inatt nådde bacillerna hem till oss och träffade både mig och M samtidigt. Mathias fick matförgiftning och har kräks hela natten,vaknade med feber och ont i kroppen och jag har haft feberfrossa, hosta och ont i kroppen.

barnens mormor hämtade vid 9 och körde Levi till förskolan och Juni fick hänga med mormor och Richard så vi fick sova några timmar.

konstigt nog så mår vi båda så mycket bättre redan och är feberfria. konstigt.

igår klippte jag även Levi äntligen ☝ och idag kom Junis fina kavat på posten, äntligen har hon ett par skor.

nu ska jag plugga lite.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

idag har vi spenderat dagen ute i solen , städat lite inne och avslutade med en god middag tillsammans.

Hoppas ni också haft en härlig dag.

Likes

Comments

förra veckan började jag med matsedel och det funkade riktigt bra så vi fortsätter med det.

tänkte försöka bjuda på en matsedel här på bloggen varje vecka och skulle ni vilja ha något recept så skriv i kommentarsfältet. skall även försöka ta bilder på rätterna.

Likes

Comments

helgen börjar lida mot sitt slut och likaså påsken för detta året.

vi har haft himla mysiga dagar med nära och kära. I torsdags fick vi besök utav två vänner som vi inte alls hinner träffa särskilt ofta då de bor i Örebro. Vi käkade en god middag som bestod utav ugns rostat bröd med chevre , pinjenötter och honung till förätt och till huvudrätt blev det grillad entrecote. En himla trevlig kväll.

fredagen fick vi besök utav ett par vänner från Göteborg och då kom även Niklas och Erica hit. Grillen tändes även denna gång och vi gjorde egna burgare och hade en himla trevlig kväll tillsammans.

igår var det påskfirande hos svärmor med barnens kusiner från västerås som också var på besök för att fira in påsken.
efter det åkte vi till min familj och åt 3 rätters påskmiddag - räkcoctail , buffé och till efterätt passionscheesecake. super gott!

idag skall vi på den sista påskmiddagen hemma hos svärfar sedan är snart vardagen tillbaka igen. Rätt skönt!

fick bara bilder från påskmiddagen hos min familj ☝🐣

vi har även varit och tänt ljus för pappa/morfar. ❤

Likes

Comments

det var evigheter sedan jag skrev något här känns det som men nu ska jag försöka igen mellan barnen , plugg och allt annat som hör vardagen till.

snart är det första april och att hitta på roliga skämt är en höjdpunkt för många , jag själv försöker varje år men har nog aldrig lyckats lura något riktigt ordentligt.

Jag vill uppmärksamma alla hur jobbigt första april kan vara för många, det mest vanliga skämtet är " jag är gravid , vi ska ha barn"  jag har säkerligen varit där jag också och lurat om detta känsliga ämne, men idag är jag klokare och framförallt har jag stått där själv.

det är så många som kämpar och kämpar emot barnlöshet, det är en otroligt jobbig process och det är en orättvisa utan dess like. Varje dag vaknar man upp med en klump i magen och önskar att man också kan få pröva lyckan snart, man ser magar överallt, lyckliga föräldrar och ultraljuds bilder som visar att snart skall ännu ett lyckligt par få uppleva det just du drömmer om.

Idag är jag en lycklig tvåbarnsmamma , min äldsta är genom IVF medan min lilla tjej kom som en överraskning lika fort som vi var hemma från BB i princip, men alla har inte den turen, för många är resan otroligt lång och för många hittar aldrig resan ett lyckligt slut.

jag vill uppmärksamma detta och be er alla att tänka en extra gång på vad ni väljer att skämta om även om det inte är i syfte att såra någon annan så tyvärr är det är väldigt öm punkt och jag ber er respektera alla där ute som kämpar mot barnlöshet.

skämta inte om graviditeter på första april, det finns så mycket roligare saker ni kan lura era nära med.

kärlek

Likes

Comments

när ens barn blir sjuka kan nog alla föräldrar skriva under på att det är en hemsk känsla, en känsla av att du inte kan hjälpa ditt barn, man vill hellre ge det onda till sig själv och befria sitt barn från det. om det bara funkade så..

Juni har ett tag som ni vet varit tät i luftrören och vi misstänkte astma på henne också. igår fick vi det bekräftat, hon har exakt samma astma besvär som Levi. igår var vi på barnjouren hon fick förutom träffa sjukhusets clown som var en hit även inhalera, undersökas och ta prover.

nu har vi påbörjat ett 4 veckors schema för henne där hon skall inhalera varje dag två olika mediciner, det är uppföljning och regeldäbundna besök hos barnens astma läkare, på fredag är första besöket och det får pappan åka på ensam tyvärr men det fixar han galant.

På fredag åker jag och min syster iväg på en liten mini tripp tillsammans som vi planerat länge men vi är åter hemma igen på lördag.

nu är även pappan hemma för pappa ledighet fram tills sista maj, vilken känsla 😍

Likes

Comments

nu var det länge sedan jag skrev , det har gått i ett och barnen har varit sjuka.

Jag har gjort mina första jobbdagar sedan jag gick på mamma ledighet med Levi för ca 2 år sedan. Det var så himla roligt att få jobba igen och komma ut lite bland det sociala även om jag jobbar med barn så är det inte samma sak som att ta hand om sina egna barn. 

Första dagen jag gjorde så ringde det såklart från förskolan och berättade att Levi var dåliga, min lilla kille hade fått 39 i temp och var inte speciellt pigg. Bägge barnen har varit förskylda längre tid och väldigt bubbliga i halsen men vi har ju hela tiden bara trott att det har med astman att göra vilket det har i Levis fall när han blir förskyld men denna gången  var ju även Juni dålig. 

Det blev iallafall ett läkarbesök och Juni har gått runt med rs virus i kroppen. Anledningen till att vi inte har märkt detta är för att hon har varit feberfri , ätit som vanligt samt pigg och glad även om hon har i princip låtit som en kaffebryggare. Nu är hon iaf mycket bättre och även Levi är frisk så vi hoppas att det fortsätter så.

Det är en vecka kvar innan jag skall börja läsa igen och det känns faktiskt riktigt bra. Pappan är hemma hela våren tillsammans med oss så det kan ju inte bli bättre.

Jag skall fortsätta berätta om ryggen och lite andra saker men just nu blev det bara en vanlig uppdatering, sådan ointressant om mitt liv.

Likes

Comments

Äntligen är det torsdag vilket innebär att pappan i huset kommer hem, det är favorit dagen på hela veckan.
Tänk att om två veckor skall han vara hemma i hela 10 veckor på pappa ledighet , ska bli helt underbart.

Jag tänkte börja och berätta om en jobbig tid i mitt liv, vid det här lagret vet ju ni som läser min blogg att det varit en del uppförsbackar.

Här är en utav dem..

Jag gick i sjätte klass och skulle in till skolsyster för att göra en hälsokontroll precis som alla andra. När vi kommer till momentet att böja sig framåt för att se hur ryggen växer så blev skolsyster lite osäker och ville skicka mig till ortopeden.

Jag kom till ortopeden och där fick vi en röntgen och undersökningar gjordes, det konstaterades att jag hade skolios, min ryggrad växte fel och börjar twina sig.

Jag fick en korsett , den var stenhård och skulle spännas runt ryggen , den gick ifrån under bröstet till nedanför byxkanten och var så fruktansvärt irriterande. Jag grät , grät i dagar över denna hemska korsett som gjorde att jag inte kunde röra mig.

Tillslut kastade jag den..
Det hände vän egentligen inget mer med min rygg för det, man kunde liksom inte se en förändring oavsett hur jag hade gjort.

Jag vaknade upp en dag hemma hos Mathias.. Jag gick nu i 9:e klass skulle jag tro och när jag vaknade upp där insåg jag en morgon att jag ville ha tillbaka korsetten eller iallafall få hjälp med ryggen igen, den värkte och jag kände mig obekväm med ett revben som stod utåt.

Mamma kontaktade ortopeden igen och vi fick komma dit. På ortopeden sa dom att det var en viss procent fel om jag minns rätt så sa dom ca 20% var fel vuxet i ryggen men det finns inget man gör åt det när det inte är mer än så. Jag var inte nöjd med beslutet eftersom jag hade ont och ville ha hjälp.

Efter många om och men så lyckades min mamma övertala dem att vi ville ha en tid bokad på Sahlgrenska där de är specialister.

Vi kom dit, vi väntade i väntrummet och tillslut kom läkaren ut. Han bad mig aldrig ta av mig tröjan för undersökning men kollade förskräckt på mig..

Vad han sa och vad som hände sen, berättar jag i nästa inlägg!


Måste även passa på att bjuda på några bilder från veckan som gått på mina juveler.

Likes

Comments

Att inte få ordentligt med sömn har blivit vardagsmat hör hemma och även att vakna strax innan 05.

När man väcks sådär ca 8 gånger varje natt för att något utav barnen har tappat nappen, vaknat till eller något annat så är det svårt att tänka lugnt och trösta sig med att det kommer en dag då dom sover hela nätter.

Hur kan ni som får vakna en gång per natt eller sova en helnatt men gå upp tidigt klaga?! Ok , egentligen förstår jag er, ni har inte varit med om något annat och då är det jobbigt för er.

Men... Nej försök tänk om ni knappt får sova något, jag blir tokig snart , vill sova en hel natt i min säng!!


Om ca tre veckor skall Mathias bli pappaledig och det skall bli helt underbart att slippa stå med varje moment ensam, att kunna handla mat ensam, ta en promenad eller åka och träna.

Nej: 05:21 mina barn har varit vakna ett tag och har nu tappat tålamodet på att ligga kvar i sängen.

Våra fina morgonpigga små juveler!

Likes

Comments