Ni med astma barn vet kanske hur jag känner när denna årstid är, hostiga barn och barn med torr hud oavsett hur mycket man smörjer.

Levi har klarat sig rätt okej med hosta , det kommer och det bubblar men ändå hanterat han det riktigt bra denna gång däremot har han torr fläckar överallt oavsett hur mycket vi smörjer. I ansiktet är det rött, torrt och han reagerar direkt på mat när vi ätit, misstänker att han kanske är allergiskt mot röda ämnen för han blir så himla rosig och utslag direkt när han tex ätit köttfärssås.

Den 18:e skall Mathias med honom till hans läkare för kontroll utav astma och allergi igen, jag är tyvärr inte hemma den dagen men det klarar pappan galant.

Jag hoppas verkligen att Juni klarar sig ifrån alla dessa torra fläckar överallt , det känns verkligen som sandpapper.

Levis ansikte , allt det röda är torr och irriterad hy. 💔

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har aldrig förstått varför det blev sådan stor grej med könsroller.

Är du någonstans eller skriver någonstans något om pojke eller flicka så blir man oftast påhoppad utav någon med pekpinnen att det är fel att titta på könen , det är fel att dela in pojke och flicka.

Jag förstår inte problemet..
I alla mina snart 26 år så har det alltid funnits pojke och flicka , det har alltid funnits pojkavdelning och flickavdelning, det har alltid varit blått och rosa, idag är det ett problem för många.

Jag kom med i en diskussion om just detta för ett bra tag sedan där en person uttryckte sig " hoppas inte att dina barn kommer gå i samma skola som mina , då kommer dom mobba min son som går i klänning" men hallå? Lägg ner! Detta handlar inte om mobbning , jag försöker uppfostra mina barn att alla är olika och alla får ha vad de vill på sig MEN jag kommer aldrig tala om för min som att klänningen syddes för både pojk och flicka från början. , för så var det inte. Alla vet ju att klänningar , rosetter, rosa , tyll och glitter oftast används utav flickor men skulle en pojk vilja ha det så år det väl inget mer med det men jag kommer aldrig att inspirera min son till det och göra en mega grej utav det.

Allting kring denna hysterin för mig handlar inte om att man skall förbjuda och har aldrig gjort , men det har kommit i överdrift, förr vad jag vet var det aldrig någon som påpekade allting men idag får man inte ens säga " söker en overall till flicka" för redan där har man gjort ett stort misstag. Skulle vi bara låta det bli som det blir , ta på det ni anser att era barn skall ha och dagen de är stora nog att välja och ta beslut själva så har dom alternativ.

I mina öron är detta enbart vilseledande för barnen. Vi födds till pojke eller flicka och vi är olika som människor , vi är olika även i man och kvinna i huvudtaget, vi är skapade till två olika för att vi skall kunna komplettera varandra och föröka oss.


Jag förstår att detta inlägg trampar någon på tårna men jag vill än en gång påpeka att jag skulle aldrig tillåta mina barn att mobba andra för vad de har på sig ( inte i huvudtaget) så gör heller inte det på oss som väljer att köra det gamla " rosa och blått" stilen.


Min rosa lilla tjej 💗

Likes

Comments

Något mer som folk gärna är med och pekar med fingret åt är vad man väljer att stoppa i barnet.

En del vill endast ha ekologiskt , vegetariskt , osockrat , osv.. Ja ni förstår vad jag menar.
Det är alltid någon som tittar om man sitter på ett fik eller om någon i vänskaps kretsen inte gör som du.

Jag personligen är ingen socker polis på mina barn ( Levi, Juni äter inte så mycket ännu) jag sitter inte och räknar hur mycket socker det finns i varje sak , hur onyttigt det är eller om det är ekologiskt MEN jag tillåter heller inte Levi att äta godis , dricka dricka eller äta massor med onyttiga saker, självklart får han smaka på en kaka om det är fika men han har inget vidare intresse och oftast får han den där torra Kexet och inte fetaste chokladbollen, han får hellre vatten än festis men såklart får han även festis när han får syn på det före vattnet.

När det kommer till mat så äter han i princip allt , jag vägrar sitta och rensa i vad som är nyttigt och inte , i vårt hem har vi valt att barnen får äta det mesta och självklart med sunt förnuft.

Det irriterar mig över är hur andra sitter och är poliser över andras barn. Självklart har jag också tänkt och tyckt om jag ser något som inte faller in i mitt tycke och smak men man behöver inte säga allt , man behöver inte uttrycka sig på det viset som gör att folk skall känns sig som en dålig förälder för att de väljer att ge sitt barn godis i matbutiken medan jag aldrig skulle göra det.

Oavsett vad du väljer att ge ditt barn så är det ditt ansvar , ditt val och du är ingen sämre förälder för det.

Smaklig måltid!

Festis och bulle på leklandet med bästis! 💙

Likes

Comments

Idag har vi varit ute i solen i några timmar vilket var både skönt och välbehövligt.

Innan vi gav oss ut så åkte vi och hälsade på barnens nya kusin lilla Will, herregud man glömmer snabbt hur små de små liven varit.

Egentligen är det just dessa inlägg jag inte ville börja publicera , där det egentligen inte står något vettigt men kunde inte låta blj, solen gör en på så bra humör ☀️

Ha en fin fredag 💗

Likes

Comments

Har ni tänkt på att dagen man blir förälder eller egentligen dagen när man får reda på att man ska bli förälder så är det väldigt mycket tips och råd.

Jag är av den typen att jag ger gärna tips och råd till andra men då får det vara för att personen i fråga vill ha tips och råd , att man fått frågan eller att man märker att dom är öppna för att få förslag.

Jag tar hemskt gärna emot tips och råd också men då skall det vara om det jag ber om och inte om allt annat.

Självklart kan man ge råd om hur man kan förenkla vissa saker i vardagen men att jämföra hur man kan lägga upp sina rutiner med någon som har fler barn än sig själv är ganska osmart , det gäller även åldersmässigt.

Jag får ofta höra om jag säger att jag är trött " varför passar du inte på att sova medan tex. Juni sover? Eller " varför nattar du inte Levi så eller så"

Saken är den att mina barn har 11 månader emellan sig och man kan inte planera allt i varje detalj, jag kan inte lägga mig och sova när Juni sover , min son på 1,5 år sitter inte och kollar på Tvn lugnt i soffan medan jag halv sover i soffan, han leker oftast inte ensam på sitt rum, han är beroende utav mig hela tiden och det får han vara.

Angående läggningar så är det att hela tiden anpassa läggning efter hur barnen är. Jag försöker att alltid ha en tid som de skall sova på men den hålla sällan helt då det beror på hur som synkar varandra, är Levi gnällig så kan jag inte gå in och lägga Juni utan att han följer efter mig , det gäller hela tiden att få den ena sysselsatt och soppas intresserad utav det den gör så man kan smita iväg och natta nästa barn.

Det jag vill komma fram till är att man skall inte dämma folk efter vad dom gör utan försök att hjälpa men på ett fint sätt med tips och råd OM personen i fråga vill ha det.
Jag är säker på att alla vi mammor / pappor gör vårt allra bästa för att få så bra rutiner och ordning i hemmet som möjligt för barnen - dom är ju det viktigaste vi har.

Likes

Comments

Klockan är 05:54 och jag har redan hunnit bädda sängarna, plockat ordning, vikt tvätt , bytt blöjor , ladda upp termos med välling vatten samt fyllt välling portionerna i doserings behållaren, egentligen vet jag inte varför jag gör allt detta vid denna tiden men jag gissar på att det är för atthålla mig någorlunda i medvetandet när barnen vill upp 04:30 och starta dagen.

Skönt att det var fler än jag som stör sig på rökarna , ni får hemskt gärna röka för min del men detta med att stå skickat kring ingångarna tycker jag är respektlöst, vi andra har inga val vart vi går ut men ni har ett val vart ni ställer er och tänder cigaretten.


Igår var jag med om en märklig händelse som gjorde mig stum just där och då. Jag hade precis kommit till förskolans parkering för att plocka ur barnen från bilen, det kommer fram en tant till mig , hob står så nära så jag hade kunnat känna hennes flåsande i nacken.

Hon säger " jaha? Du ska väl inte lämna ifrån dig den där lilla?" Jag vet inte vad hon hade med saken att göra men ett " nej det ska jag inte " kom ut från mig, jag öppnade nästa dörr och bar ut Levi från bilen..

" jaha ja , det är han du ska lämna ifrån dig ja.."
Mitt svar blev ännu en gång " ja det är det "

" ja , han hade iaf fina skor på sig, bra det då.. "
Efter en stund tittar hon på Levi igen och säger ;
" ja det är väl bäst du går in och leker med dina kompisar.. Och med alla fina bilar färder har du inga hemma".

Hon var så jäkla obehaglig , Levi blev fundersam och tog mig i handen direkt.

Vad är det för fel på folk egentligen? Man börjar ju undra..

Igår var vi på lekparken en sväng efter förskolan.

Likes

Comments

Solen har äntligen börjat titta fram och det känns som att våren är på väg , man skall väl iof inte vara för säker på det , nästa dag är det väl -11 och snö.

Juni är fortfarande en pigg och glad tjej men detta är ännu ett astma barn, efter vår sjukhusbesök så kunde man inte säga direkt men misstankarna fanns där. Nu har det gått en vecka till och hon har precis det rosslande och pipande ljudet som Levi alltid får. Igår kväll när hon skulle sova började även denna astma hostan som varar i ca 2 timmar efter sångdags , det är så oroväckande och man får så ont i magen.

Jag tänker hela tiden på en speciell händelse när Levi blev som värst.

Han var i Junis ålder alltså ca 7 månader. Han hade varit rosslig och pipig i bröstet ett tag och fått medicin för det, medicinen ville aldrig riktigt hjälpa och Levi blev riktigt dålig, han låg hela tiden, ville inte äta och på natten fick vi sitta uppe med honom för han lät som EB gammal rökare.

Vi fick åka upp till akuten flera gånger under den tiden och varje gång så kräktes han upp stora slembollar i bilen som jag fick dra ur hans mun. På akuten fick han syreslang, adrenalin, kortison och luftrörsvidgande.

Det blev några sådana turer.
Idag går vi på kontroller med honom och han har bra mediciner som han tar dagligen när det är sådant här klimat.

Mina små små solstrålar , varför ska ni få detta problem?!

Något jag avskyr är när rökare ställer sig intill ingångar / utgångar så man får röken rakt på sig när man går ut/in.
Mina barn tål inte rök och därför får vi alltid gå omvägar, borde vara rökarna som får gå omvägar anser jag.

Min lilla Juni igår 💗

Likes

Comments

Efter en lugn skön dag hemma med familjen så har jag och maken slängt oss i soffan med en varsin nacho tallrik.

Om några veckor börjar jag plugga igen och denna gången är det kurser inför att sedan kunna läsa in till förskolelärare, längtar så galet mycket tills jag är klar med kurserna så jag kan börja förbereda mig inför att söka in till universitetet.

När man har gått mammaledig i snart två år så känns det oerhört skönt att äntligen få komma utanför bebis ytan och göra något annat, missförstå mig rätt , jag älskar mina barn över allt annat och älskar att tillbringa dagarna tillsammans med dem MEN man behöver också vuxen tid, göra sådant som man själv vill och ibland behöver man prioritera sig själv också.

Mathias skall gå hemma med Juni i 10 veckor så jag kan komma in i rutinerna med att plugga. Han ser fram emot att äntligen få ta del utan föräldraledigheten och tillbringa massor med tid tillsammans med barnen.

Men först.. Laddar vi några veckor med massvis utav mys och lek innan skolstart.Likes

Comments

I fredags så fick jag order om att packa väskan och vara klar tills 14 för en natt borta med min man.
För att inte tänka för mycket på nyfikenheten som höll på att ta över mitt liv så tog jag en lunch med min fina vän , vi hade en hel del att prata ikapp och som vanligt när vi två gör något ihop så går samtalen över till sjuka saker.

Klockan blev iallafall äntligen 14 och jag var super spänd , barnens väskor var packade för en natt hos deras farmor och extra farfar. Vi åkte först neråt i landet men en U sväng senare var vi påväg uppåt i landet, ett försök till att vilseleda mig.

Vi kom iallafall fram till Örebro där vi bodde på clarion hotell med egen jacuzzi på rummet men innan vi skulle hoppa ner i badet så blev det en middag ute. Vi testade Texas Longhorn vilket inte var något för oss.

Dagen därpå käkade vi en god hotellfrukost och sedan skulle vi vidare. Vi åkte ännu längre upp i landet och väl framme så kunde jag se Mall of Scandinavia 🙌🏻
Vi som är ifrån en liten håla i värmländska skogarna och är vana med ett köpcentrum med ca 4 butiker var rätt fascinerade utav detta gigantiska köpcentrum med över 100 000 kvadrat, det fanns ALLT.
Vu strosade omkring och sedan käkade vi en riktigt god lunch på Egon.

Vi åkte hem på eftermiddagen med lite mer energi och kärleksförrådet påfyllt.

Idag myser vi bara hemma med barnen och har en riktig slappar söndag.

Min fina man som fixat allt detta ❤️

Likes

Comments

Dagen började med en mysig frukost tillsammans med Nathalie och hennes söta Milian.

Juni har varit snorig och rosslig i halsen några dagar och vi började misstänka astma på henne med lika som storebror har.

Jag beslutade mig för att åka in till barnjouren för att läkarna skulle få lyssna på henne. När vi kom in så gjorde som vanliga kontrollerna och det visade sig att hon hade fullt med slem i luftrören och de misstänkte astma på även henne.

Juni fick två omgångar med adrenalin samt två omgångar mes ventulin och nu skall även hon början med astma mediciner hemma. Avskyr detta , det har varit en jobbig tid med Levi in och ut på akuten med hans astma och jag bad till högre makter att inte det skulle bli samma med Juni , men nu känns det som att vi är där igen.

Levi blev hämtad utav sin farmor på dagis och har haft roligt hela eftermiddagen med massa bus ändå får jag dåligt samvete att jag inte har hunnit ge honom mer tid idag.

Är så himla tacksam för ni som skrivit och brytt er idag , för all hjälp och omtanke, även om det inte är något livsfara så är det fint att ha folk omkring sig som man märker verkligen bryr sig ❤️

Idag kom Juni's fina skor från Kavat också med posten 🌸

Likes

Comments