Inga roliga besked hos veterinären idag. Allan blev behandlad igen och har boxvila i ytterligare 3 veckor, suck.
Så vet någon en häst som vill ut och träna och tävla så vet ni vart jag finns, bara att höra av sig :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första dagen på praktiken, gick jättebra! Jag och Emma är hos våran dressyrtränare, Aminda Ingulfson som är fälttävlansryttare. Idag har vi bara sett lite rutiner i stallet och sett alla hästar. Väldigt mysigt trots kylan. I morgon ska vi iväg på lite annat.

Allan är så lugn trots att han står på box. Men han klagar fortfarande inte på lite extra mys och morötter :))

Likes

Comments

Idag hade vi ännu en liten mysis dag. Jag och Emma var ute och knäppte lite bilder med hästarna i snön, dessutom vinterns första riktiga snö här i Skåne. Det är ungefär det som har hänt idag hehe :))
I morgon är första dagen på praktiken vilket ska bli spännande!

Likes

Comments

Fredag. Snart var även denna veckan slut och på måndag går vi ut på 2 veckors praktik, hoppas på roliga och lärorika veckor!
Allan ska få er riktig spakväll och massor med kärlek pussar och morötter. Det gör så ont i mig att veta att han har ont, det är det värsta med att ha hästar. Jag hoppas bara att det läker bra så att vi kan få komma igång på riktigt, året har mycket att erbjuda oss.

För att påminda oss om att vi ändå kommit en bit på vägen. Här hade han inte tagit många språng i sitt liv. Idag är vi betydligt varmare i kläderna. Allan har blivit mycket lugnare och jag har kommit ifrån ponnyridningen. Mer harmoni.

Likes

Comments

För er som inte följer mig på andra sociala medier så har ni antagligen missat att jag och Allan firade 1 år tillsammans i söndags. Förutom halt häst och tappsko firade vi det med massor utav morötter och bunus laktris från Marstall. Allans absoluta favoriter!!

Det känns som att jag haft honom så många fler år, men jag hoppas att lyckan med denna häst kommer att vara många år. Jag är så kär i honom.

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt över att jag varit lite off de senaste veckorna. För ungefär 2 veckor sedan fick jag avbryta en träning efter uppvärmningen då Allan inte var sig själv. Dagen därpå var han halt. Vi var hos hovslagaren och han hade ett litet blåmärke i sulan på hoven. Så han fick på sig lädersulor på fram. Men efter en vecka var det inte bättre.

Igår var vi på kliniken Evidensia för att kolla upp honom. Han hade ont i sitt framknä, antagligen har han gjort något i hagen och slagit i sig. Allt var jättefint på röntgen vilket var en stor lättnad! Nu är han behandlad och ska vila på box tills vi ska tillbaka nästa vecka. Så nu blir det bara massa kärek <33

Likes

Comments

Allan har gått väldigt bra i veckan om inte minst sagt igår! Vi red lite markarbete och han var så himla lugn och verkligen klok. Väntade på mig och hade inte alls bråttom för att springa iväg.
Dom där viloperioderna för unga hästar gör sitt! Huvudet måste få tid att smälta allt som hänt och huvudet måste komma ikapp kroppen. Nu är både kropp och knopp i fas, och redo för nya utmaningar. Jag älskar min hästis, <3 Aerland <3

Likes

Comments

Första veckan i skolan är snart slut, vart en otroligt seg vecka måste jag säga men har ändå fått gjort en del saker vilket alltid är skönt.
Allan är på gång igen. Han joggade och red ut mycket de första dagarna. La in lite bomarbete och även lite longering (mycket spänd häst hehe).
I tisdags hade jag med honom på träningen för Petra, var dock bara med på uppvärmningen men han var väldigt lugn och fin! I onsdags hade vi en lättare dressyrträning i skolan. Allan var otroligt fin i början och blev faktiskt ganska avslappnad, det var kul att rida! Mot slutet började han dock bli lite trött och blir då ganska springig och spänd. Men som sagt väldigt fin ända till slutet!
Idag fick han bara busa i hagen och vila musklerna. I morgon ska vi rida dressyrträning, work hard.

Likes

Comments

Dagarna har gått i ett sedan jag kom tillbaka hit till Skåne. Allan är håller på att joggas igång efter vintervilan inför den kommande säsongen och han känns jättebra. Igår jobbade vi lite bommar, en liten kort video finns på min instagram - lineekarlssonn. Följ om ni inte redan gör.
Idag har jag vart iväg och hoppat med Emma och hennes hästar och Allan fick en mysig kvällspromenad ute i solnedgången.

I morgon börjar skolan igen. Tillbaks till rutiner? Just nu känner jag bara för att sova hehe.

Likes

Comments

Igår åkte jag och Mathilda ner till Skåne, och idag fick Allan ÄNTLIGEN flytta tillbaka till det vanliga stallet och träffa sina kompisar igen. Lycklig häst som gick raka vägen fram till Poppis i stallet och sprang varv på varv och busade i hagen. Jag är såå glad över att se honom så lycklig, det var längesedan nu.
Efter 6 veckor stående på box ska det bli så roligt att komma igång igen. Vi joggade en sväng i ridhuset idag, han var lugn och fin. Nu längtar vi efter träningar och tävlingar. ÄNTLIGEN!

Likes

Comments