Header

Måndagsmorgon och vi konstaterade just att vi har den jobbigaste veckan på länge framför oss. En 15 sidors hemtenta skall skrivas, en tenta skall pluggas till, förberedelser inför seminarium och inlämningsuppgifter som ska in är vad som väntas. Efter en stadig frukost är jag nu redo, åtminstone så redo man kan bli! Längtar redan till fredagen, trots nästa helg förmodligen också kommer bestå av mest plugg. Men som mer eller mindre alla fick höra när dem var mindre, ibland är det bra att ha lite tråkigt. För det är ju faktiskt sant att man uppskattar det roliga mer då!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Paket + mat = vinnande koncept. Impulserna har återigen fått styra och jag kunde inte hålla mig från att beställa hem ännu en box med roliga ätbara saker. Onödigt men kul, känns på något sätt bra att ha lite konstiga och ovanliga saker i skafferiet hemma. Denna gång klickade jag hem "Smakbox knytkalas" Man kan välja själv om man vill ha den vanliga eller den som heter balans, vilket innebär bättre alternativ. Bra idé! Nu ska jag ta och göra mig lite gröt av steel cut oatsen och sedan möta upp grabbarna på gymmet för ett benpass.


Likes

Comments

Under de senaste dagarna har jag lyckats samla på mig en hel del bilder i kameraalbumet på mobilen, så jag tänkte ta och dela med mig av lite snapshots. Här nedanför får ni skåda lite häng hemma hos Emilia i hennes nya studentlägga, en onsdagskväll på Olearys, beachvolleyboll efter skolan, intag av d-vitamin mellan föreläsningarna, hemmagjorda semlor hemma hos Emma, en klassisk toa-selfie och ett gympass. Man hinner med mer än vad man tror ändå!

Likes

Comments

Igår blev jag överraskad på alla hjärtans dag med sushi och blommor. Goals ju! Min favorit dessutom, orkidé. Nu ska jag göra allt jag kan för att hålla den vid liv, det här med blommor är ju dessvärre inte min starkaste sida. Alla hjärtans dag kanske inte är en så dum dag trots allt, åtminstone inte detta år. Blev så glad, älskar överraskningar!


Likes

Comments

Jag har gått från att inte dricka kaffe överhuvudtaget till att bli högkonsument på bara en veckas tid. Har verkligen hinkat kaffe som om det vore vatten de senaste dagarna och är därmed ständigt överspeedad på koffein. Som idag till exempel, efter tredje koppen kaffe kunde jag inte ens sitta still och äta min lunch utan hade istället lust att springa ett marathon. Inte ett hållbart koncept så detta måste brytas omgående! Nu ska jag dra på mig träningskläderna som ligger där på hög i bakgrunden och äntligen möta upp Emilia på gymmet för att köra marklyft, behöver få utlopp för all energi känner jag.


Likes

Comments

Här under ser ni nivån på mitt pluggande för tillfället! Vad gör man inte i desperata tider liksom? Sitter på universitetet med hundra flikar uppe på datorn och pendlar mellan att skriva på hemtentan och en inlämningsuppgift, samtidigt som jag försöker få någon koll på vad som ska göras inför kommande seminarium. Det är mycket nu, blir lätt rörigt i huvudet när man måste fokusera på flera olika uppgifter på en och samma gång. Då får man ta till metoder som dessa!


Likes

Comments

Jag äter väldigt sällan socker, av de enkla skälet att jag inte inte känner något behov av det och att det helt enkelt inte tillför något bra för kroppen. När det här kommer på tal så brukar folk alltid fråga vad jag äter när jag blir sötsugen. Förutom att jag stoppar i mig en hel del produkter med sötningsmedel istället (vilket inte heller är så bra) så ser ni mitt absoluta favorit fika/mellanmål eller vad man nu ska kalla det här på bilderna nedanför. Äpple, kanel och varm "mjölk". Äter minst en sådan skål om dagen, oftast till kvällsfika. Skär upp ett äpple i bitar och blanda med kanel, sedan värmer du upp det i mikron tills äppelbitarna har blivit mjuka och häller på mjölk eller liknande växtbaserad-dryck. Så gott!


Likes

Comments

Jag har lyckats med det omöjliga, nämligen att rubba mina djupt ingrodda sömnrutin. Att sova mellan halv tio och sju varje dag existerar alltså inte längre. Vilken kan låta som något negativt, men snarare är precis tvärtom. För det innebär äntligen att även jag kan vara med på kvällsaktiviteter. Gårkvällen blev väldigt mycket senare än planerat. Efter filmquizet sa jag hejdå till gänget och rörde mig vidare in mot baren på stora hotellet där vi blev sittandes fram till stängning. Tiden går fort när man har roligt, så är det ju faktiskt. Och det gäller även denna dag som bara flugit förbi, titta bara så mysigt vi har haft det!


Likes

Comments

Också var den efterlängtade fredagen äntligen här! Jag började dagen med en tråkig föreläsning som jag smet ifrån, åkte istället till stan och impulshandlade ett par nya byxor. Detta till följd av lite beachvolleyboll och ett gympass. Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska hinna med att vara nere på stan igen om en timme som planerat, insåg precis att det i princip är omöjligt. Tänker istället strunta i den planerade middagen och ta en lång dusch, no stress. Också ska jag laga en god middag här hemma för att sedan vara redo i lagom tid tills filmquizet som vi ska på ikväll drar igång. Jag är inne i en period där jag enbart vill äta prosciutto, förmodligen inspirerad sen roadtrippen, så nu ska jag ta och googla på recept här!


Likes

Comments

Ibland funderar jag på hur jag har tänkt när jag valde socionomprogrammet i och med att jag är den känsligaste människan någonsin. Hur ska jag klara av att jobba med utsatta människor liksom? Bara en sådan sak som att jag igår sprang ut gråtandes ur föreläsningssalen, pågrund av att jag blev allt för berörd av historien som vår lärare berättade. Kände mig så töntig när Gabbi och Agnes fick trösta mig inne på toaletten (tack <3) Men jag har verkligen så svårt för just det där när hjälplösa människor inte får den hjälp och stöd som dem förtjänar. Samtidigt så vill jag ju inget annat än att hjälpa just utsatta människor i samhället, så jag hoppas att jag hinner lära mig att kontrollera min sympati under dessa 3,5 åren!


Likes

Comments