Mitt jobb i Belfast del 2 (uniform)

Som jag skrev i del 1 så är det ett måste att bära uniform på förskolorna här. Själv får jag bära en vit piké med förskolans namn på, samt ett par svarta byxor. Till det fick jag även en röd tröja. Allt är märkt med förskolans namn på. Jag beställde häromdagen ett par shorts och en till piké, eftersom jag inte orkar tvätta uniformen hela tiden och byxorna i värmen som varit har verkligen varit hemskt att bära! Då jag beställde dessa fick jag betala. Så man får alltså det förstnämnda gratis, men vill man ha något annat får man betala. Pikén måste vara nerstoppad i byxorna (haha).

Jag gillar uniformerna faktiskt. Det är tydligt vilka som jobbar där, både för ny personal, föräldrar och barn. Alla barnen visste att dom kunde gå till mig när jag var helt ny, och dom visste på grund av uniformen vad dom kunde förvänta sig av mig. Det är dock lite andra regler kring ens utseende som jag inte riktigt vet om jag tycker om. Man måste ha håret uppsatt. Man får inte ha några smycken alls, det enda som är tillåtet är ring om du har gift dig (ej förlovningsring). Inget nagellack (tänk på mig som älskar att ha målade naglar, målar dom fredag kväll och tar bort det måndag morgon haha) och "subtle" make-up. Uniformdelen tycker jag kan komma till Sverige, skulle inte säga nej till det! Men resterande tycker jag är lite fjantigt!

Gillar

Kommentarer

Lördagens planer

Bilden ovan är tagen då Sverige mötte Tyskland. Jag mötte upp några svenskar på The Berliner där vi såg matchen. Sedan vandrade jag vidare med vännerna ovan efter matchen var avslutad. Såklart mötte vi fotografen på vägen bortåt haha. 

​Idag hade jag tänkt ta en rejäl sovmorgon efter veckans långa arbetsdagar. Men istället vaknade jag såklart tidigt och kan inte somna om. Tänker att jag i alla fall får njuta av att jag inte behöver ta mig upp, sätta på mig uniformen (som jag praktiskt taget bor i) och åka iväg till jobbet. Utan jag kan ligga kvar i sängen precis så länge jag vill! Senare idag ska jag åka in till stan för att köpa nya BH'ar, solkräm och en flaska vin. Ska träffa en kompis ikväll och ta någon öl (eller flera) ute! Trots att jag är väldigt trött från allt nytt så är det så himla härligt att kunna komma ut och hitta på saker. Det säger jag absolut inte nej till! På måndag har jag varit i denna härliga nordirländska huvudstad i 1 månad, helt otroligt!

Gillar

Kommentarer

Stormont Estate

Idag gick jag på min lunch till Stormont igen och satte mig i gräset för att äta min lunch och njuta av solen. Det har verkligen varit helt otroligt varmt här! Irländarna är lika chockerade som vi svenskar när värmen kommer på det här viset. Jag satt i alla fall där under min lunch då jag var helt säker på att jag kommer vara helt slut efter jobbet och när jag kommit hem. Alldeles för slut för att njuta av värmen, vilket jag såklart hade rätt i också haha. Men jobbdagen har varit bra! Räknat ner timmarna och varit så trött att jag då och då har råkat slänga in lite svenska ord till barnen som t.ex. ordet "men" haha. Har även en kollega som pratar med grov irländsk/belfastdialekt och har verkligen fått anstränga mig idag för att förstå vad han säger haha.  Är glad att denna vecka är över och att helgen äntligen är här! Imorgon planerar jag utgång med en vän, och på söndag ska jag på någon slags irländsk festival strax utanför Belfast. Har ingen som helst aning om vad det är eller vad det innebär, men det ska tydligen vara "good craic", så jag tänkte varför inte? Jag är ledig på måndag dessutom, så långhelg here I come! 

Gillar

Kommentarer