Scandinavian christmasdinner

Igår så vankades det skandinavisk julmiddag! Först åkte jag och några av svenskarna till IKEA för att äta lunch och köpa med oss lite svenska godsaker till julmiddagen. Sedan så begav vi oss iväg för middagen hos Emma. Riktigt trevligt att samla några skandisar för mat och dricka. Spelade kortspel och beerpong. Allmänt bra helt enkelt! Förra året hade jag inga jag umgicks med som var från Skandinavien, men nu känns det som att jag endast umgås med skandinavier haha. Roligt ändå hur mycket som ändras på ett år! Nu är jag peppad för att komma hem till Sverige. Fyra arbetsdagar kvar, sen är det äkta svensk mat för hela slanten! Kan inte nämnas nog hur glad jag är över ledighet och att få träffa alla. Det kommer bli fyra intensiva dagar på jobbet nu innan ledighet, men så värt det. Håller in i det sista nu!

Gillar

Kommentarer

12 sleeps to Christmas

Tänk att alla julklappar är köpta och att jag nu bara har 5 arbetsdagar kvar tills jag är färdig med jobbet och sedan beger mig till Sverige! Är så himla taggad på att äntligen få komma hem och träffa alla. Har ju nästan gått ett halvt år sedan jag var hemma sist! Gick till marknaden i lördags och handlade det allra sista. Nästa vecka är det bara en tripp till Tesco för att handla lite smått och gott till julafton som är kvar. Måste även packa allt jag själv vill ha med mig! Känns som att hela väskan är färdigpackad redan, men det är bara klappar för hela slanten som ligger i väskan! Måste ju trycka ner lite av mina kläder också på något vis, haha!

I helgen ska jag även på Skandinaviskt julbord! Det är en norsk tjej på jobbet som ska ha hand om julmiddag för oss stackare som inte kan gå på ett riktigt skandinaviskt julbord här i Befast - vi fixar vårt eget helt enkelt! Jag står för ägghalvor och ska även ta med mig lingonsylt (för let's face it, alla vill ha och tycker om lingonsylt). Tror det kommer bli bra, och mysigt med middag med vänner i skandinavisk anda! Så, imorgon ska jag koka något i stil med 24 ägg, låter ändå rätt rimligt.

Gillar

Kommentarer

Counting down the days

Nu har jag äntligen handlat klart alla julklappar. Idag tog jag en runda till både den vanliga marknaden (St. Georges Market) och krigade även mig igenom julmarknaden. Köpte det sista där. Har bara lite smått och gott kvar att köpa, såsom julgodis och så vidare. Det kommer jag göra närmare färden till Sverige, så nu kan jag pusta ut en stund! Har bara min egna packning kvar nu i princip, och jag håller på och väntar på lite tröjor jag har beställt från Shein så jag har lite finare tröjor att packa med mig till Sverige. Hoppas verkligen allt passar!

Annars så räknar jag i princip endast ner dagarna till jag åker nu. Ska såklart bli så otroligt roligt att träffa alla, men också att äntligen få ledigt! Har inte varit ledig sen jag var hemma i Sverige i juli, och har jobbat non-stop utan en endaste sjukdag från jobbet sen dess, så ledighet är verkligen behövligt för mig just nu.

Bjuder på lite bilder från min resa jag gjorde med Joanna till Spanien. Vi var på äventyr till lite olika ställen i Spanien, men dessa bilder är från den botaniska trädgården strax utanför Malaga City. Så vackert!

Gillar

Kommentarer