Tankar om kost och rutiner

Så, nu har jag klurat på lite olika måltider jag ska äta framöver. Måste tänka ekonomiskt men ändå nyttigt. Tanken är att minska portionerna och därav kalorierna. Detta har jag ju gjort förut men då räknade jag verkligen kalorierna ordentligt. Nu har jag ingen matvåg och inte heller samma tid att väga och räkna, så jag förlitar mig på mitt minne av portionernas storlek och vad jag åt då som var bra för min kropp. Mitt mål är ju att med hjälp av mig själv och inte gym gå ner i vikt, vilket kommer bli en utmaning. Jag vill peppa folk att tro att det inte behöver kosta en förmögenhet att nå sitt mål. Gymmade som en galning förut, och nådde mitt mål. Så detta kommer definitivt bli en utmaning! Här nedan är mina måltider:

Frukost:
Havregrynsgröt m. sylt/honung/mjölk
Weetabix

Lunch/middag:
Havregrynsgröt m. sylt/frukt/bär och mjölk
Pasta m. någon form av protein
Kött m. potatis och ärtor

Mellanmål/efterrätt:
Frukt
Grönsaker m. grekisk yoghurt

Har ju redan börjat på det här och äter gröt varje morgon som frukost bland annat. Enkelt att göra och inte alltför osmakligt eller dyrt. Håller en mätt länge också måste jag säga. Det jag måste sluta med är alla godsaker som serveras på jobbet. Vi har haft massor med barn som slutat (då dom slutar helt random dagar/månader och inte terminvis som i Sverige) och då har föräldrarna givit oss allt från choklad, godis, kakor och bakelser... Får hoppas det lugnar sig lite nu! För testa deras godsaker har jag ju velat göra, det är ju annorlunda saker från Sverige så nyfikenheten får jag nog skylla lite på haha!

Gillar

Kommentarer

Välkomnar hösten till Belfast

​Nu är faktiskt sommaren slut. Det börjar kännas i luften att det är kyligare ute, och ett måste är en tjock hoodie eller jacka. Det värsta är att jag inte har så mycket varma kläder för tillfället! Men om 1 vecka så åker jag till Sverige och då ska jag försöka packa med mig så mycket som möjligt i väskan med tillbaka till Belfast! Försöker överleva på det jag har just nu här, vilket som sagt inte är överdrivet mycket haha! Idag är jag i alla fall hemma eftersom jag blivit sjuk. En förkylning med halsont och trötthet. Tror mycket har att göra med att jag haft fullt upp senaste tiden och med noll semester och massvis med besök och utekvällar så behöver kroppen vila. Så igår jobbade jag, men idag ringde jag och sa att jag är hemma idag. Sen ska jag försöka kämpa mig igenom torsdag och fredag, för sen är det helg och efter det bara två arbetsdagar kvar innan jag åker till Sverige! Idag blir det sängläge med filmer och serier i alla fall. Ska försöka kurera mig så gott det går!

Gillar

Kommentarer

Primark i brand i centrala Belfast

Igår på min lunchrast fick jag reda på att Primark mitt i centrala city brann! Ingen liten brand heller, utan hela byggnaden stod i lågor! Hela dagen jobbade brandmän med att försöka släcka branden och se till så att den inte skulle sprida sig till byggnader bredvid. Folk var inne i byggnaden när branden startade men alla blev evakuerade ut ur byggnaden och ingen skadades som tur är. När jag gick förbi Boots igår (som ligger i princip bredvid byggnaden) så passade jag på att ta en titt. Hela byggnaden hade brunnit ner och det brann fortfarande. Så himla tråkigt då byggnaden var en mycket gammal byggnad som överlevt mycket här i Belfast. Även trist då Primark hade tagit över byggnaden och precis höll på att bygga om och renovera allt. Dom hade kommit så långt, och så händer det här.

Förhoppningsvis så kommer dom bygga upp byggnaden igen och bevara den gamla charmen istället för att bygga någonting helt nytt. Byggnaden var så vacker, så det är ju otroligt trist! Sen jag som tycker bra om Primark. Men om jag känner en stor kedja rätt så är det inte slutet för Primark i Belfast. Även tur att branden inte spreds vidare! Får mig att minnas branden i Stockholm för några år sedan som faktiskt spreds vidare. Det var väl också en gammal byggnad om jag inte minns fel? I alla fall så har jag inte hört någonting vad som är orsaken till branden. Hoppas det är en olycka och inte någon idiot som fått för sig massa dumheter!

Gillar

Kommentarer