Måndag

Hej fina ni.

Veckorna går fort och snart är min praktik på Bonnierförlagen slut. Så tråkigt! 1 november är min sista dag här innan det blir en månad med föreläsningar igen. Därefter blir det dock inga föreläsningar alls mellan december och februari då vi ska ha examensarbete den tiden. Sen har vi bara sista praktiken kvar innan examen. Det känns verkligen galet och märkligt att vi har så nära examen? Samtidigt kan jag inte vänta, längtan efter att komma ut i arbetslivet har aldrig känts så klar för mig. Det känns ibland som att man pluggar för att man inte vet vart man vill riktigt, som ett skyddsnät liksom. Jag känner dock att jag vet vart jag vill nu och därför ska det bli så roligt att komma ut i arbetslivet sen.

I helgen som var så åkte jag spontant hem till familjen i Bollnäs. Det var verkligen supermysigt, vi var och käkade på restaurangen Izoli's och kollade sen på gamla bilder och skrattade i massor. Jag somnade dock tidigt vilket var behövligt. Igår åkte jag tillbaka hem till Stockholm och städade, handlade osv innan jag hade myskväll framför tv:n med nya favoritserien White Collar. Den är några år gammal men jag hittade den nu och är fast, den finns på Netflix!

Denna vecka ska jag jobba ikväll och imorgon kväll, sen på onsdag ska jag, Linnea och Theodor se Maleficent på bio vilket ska bli supermysigt. Helgens planer är ännu oklara vilket faktiskt känns väldigt skönt då vi var ut förra helgen och jag spontant åkte hem den som var nu. Jag tror nästan jag ska försöka att ha en helg då jag bara tar hand om mig själv.

Utöver allt annat så mår jag generellt bra nu tycker jag. Det har varit en skakig sommar och höst. Jag har i alla fall prioriterat mig själv, mina behov och mitt välmående. Jag har fokuserat på min självkänsla ofantligt mycket – och mitt tankesätt har faktiskt förändrats. Jag känner att det förändras mer och mer med tiden eftersom jag mediterar lite (10-20 minuter) nästan varje morgon i sängen när jag vaknar sedan lite mer än två månader tillbaka. Jag gör även flera andra saker för att jobba på självkänslan (kan berätta mer om det i ett annat inlägg).

Jag känner mig också mer positiv generellt och kan bryta mina negativa tankar oftare och mycket snabbare idag. När jag får ångest kan jag numera ändå byta ut de tankarna mot "men tänk om det löser sig"-tankar vilket hjälpt väldigt mycket. Jag är så glad över att jag generellt fått en mer positiv inställning till allt egentligen, det gör verkligen mycket för tillvaron. Men jag ska inte ljuga, det har varit en väldigt svår sommar och höst. Det är fortfarande jobbigt till och från också såklart, det går ju upp och ner liksom. Jag är dock så jävla stolt över mig själv för att jag tagit mig igenom det och vuxit så pass mycket i mig själv som jag ändå gjort de senaste månaderna. Och jag känner att jag fortsätter växa, lite mer för varje dag.


Vill också bara länka till en lista jag gjort som innefattar böcker om självkärlek som jag har läst senaste tiden, tips!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229