Min kärlek till jackor

Jag har återigen blivit sjuk och är övertygad om att det är halsfluss som spökar. Därför blev gårdagen lugn med vila, och även idag har jag tagit det lugnt. Jag sov länge, städade undan lite här hemma och sen begav jag mig till bussen och åkte till city center för en promenad. Jag köpte mig äntligen en egen Tarot-kortlek som jag ska skriva mer om i ett annat inlägg. Sen gick jag till Poundland och sedan till en annan affär där jag dreglade över lite jackor. Jag älskar ju jackor. Denna ovan tyckte jag väldigt mycket om, men skulle troligtvis behöva den i rätt storlek då denna ovan var en storlek för stor. Om jag känner mig själv kommer jag köpa en till jacka inom en snar framtid, haha.

Begav mig till Tesco och köpte hem lite att äta. Har inte varit sugen på mat, men är tillräckligt vettig för att förstå att jag måste få i mig någonting även om det är tufft att svälja för tillfället. Köpte med lite juice, isglass, en fryspizza och chips. Mycket bra mat för dagen, haha! Jag har faktiskt gått ner över 10 kilo på ett år, vilket är helt galet! Just nu ligger träningen på hyllan eftersom det inte är den smartaste idén att träna under sjukdom, men har varit bättre med kosten och äter definitivt bättre mat än i Sverige. Mer om detta i ett annat inlägg tror jag! Hoppas ni haft en bra lördag, lugn eller icke!

Gillar

Kommentarer

General practitioner

Så, igår registrerade jag mig äntligen hos en läkare här. Det var en aning förvirrande då sjukvården här inte alls är som i Sverige. För det första är den helt gratis (inte som i Sverige där det bara är gratis upp till 25 år), och även medicinerna du får av läkarna är gratis. Man betalar bara skatt, och skatten är lägre än i Sverige, så ja... Jag tycker det är fantastiskt bra! Man kallar läkarna för GP's (general practitioner) och jag fick helt enkelt gå till en practise och fylla i lite papper, visa mitt pass och bevis på adress (jag visade mitt hyreskontrakt). Svårare än så var det inte. Tog lite tid att hitta ett ställe som lät mig endast fylla i papper, då de andra två jag gick till krävde ett besök inbokat, vilket är svårt för mig då jag jobbar hela dagarna och då skulle behövt ta en ledig dag... Men, jag hittade en! Dom tog blodtryck, samt vägde och mätte mig bara på plats. Känns skönt att ha en läkare nu ifall något skulle hända. Så det var verkligen på tiden!

Gillar

Kommentarer

Such a busy weekend

I fredags firade vi Sandras födelsedag genom att bege oss till 2Taps för middag och sedan ut på kulturnatten som var i Belfast. Det var massor med folk på gatorna och musik som spelades överallt. Vi tog oss runt till lite olika ställen och avslutade kvällen hemma hos Sandra! På lördagen vaknade vi sent och Sandra lagade en brunch, så tog vi en tupplur innan vi gjorde oss redo för att åka tillbaka till Belfast och hem till Yas för mat och drinkar. Vi tog oss till Revolution of Cuba och sedan till Henrys. Kvällen avslutades hemma hos Yas! Igår var jag otroligt trött och tog det bara lugnt hemma. Var i telefon med Frida i timmar och städade rummet. Idag har jag en off dag från jobbet då jag ska iväg och fixa en GP (läkare). Helt galet att jag ännu inte gjort det. Hade behövt en under de veckor jag varit så sjuk. Men, tänkte tvätta sängkläder och fixa matlådor också. Sånt som jag inte riktigt hann med i helgen helt enkelt!

​Så vackert med hösten här. Kan inte få nog av dessa vyer med löv på gatorna, gröna träd och alla söta townhouses. Jag skulle kunna knäppa bilder varje dag på det haha. Höstjackan är i alla fall på, och nu hoppas jag få en riktigt vacker höst!

Gillar

Kommentarer