig att må bra vilket får mig att släppa sådant som stressar eller tynger mig automatiskt just för att jag njuter så av sällskapet.


Pausa, andas, hitta lugn, få in ny luft och energin & omge dig med sådant som får dig att må bra <3

Likes

Comments

Vi har nog alla vid denna tidpunkt mött kroppshetsen som härjar, vi ska se ut på ett visst sätt, väga ett viss antal kg, ja vi ska helt enkelt inte acceptera våra kroppar och vårt utseende som det är för tillfälligt, inte vara nöjda. Vi ska istället sträva efter något som vi inte ens vet om våra kroppar och framför allt vårar välmående klarar av att uppfylla.
Hur vi än vrider, vänder, äter, tränar, ja listan kan göras lång, så har alla olika förutsättningar och genetik som gör att vi inte kan uppnå exakt samma målbild.


Det jag vill komma till och som provocerar mig som fan är att vissa offentliga personer sprider ett budskap om att skippa viss mat som anses vara onyttig och att man ska träna ett visst antal gånger i veckan osv.... jag känner rent spontant att sånt kan man hålla för sig själv! Vill jag gå ned i vikt eller strunta i att äta vissa saker så skriver inte jag ut det för allmänheten! Det gör jag inte för att jag vet att det kan trigga vissa in i fel tankebanor det kan få personer att tvivla på sin egen kropp vilket jag absolut inte vill vara en orsak till!

Så vill man banta och säga att vissa saker är fel och helt enkelt sätta upp regler för sådant som är normalt i lagom mängder tycker jag att man kan göra det i tystnad och istället inspirera människor till att sätt upp rimliga mål för en stark kropp som orkar vardagen och ett sunt och uppnåeligt välmående!

Viktnedgång vid behov tycker jag ska ske med rådgivning av läkare just för att processen ska bli anpassad efter den specifike personens behov och inte efter hittepå metoder, Quick fix och viktigast av allt är för att det är nödvändigt enligt läkare och inte för att man påverkats av andras vikt- och kroppshets!

Detta tar jag upp för att fel personer inte ska hamna i virvelsvindskarusellen där allt handlar om förbud, vikt och stränga regler att följa som förmodligen inte kommer att hålla och framförallt inte leda till något välmående 

Ett rörigt inlägg kanske men behövde bara fp orsbajsa ur mig, tack för mig!

Likes

Comments

Idag är det inte vilken dag som helst, idag har jag och sambon 6års dag <3
Detta firar vi med lite jobb nu på förmiddagen innan det bär av hem igen för att ha en riktigt mysig dag, behöver tyvärr tenta plugga lite också då det vankas salstentamen imorgon 😒

Likes

Comments

Asså hörrni! här har jag haft min rumpa placerad i några dagar, jag har helt ärligt mått piss! jag kan inte riktgt sätta fingret på vad det har varit som fått mig att må som jag gjort nu i några dagar, men jag tror det är en blandning mellan stress, ångest, lite vanlig höst sjuka och en kropp jag inte tagit hand om så värst bra på sistone.

Stressen handlar till mesta dels om skolan och kommande tenta som är redan nu på fredag! och jag känner att jag inte alls lagt ner den tid jag borde och har prioriterat lite tokigt.

Ångesten är kring maten, jag har haft en svacka där maten blivit lidande, djävulen lite matat och kroppen har ändå, trots för dåligt med bränsle, blivit pressat i träning dagar då jag kanske borde ha vilat. Tankarna och ångesten har inte vart på någon extrem nivå, men jag har inte vart sugen på någon mat förutom "frukost-mat" då tankarna kring innehållet och vad jag ska äta till vad osv. varit för jobbig att ta tag i.

Då jag jobbar 25% på dagis så har jag i väntan på att bli emun mot alla åkommor istället dragit på mig något sort höst snuva som gjort mig lite hängig. Då jag samtidigt som höst snuvan pressat kroppen med för lite näring med träning tog kroppen lite stryk och lett till att jag haft huvudvärk och ont i leder.

Jag har med andra ord varit gråtit, ångestfylld, sjuk och trött i kropp och knopp!

MEN NU!! nu är jag tillbaka på banan igen! ångesten är borta och den ska jobbas hårt med att hållas borta! kroppen är på tillbakavägen, jag känner mig skapligt redo inför tentan och energin ökar!

Så idag tog jag en mysig frukost i soffan för att sedan åka upp på stan då jag hade ett bokat besök för att kolla synen, vilket resulterade i glasögon! dock inget stort synfel men tillräckligt för att ett bar glasögon ska underlätta.

Sedan lunchade jag med mamma på saluhallen i här i Örebro, behöver jag säga att det var gott!?!

Efter en liten lugn stund hemma med plugg så mötte jag upp en kär vän på en promenad med ett stopp vid ute gymmet för bara köra igenom kroppen lite lätt med endast några få övningar. Den prommisen och den lilla styrkan behövdes verkligen nu då träning över lag legat på hyllan i några dagar då jag klokt nog valde att lyssna på min kropp och vila! så det ska jag ha en klapp på axeln för, att jag faktiskt börjar bli bättre på att bara vara och lyssna till mitt inre välmående!

Likes

Comments

Jag är en person som påverkas otroligt mycket av hur dagen börjar och därför är det viktigt för mig att få en lugn morgon utan stress där jag kan svansa omkring och bara känna in lugnet. Dessutom är jag en frukostfantast! jag älskar, ÄLSKAR, frukost och skulle gärna vilja äta det till lunch och middag med haha.

Idag var det en tidig dag på universitet, vilket innebar att klockan ringde när mörkret forfarande dominerade dagen, det var en riktgt höstig morgon då det var både mörkt, kulet och regnigt! vilket ledde till en extra mysig morgon med tända ljus och frukost i soffan framför lite youtube tittande!

Nu är jag hemma sedan någon timma tillbaka och har fått i mig lite mat i form av bananpannkisar, bananglass och bär! asså....så sjukt gott! så nu väntar jag in sambon som slutat innan det bär av en sväng till gymmet, sen tar jag HELG!

Trevlig helg <3


Likes

Comments

Efter ett långt "uppehåll" från allt vad bloggande innebär så är jag nu tillbaka med nya och spännande idéer för att få denna blogg i rullning igen, men nog snackat om återkomsten!

Det var sååå skönt att få vakna av sig själv, utan ett alarm som gör att man vaknar med hjärtat i halsgropen. Efter en lugn start i sängen där jag gick igenom sociala medier och annat så hoppade jag i morgonrocken och började göra i ordning både  mig själv och en smarrig frukost. Jag bara älskar frukostar!! det bästa som finns är en lugn morgon, utan stress, där jag kan sitta och äta min frukost i lugn och ro framför lite youtube eller tv-tittande.

Idag fotograferades lägenheten på förmiddagen då vi för tillfället letar hus och vill att det ska gå snabbt att få ut lägenheten när det väl blir aktuellt. När fotografen gått så fortsatte jag bara min ligan förmiddag innan jag åt lite lunch och cyklade iväg till stadsbiblioteket för att plugga lite inför kommande tenta nästa vecka med några vänner. Pluggandet gick bra och jag känner äntligen att några bitar börjar falla på plats!

Nu sitter jag här i soffan, mätt och belåten eftermiddagen, med lite små prestationsångest för detta inlägg och den nya blogg starten. prestationsångest, varför då?? jo för jag min egen hårdaste kritiker och alltid vill göra saker "mer än bra" trots att bra, är bra nog,​ samt att jag är nervös för vad andra tycker och tänker. Om vi är ärliga så tror jag vi alla innerst inne faktiskt bryr oss om vad andra just tycker och tänker trots att vi vill säga motsatsen.

Nu ska jag njuta och slappa resten av kvällen för imorgon ringer klockan 05:30 och jobb vankas!


Likes

Comments

Asså måste bara snabbt dela med mig av denna underbara dag, denna underbara torsdag, denna underbara dag som inte kan bli dålig!
Dagen började bra redan vid 06:00 imorse när jag inledde dagen med morgon promenad med mamma, var otroligt friskt och skönt ute så man var som en helt ny människa efter.
Började jobba vid 8 så kickade igång arbets dagen med en efterlängtat frukost. Men nu till det bästa!
Under lunchen fick jag ett besked som jag längtat sönder efter!!
Nu är ni säkert super nyfikna!? Jo jag kom in på universitetet i örebro, grundlärare åk 4-6!!!
Så jag börjar alltså snart skolan!, jag ska tillbaka till skolbänken som student!
Jag får bo hemma i örebro på hel tid, asså jag är så lycklig så detta blir ett rörigt inlägg då jag har ett sånt lyckorus att jag skakar och inte kan tänka klart haha!
Men nu ska jag fortsätta jobba och ha en underbar torsdag och ringa chefen och säga upp mig! 
Hoppas ni också har en fantastisk dag! Kram

Likes

Comments

Helgen har vart bra med god mat och mys kvällar med sambon, men har också mått "konstigt" ni vet sådär när man inte kan sätta fingret på vad det är. När man inte vet om det är psykiskt eller fysiskt eller om man ska skratta eller gråta. En kropp som är peppad på rörelse och aktivitet men muskler som är klena och svaga att dom knappt orkar lyfta dig från soffan. Så det är sammanfattning av min konstiga men braiga helg.
Idag så har legat i sängen hela förmiddagen,  både frukost och lunch käkades där. På eftermiddagen har jag preppat matlådor till en förbannelse då 3 dagars jobb väntar (08:00-20:00), skönt att ha allt klart och kunna komma hem på kvällen och bara slappna av. Jag lyckades komma ut på en promenad och få lite frisk luft också innan jag parkerade rumpan i soffan och käkade lite middag som bestod av lax, sallat och broccoli, samma sak som två av matlådorna innehåller haha här snackar vi varierad kost haha.
Jag har även hittat en hel del inspiration och motivation som jag ska dela med mig mer av i ett inlägg som kommer inom kort.
Kan säga så mycket som att ni kan få följa med på en känslo laddad och peppande resa mot bättre och hälsosammare tider.
Spännande? Väcks nyfikenheten? Då får ni helt enkelt fortsätta att titta in här och jag lovar att bli bättre att uppdatera och planera inlägg.
Kom gärna med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om!
Nu ska jag snart fixa lite kvälls fika och bädda ner mig sängen och börja förbereda kroppen på att vara ner då klockan ringer 06:00 imorgon bitti!
Hoppas ni haft en bra dag och får en fortsatt trevlig kväll!

Likes

Comments


Uppladdningen av alla matlådor som jag släpat med till jobbet då I princip alla måltider förutom kväll snackset intas på jobbet haha

Ja mina vänner, nu har jag lyst med min frånvaro igen. Detta beror helt enkelt på att jag jobbat 08-20 och inte haft någon tid eller ork till övers för att göra något intressant eller haft tiden till att knåpa ihop ett schyst inlägg.

men om ni ändå är nyfikna på vad jag gjort så kan jag sammanfatta det kort: jobbat, ätit, tagit lite frisk luft under min timmas rast sen har jag jobbat, ätit och åkt hem och igår när jag kom hem tittade den efterlängtade solen fram efter 3 dagars regn väder så då passade jag på och tog mig en kvälls prommis innan jag avslutade dagen på samma sätt som jag gjorde i onsdags, med en varm dusch följt av en varm kopp te och skivat äpple med kanel i soffan framför tv:n Idag, fredag- jobbar jag sista passet innan 3 dagars ledighet, som jag inte riktigt bestämt vad jag ska fylla dom med för roligheter men jag har lite alternativ att välja mellan, det ena lite lugnare än den andra haha. Men idag blir det hem till mamma efter jobbet en snabbis innan jag sedan åker hem till örebro igen för att ha en liten mys kväll med sambon, blir nog tidigt kväll då jag startat mina dagar tidigt vilket resulterar i kvälls trött haha.

Önskar er alla en underbar fredag och super trevlig helg! 


Likes

Comments