GOLDEN CAULIFLOWER STEW WITH CHICKPEAS

Tänkte dela med mig av ett recept jag hittade på en blomkålsgryta med kikärtor. Så god och enkelt att göra, sedan är den även vegansk!

Ingredienser:

Ett blomkålshuvud
En halv burk kikärtor
4dl kokosmjölk
1 matsked kokosolja
Två klyftor vitlök
En halv gullök
En halv lime
Persilja
Salt
Peppar
Gurkmeja

Börja med att hacka upp gullöken och stek den sedan med kokosoljan i en stekpanna i cirka 5 minuter.

Pressa i vitlöken och rör om, sedan pressar du i limesaften och rör om i cirka 1 minut.

Häll i gurkmeja och blanda ordentligt så att löken får en gyllene färg. Häll sedan ner kokosmjölken och krydda efter smak med salt och peppar. Låt sjuda i några minuter.

Häll i blomkålen och sätt på ett lock. Låt stå och puttra i cirka 5-7 minuter tills blomkålen har blivit mjuk.

Häll i kikärtorna. Låt stå och puttra tills kikärtorna har blivit mjuka.

Servera med ris., eller använd som ingrediens i en wrap. Toppa med persilja och/eller chili för hetta och avnjut!

Gillar

Kommentarer