"no-meat"-balls

Har även fått för mig att laga lite mer intressant mat. Jag är ju inget fan av att laga mat, men nu när det inte finns bättre saker att göra har det blivit lite mer avancerad matlagning - vilket såklart är toppen! Här har ni veggie-bollar med potatismos, brunsås, lingonsylt och saltgurka.

Gillar

Kommentarer

What's in your head

Ett lite intresse som jag har återupplivat nu när jag är instängd är att måla. Jag har alltid tyckt om att måla, och jag må inte vara så bra på det, och jag tycker det är roligare att inspireras av konstiga bilder och framförallt låta fantasin flöda utifrån vad som finns inom en. Här är ett smakprov på vad jag fått ihop den senaste veckan.

Gillar

Kommentarer

U.K lockdown

I dessa tider när jag sitter instängd i hemmet så tänkte jag att vad vore inte passande att börja skriva lite här igen? Jag har ju verkligen ingenting bättre för mig, och kanske kan det väcka lite inspiration inom mig och få dagarna att passera lite snabbare. Jag tänkte att jag kan ju ge lite bakgrundsinformation om vad som pågår just här och nu till att börja med!

I måndags så bestämde sig Boris Johnson, UK's premiärminister, att vi ska gå i "lockdown". Reglerna för det innefattar att man bara får gå ut för en av fyra följande anledningar:

1. Gå och handla (endast nödvändiga saker och om det verkligen behövs).

2. Hämta ut medicin.

3. Färdas till jobbet.

4. En timmes träning.

Utöver det så måste vi stanna hemma och om du bryter mot dessa regler så har polisen makt att ge dig böter. Det enda som får ha öppet är mataffärer och affärer där medicin säljs, men det är dock vissa regler som måste följas även för när du går och handlar. Det får bara vara ett visst antal personer i affären samtidigt, och du ska hålla 2 meter avstånd från personer runtom dig. På bilden i mitten ovan ser ni när jag var och handlade i fredags. Jag fick köa i 10 minuter för att komma in, sedan är det linjer på golven som utgör rutor. Om det är en person i rutan så håller du dig utanför rutan. Som tur är med dessa restriktioner när du handlar (som även innefattar att man inte får köpa mängder av en vara) så står hyllorna inte tomma som de gjorde innan.

Detta har just nu pågått i en vecka, och vi har två veckor kvar innan ett beslut kommer att tas om det ska förlängas. Jag är så otroligt uttråkad och försöker ständigt hålla mig upptagen med någonting, så att jag inte förlorar det! Förhoppningsvis går dessa veckor snabbt, och det därefter inte behövs förlängas ytterligare.

Gillar

Kommentarer