Header

Igår när jag åkte till stallet när jag slutade jobba vid 12 så tog jag först hand om Brighton, mockade och red ett pass i ridhuset!

Efter det skulle jag hjälpa till att släppa in hästarna!
Tidigare under dagen på jobbet pratade jag och några andra icke hästmänniskor om hästar och de sade standard frasen "hästar är farliga, de bits fram och sprakar bak!" Vilket jag såklart viftade bort, som de flesta hästmänniskor gör? 😅

Sen när vi tog in skulle vi ta två av unghästarna var på Per säger "akta dig för han bits ibland"
Sen där efter tog det ungefär två minuter innan han var utanför staketet, drog tag i grimskaftet, sprayade bakut och träffade mig rakt i magen.
Tappade andan rätt rejält och trillade om kul och hästen sprang såklart lös på gården...
Kunde ta mig upp efter ett par minuter och lyckades fånga hästen som sprungit in i stallet!

Inne fara med mig men så himla otäckt ändå!
Kände när jag åkte hem sen att det sved på ena låret och tänkte att det berodde på att jag trillade i snön och hade blivit kall, men när jag kom hem sen så hade jag fått ett blåmärke precis där så han hade väl träffat med ena benet där och det andra i magen, precis nedanför revbenen!
Jag hade en otrolig tur, och stod nog tillräckligt nära för att han inte skulle hinna få någon fart i sparken.

Men det går så himla fort oxå, och man får sig en tankeställare!
Hädan efter håller jag bara på med min egen och de äldre hästarna, onödigt att skada sig på någon annans häst när man har en egen att ta hand om! Det har jag inte tid med!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Jag som skulle göra comeback här på bloggen, blev visst frånvarande hela veckan!
Började med att jag jobbade kväll i måndags för att sedan jobba dag resten av veckan, det gjorde mig ju rätt seg resterande dagar! 🙄

Sedan igår blev det bestämt att jag tyvärr ska ta bort en till av katterna nu på måndag...
Denna gång är det lilla Sivan, katten jag köpte sist. Hon har vart dålig i magen sedan jag köpte henne och inte alltid gått på lådan som hon ska! Vi har testat allt, olika mat och mediciner men inget har hjälpt... När Ludde försvann blev hon dock bättre men nu den senaste veckan har hon vart värre igen.... Vi gör ett sista försök i helgen med först svält 24 timmar och sedan bara snäll mat.
Men veterinären tyckte inte att det var någon idé att göra en utredning då hon är så pass gammal och det är inte lätt att hitta felet med dessa symptom...

Nästa problem blir ju då att min älskade lilla Lamberth blir ensam igen, han som är extremt beroende av sällskap, antingen av mig eller kattkompisar. Så nu måste jag hitta en ny kompis till honom, vilket är svårt...

Nu i helgen åker vi dock till Göteborg som resten av ridsportsverige!
Vi kommer dock inte kolla på tävlingarna utan bara gå på mässan och sedan i city! Åker hem imorgon eftermiddag igen!

Älskade lilla Sivan! 😢💕

Likes

Comments

Ja men nu är det dags för en comeback på bloggen efter typ 2 månaders uppehåll.

Sist jag bloggade så jobbade jag julskift, och sedan dagarna precis innan jul fick jag tyvärr ta bort en av mina älskade katter, han fick akut njursvikt men veterinärerna trodde att han hade haft dåliga njurar under en längre tid...
Började märka att han betedde sig konstigt den helgen jag bloggade sist, efter att Clara var här, då kunde han inte alltid hoppa upp på grejer, drack massor, åt inget, sov inte längre på sängen och ville mest vara ifred. Så vi fick en akut tid till veterinären på måndagen den 18e december, sedan fick han ligga inne med dropp över natten och även ta prover och göre ett ultraljud. Tyvärr tyckte inte vet att han svarade tillräckligt bra och proverna blev inte tillräckligt bra trotts droppet så jag fick ta det jobbiga beslutet att låta honom somna in den 19e...

Där tappade jag typ all motivation till bloggen och livet. Var hemma från jobbet ett par dagar för att smälta allt. Ludde var den av katterna här hemma som var mest speciell, otroligt smart och påhittig, så när han försvann blev det väldigt tomt även om jag har de andra två kvar..

Nu har livet dock börjat rulla på igen. Vi har kommit igång och tränat med Brighton igen efter lite vinteruppehåll och årets första tävling är anmäld och går av stapeln den 10e mars, då rider vi en MSV:B2 på Väderstad hästsportklubbs tävlingar.
Sedan har vi även fått tummenupp att debutera MSV:b5 (!!!!) på våra hemmatävlingar i Maj om inget drastiskt händer, alltså jag är redan nervös!

Hoppas på att kanske göra kandar debut både på träning och tävlingsbanorna, mest för att lära mig och att ha testat nu när jag ändå har en häst som är van vid det!

Likes

Comments

Hej igen!

Ja jag har fortfarande ett högt tempo på jobbet såhär innan jul vilket gör att orken och motivationen till bloggen, och typ hela livet, blir lidande tyvärr...
Brighton har gått både igår och idag men med en halvtråkig känsla. Han har känts lite glappig i kontakten och ojämn genom tygeln och jag har haft svårt att lösa det nu när hjärnan snart säger upp sig! Idag fick trava lite bommar och efter det blev känslan lite bättre i alla fall.
Imorgon longerar mamma då jag inte hinner med och sedan på lördag är det lite julmys i stallet med julfika och så ska de flesta av oss rida caprilliprogram, ska även försöka julpynta Brightons Box lite!

Jag får alltid en liten svacka såhär års när vi kommer iväg på förre träningar, det är alltid fullt upp på jobbet, mörkt och kallt, men det är ju ändå så himla irriterande när man inte får till det och bara känner att man rider som en sopa! Usch!
Men idag och imorgon är sista dagen för mig på julskiftet och sedan nästa vecka går jag (troligtvis) över på mina vanliga uppgifter igen!
Sen har jag dessutom tagit ledigt mellan jul och nyår vilket ska bli så himla skönt! Behöver verkligen ladda batterierna!
Vi ska passa på att träna för Monica, gå på lite mellandagsrea och sedan bara hänga i stallet utan tid att passa, LÄNGTAR!!

Igår hade han fixat till sitt stalltäcke riktigt snyggt under natten! 👌🏽

Likes

Comments

Hej igen!!
Förra veckan blev det lite uppehåll på vloggen men jag har vart så himla trött! Förra veckan var kämpig på jobbet och där emellan fick jag nya golv hemma så det var väldigt mycket kaos!
Brighton vaccinerades på tisdagen och på onsdagen var vi på bebismys hos min kusin.

I helgen var Clara här och i lördags hade vi årets första julfirande med lite andra kompisar! Fika och paketleken, super mysigt och roligt!

Igår åkte Clara hem runt lunch och då städade jag och fixade här hemma för att sedan åka till mamma och pappa för att äta kvällsmat och sedan åka och ge Brighton hans kvällsmat, mysigt!

Idag var jag hos Brighton på morgonen, han kändes lite trött efter ett bra pass igår så vi jobbade mest skritt och lösgörande galopp!
Resten av veckan har jag två hästar då jag ska ta hand om Brightons boxgranne Maja när hennes familj är på semester! Hon ska bara longeras dock så det går smidigt!
Idag fixas det sista med mitt golv sen får renoveringen i lägenheten vänta ett tag! 🙄

Likes

Comments

Idag blev det ett riktigt bra pass för mig och Brighton! Det var ju 5 grader ute så vi var ute på banan där underlaget var kanon och jag kunde till och med rida utan jacka vilken var super skönt!

Idag jobbade vi mest mest galoppen och skritten. Där har jag mest koll på honom och vi är mest samspelta där så vi jobbar mest där i början och sedan tar lite av traven i taget eftersom han blir så himla pigg och jag får lite svårt att kontrollera och få kontakt med honom där!
Det vi gjorde mest av idag var övergångar skritt-galopp-halt-galopp-skritt osv. Han gjorde den kanon! Var lyhörd, samlade sig bra inför avbrotten och gjorde så fina avsaktningar utan ett enda trav steg innan skritten! Han gav verkligen en magisk känsla!
Avslutade passet med traven, fokus på ett jämnt stöd i handen, stilla och lugn hand, låg avslappnad form och bara stabilt och lugnt!
Jag är extremt nöjd med dagens pass helt enkelt, och jag längtar efter att få sitta upp imorgon!

Likes

Comments

Heej på er!
Igår lyckades vi äntligen få iväg videon på Brighton till min tränare och hon gav oss grönt ljus att börja trappa upp träningen igen! ÄNTLIGEN!
Vi sprutade ju B i knäleden den 10e oktober, då hade han bara joggats lätt i en vecka innan eftersom vi märkte att det var något, efter det vilade han en vecka, sedan longerade en vecka och efter det har jag bara ridit rakt fram och på stora voltspår!
Försökt jobba mycket backar och mycket bommar för att stärka upp bakdelen! Så nu, ungefär 2 månader senare kan vi börja med lite skolor igen. Jag som trodde att jag hatade öppnor och slutor har saknat dem extremt mycket dessa två månader, haha vi får väl se hur länge det varar! 😉

Idag jobbade vi dock på ganska lugnt eftersom han vilade igår, men några öppnor red vi efter En lång framridning. Dock blir han så extremt pigg nu när han får börja göra saker igen så det blir inga vidare fina öppnor när hjärnan kokar över, han springer i någon form att passage med låga fladdrande framben och en form som en giraff på tygeln!
Det finns en film på min insta om ni vill de honom strutta runt i ridhuset medan han glömt att jag sitter på! 😅
Så han får hålla på att showa runt ett par dagar och coola ner hjärnan lite innan det blir på riktigt!

På tisdag ska hästarna vaccineras så då får han vila, och även på onsdag då mamma och jag ska till min kusin som fått en bebis och hälsa på dem efter jobbet! Men annars ska vi jobba på och lösgöra ordentligt! 🙌🏽

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är jag hemma från stallet där det inte alls blev något pass på utebanan som jag hade tänkt, för när jag kom fram så var det fruset på banan, bra planerat! 👍🏽

Blev alltså ett pass i ridhuset istället men där var ju Brighton lika spänd som igår så passet var mest att lösgöra hans hjärna och få honom avslappnad där, vilket funkade bra på slutet!
Jag tror det är dags att trappa upp träningen nu igen. Försöker få iväg en joggingfilm till min tränare men det krånglar lite när det ska skickas. Men när den kommit iväg får hon i alla fall avgöra om vi kan trappa upp eller inte.
Men jag tror det skulle behövas för han är så skvattig för minsta lilla ljud och sak så jag tror han skulle behöva få jobba med lite saker som kräver lite koncentration så han blir lite lugnare. Nu när det är kallt ute blir de ju oxå lite mer spända så kan vi minska det med mer ridning vore det kanon! 👍🏽

Likes

Comments

Heej!

Alltså dagens Brighton....
Planen var att longera honom och träna lite ledarskap. Men Brighton ändrade planen typ direkt när vi kom in i ridhuset....
Jag släppte honom lös direkt som jag alltid gör men idag blev han LIVRÄDD för skottkärran som står i ena hörnet. Den står alltid i hörnet och har gjort det typ ända sedan ridhuset blev färdigt men skav var den livsfarlig, suck!

Detta gjorde ju att han sprang runt och frustade och betedde sig som en hingst i ungefär 20 minuter... Och varje gång jag försökte få tag i honom blev det bara värre!
Efter en stund kunde jag ställa undan skottkärran och efter ännu en stund var han så pass lugn att jag kunde få tag på honom. Försökte träna lite med honom då men han var halvt blockad...
Tanken att jag skulle träna honom med pekpinne så som Tobbe Larson gör med sina hästar men han var inte riktigt i rätt mood för det....
Vi kunde träna lite på backa och stanna som han gör riktigt bra nu, och tanken är att vi ska kunde använda det vid lastningen sen!

Imorgon för han ridas ett pass igen, tror jag kan vara på utebanan då med!

Likes

Comments

Hej på er!
Igår när jag var hos Brighton red jag ett pass på sandbanan. Först ösregnade det så tänkte vara inne men det slutade i tid tills jag hade gjort klart Brighton så vi kunde vara ute i alla fall!

Han var väldigt lös i magen under morgonen och kändes lite trött/seg så jag red bara lite lätt där ute. Skönt att kunna vara ute i alla fall, var riktigt skönt ute och jag kunde till och med rida utan jackan utan att frysa det minsta! Så härligt och skönt att kunna byta underlag. Har ju inte så många ställen att rida ut på, det ena är en grusväg men där måste man rida och vända men där är det annars bra underlag. Sen har vi ju en väg bland fälten men där är det lite kladdigt och halt såhär års så vill bara skritta där, då är det skönt att kunna vara på utebanan ibland!

Under kvällen var han i alla fall bättre i magen så det var nog ingen större fara med honom, skönt det!

Idag får han vila, passande då det är riktigt skitväder idag, ösregn på morgonen och nu snöar det MASSOR!
Fick dock hem min Uhip jacka igår men den får vänta med att invigas till imorgon, spännande!
Något som suuuger dock är att jag fick mail från stället där jag beställde BoT schabraket till Brighton på blackfriday och de skrev att schabraket är slut i lager och inte kommer komma tillbaka in i lager idag, så himla tråkigt! Var ju så nöjd över det köpet!!😩

Likes

Comments