Rulltårta

Rulltårtansdag idag! Älskar att baka rulltårtor, det går att hitta på så mycket olika fyllning, färger osv. Väldigt enkelt och snabbt att slänga ihop om man får gäster. Jag brukar oftast göra rulltårtsbakelser! Här kommer ett grundrecept. Vi får se om jag hinner hitta på någon ny ikväll om tiden räcker till!

​Recept:


3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk (går med vatten också)


Fyllning:

Sylt, lemoncurd, nutella osv - går att hitta på massor av olika fyllningar, bara att experimentera eller ta något man har hemma.


Gör så här:

Ugnen på 200grader.

Vispa ihop ägg och socker pösigt, tillsätt vetemjöl och bakpulver samt mjölk/vatten. Blanda ihop till en fin smet med elvispen. Häll ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Smeten ska täcka nästan hela plåten så att den blir ganska tunn. In i ugnen i ca 5-7 minuter, det går väldigt fort på slutet så håll koll!

Lägg ut ett bakplåtspapper på bordet/köksbänken. Häll över strösocker på kakan, vänd sedan över hela kakan till andra bakplåtspapperet. Om pappret sitter fast efter ugnen kan man ta en liten äggpensel och kallt vatten och pensla så brukar det släppa lättare. Sen är det bara att fylla på med valfri fyllning, rulla ihop och skära upp! Super gott och enkelt 😁

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229