Första veckan av plugg har varit väldigt bra, till min förvåning :) Jag trivs väldigt bra med min roomie Ada och vännerna. Jag hinner laga mat varje dag, sova ordentligt och gå ut på helgerna iaf (allt jag behöver typ). Men det har faktiskt varit stressigt, mycket att kunna på anatomi, extremt mycket... Vi var tvungna att kunna alla bones, shoulder and arm muscle på bara en vecka och anatomi är inte det enda ämnet vi läser. Så jag har lagt ner flera timmar på plugg varje dag och jag har aldrig pluggat såhär mycket innan. Men åt andra sidan har det varit bra, vi fick våra lab coats, vi fick se riktiga bones, muscles osv vilket är häftigt! Jag måste säga att anatomi är mitt favoritämne, jag tycker att anatomi är riktigt intressant! Sen har vi även läst histologi och embryologi och de är helt OK också. Så länge är läget under kontroll i alla fall och det känns som man börjar komma in i det :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej, jag har varit seg med att uppdatera bloggen pga plugg. Yup, plugget har börjat och det har tagit väldigt mycket tid och jag ska berätta mer om plugget senare. Men nu tänker jag iaf berätta lite om Orientation Week som varade i en vecka. Under den veckan fick vi en massa information om lagar och regler i polen, om universitetet och själva utbildningen. Vi fick även göra hälsokontroller för att se om vi är friska samt lära oss lite polska. Sen ordnade skolan lite aktiviter på kvällarna, själv var jag med på två av de och det var okej. Det var inte så bra musik och det var inte den musiken vi brukar ha när vi festar i Sverige.

Vad tycker jag om Orientation Week?

Jag tycker den väldigt bra för vi fick lite Basic Polish samt hälsokontroller. Däremot tycker jag att de kunde ha kortat ner informationen vi fick. Det var lite för mycket. Resten var väldigt bra och jag lärde känna många under just denna veckan också :)

Likes

Comments

Hej Lovies, igår var jag och Amin på flygplatsen för att hämta min mamma. Jag har verkligen saknat familjen så enormt mycket! Att flytta till ett helt annat land helt själv var mycket tuffare rent känslomässigt än vad jag förväntade mig och det måste jag erkänna. Så det gjorde mycket att mamma kom på besök! Vi har bara myst och umgåtts. Hon har även lagat massa gott till både mig och Ada. Sen har hon även följt med mig till Introduction Ceremony där jag blir officiellt läkarstudent i Gdansk. Tack ma för allt! <3

Under Introduction Ceremonin fick vi säga the ''oath'' där vi lovar att behandla våra patienter lika osv. Rektorn och lärare höll tal, sen fick vi även sjunga lite på polska. Och sen blev vi officiella läkarstudenter allihopa och jag ser verkligen framemot de här kommande 6 åren :)

Likes

Comments

Hej, jag har inte haft internet på flera dagar eftersom vi måste skaffa våra router själva. Sen tog det tid att registrera den osv. Men nu har jag äntligen skaffat internet och ska uppdatera lite om vad som pågår just nu. Jag åkte till Gdansk lördagen den 24/9 så jag har varit här ett par dagar nu. Min första intryck av Gdansk är att den är en väldig fin stad (har varit i stan och tittat oså,). Jag har träffat min roomie Ada och vi kände igen varandra sen antagningsprovet, hur grymt?! Vi trivs väldigt bra ihop och kommer överens :) Har varit på och köpt saker till rummet. Jag gillar faktiskt mitt rum <3 Den är väldigt mysig (lägger upp bilder senare) däremot måste jag erkänna att det känns jobbigt att dela kök och toalett med många andra. Men men, jag vänjer mig nog snart. Just nu befinner jag mig mitt i min Orientation Week och allt är helt Ok än så länge.


Likes

Comments

Idag tänker jag uppdatera lite om livet just nu. Jag har sagt upp min från hemtjänsten för att förbereda inför flytten. Jag saknar faktiskt att gå till jobbet och träffa alla goa människor där, även om det kan kännas skönt att bara vara utvilad hemma. Jag har sökt CSN och väntar på svar från de. Det är rätt skönt när man för så mycket information om CSN redan från dag ett av skolan, så det gick smidigt och bra! Jag har kollat upp lite flygresor till Gdansk från ett bolag som heter Wizzair och till min förvåning kostar det inte alls mycket att resa till Gdansk (billigaste ligger på ca 200 kr). Däremot finns det bara flyg på tis,tors och lör vilket kommer göra det svårt för mig att komma hem :c (Man kan självklart välja andra bolag för cirka 1500 kr för en enkelresa om man tycker det är värt.) 

Än så länge har jag planer och håller koll på läget i alla fall :) Det börja faktiskt kännas ont i hjärtat nu när det börjar närma sig. Vill inte ifrån mina nära och kära här :C Samtidigt som jag förbereder mig inför skolan passar jag på att umgås med min familj och mina vänner. Nu i veckan kommer jag träffa Anna, Phuc och vi får se om Heidi hinner hem till helgen :) 

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från resan. Jag måste säga att jag älskar stränderna där. Jag och Mackan besökte 4-5 olika stränder och badade mycket. Hur skönt som helst!


Likes

Comments

Helluuu babes,

Jag har kommit tillbaka från USA ett bra tag nu. Jag har även varit på The Weekend Festival i Stockholm och den var hur grym som helst. As grymma DJs, älskar Martin Garrix! Tack alla som var med och gjorden resan så himla bra! Annars rullar jobbet på som vanligt. Jag har inte haft tid och ork att blogga sen resan men nu är jag finally back. Jag ska visa er vad jag köpte i USA och visa lite bilder på äventyret senare. Bara så ni vet så har allting varit så sjukt underbart och jag kan inte vänta med att dela allt mer er :)

Likes

Comments

​Det händer inte mycket just nu. Jag jobbar på hemtjänsten (sliter som vanligt) men det har varit kul och jag älskar jobbet! Alla tanter och gubbar är så goa och glada! Jag har faktiskt haft fullt upp med jobb så jag hinner knappt träffa mina baes innan USA resan :c Jag har inte köpt in mycket inför resan heller för jag vet att jag kommer vilja ha med mig mycket hem därifrån haha. Men jag beställde iaf hem lite kläder och Kylie Jenners lipkit som jag hoppas hinner komma hem innan jag drar. Om exakt en vecka reser jag till USA med kusinvitamin och familjen, jag kommer även möta upp bestie där!!! <3 Längtar så sjukt mycket! 

Likes

Comments

Jag spenderade midsommarhelgen i Göteborg. Jag och Jessi gick runt Nordstan och shoppade lite. Vi drog till Yammy kitchen och åt. Sen runt 20 tiden kom Bin och vi möttes upp. Älskar mina två barndomsvänner! Sen drog vi till hotellet och chillade för det mesta var stängt då. Vi förfestade ihop sen drog jag och Bin ut för att festa ute. Hamnade självklart på fel klubb med helt fel musik men vi hade kul ändå haha. På lördag var vi ute och åt, fikade på Starbucks, spelade kort och drack. På kvällen var det Fried Rice och då drog vi 3 ut och mötte upp en massa folk där. Resten av kvällen blev bara en massa dans och mys. Det var verkligen helt perfekt! Jag kunde inte ha fått en bättre helg, tack alla som var med! :)

Likes

Comments

Idag lunchade jag, mamma och hennes kompis på Bambu. Supermätt efteråt! Kom hem och sov 2 timmar haha, jag vet inte varför jag var så trött. Sen på eftermiddagen har jag och Jessi fixat alkohol inför helgen, lite cider och vodka. Idag ska ta och packa ner alla grejer, smink, kläder, hud och hårvårds produkter osv för imorgon ska vi ta tåget kl 10 till Göteborg. Kommer bli en underbar helg!

Likes

Comments