Dessa blogginlägg om kvällarna skrivs alltid på sena tider. Varför? Ingen aning. Men kanske för att jag har tid då och skrivhjärnan kommer igång, haha! Nej. Men jag vet faktiskt inte. Nog om det.

Var som sagt på BVC idag med L. Vikten ligger på ca 4.5kg och han är 57 cm lång. Japp, längden skjuter i höjden. Vet någon som med säkerhet kommer växa om sin mamma. Med mina 1.53 cm kommer man inte långt med.

Sen kom en vän hit på besök efter lunch. Var ett halvår sen vi sågs, så vi hade en del att ta igen. Efter ett par timmar med bebisgos, fika och en hel del prat, så åkte hon hemåt. Till middag blev det baconlindad kyckling och ris. En helt okej fredagsmiddag!

Talang på TV4 blev av och ett helt okej program ikväll. Vissa hade mer talang än andra. Hade ni några favoriter ikväll?

Nu ska jag försöka sova innan Ludwig vaknar igen. I morgon ska vi till hans farföräldrar ett par timmar. Var några dagar sen sist. Har vi tur så kanske faster och kusinerna är där också.

Hoppas ni haft en trevlig fredagskväll!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är väldigt lättroad och det är väl både positivt och negativt. Men jag måste bara dela med mig av något som jag hittade på Facebook häromdagen. Jisses vad jag skrattade. Skrattade så mycket att jag kom av mig efter halva meningen. Då är man nog lättroad på riktigt.

Observera att texten bör läsas med finsk brytning för att det ska låta roligt.

Likes

Comments

Godmorgon!

Denna fredag börjar med ett besök på BVC för längd & vikt för lillkillen. Sist väger han 4400g och var 56.4 cm lång om jag minns rätt. Ska bli kul och se vad det blir denna gång. Efter det blir det en snabb sväng till optikern så mina bågar kan formas till, så dem sitter bra. Dem åker ner på näsan jämt och det är mest bara irriterande.

Framåt eftermiddagen kommer en vän hit och gör ett besök. Ska bli himla roligt då jag inte träffat henne sen förra året någon gång. Jag var i alla fall fortfarande gravid med Ludwig då vid det tillfället och hon har inte träffat lillkillen än, så ska bli jättekul faktiskt!

Kvällen kommer avslutas framför Talang!

Likes

Comments

Ca två månader efter förlossningen kan jag ta mig tid att skriva en förlossningsberättelse.

Fredagen den 15 december
Jag hade på känn att det skulle hända någonting idag. Men det var först när vattnet gick som jag verkligen förstod allvaret. Vattnet gick kl 15 och värkarna kom kl 16. Mellan dessa klockslag ringde jag både mamma, förlossningen och Oskar. Vid 19 fick jag tid för en kontroll, så det var bara att vänta. När sen värkarna kom, som just då var hanterbara så väntade jag mest bara på att klockan skulle ticka framåt till 18, så man kunde åka iväg.

Väl framme på förlossningen kopplade dem CTG. Men allt såg bra ut och jag hade inte tillräckligt med värkar för att stanna kvar, så fick åka hem. Ringde O på väg hem och sa att han skulle åka från jobbet. Hemvägen var inte så trevlig med dessa värkar som nu faktiskt började göra ont.

Väl här hemma så blev det ju inte bättre. Veterligen var min bästa vän och jag hade stor nytta av Profylaxkursen som vi hade gått ett par veckor före förlossningen. Ringde förlossningen som bad mig ta en dusch och sådant som kunde lindra smärtan, men det hjälpte inte. Tillslut ringde O och sa att vi kommer in. Sagt och gjort.

Resan till Nyköping var det värsta jag varit med om. Satan vad ont jag hade. Men försökte andas så gott det gick. Väl framme blev det påkopplat med CTG igen. Efter en stund så ville barnmorskan kolla hur öppen jag var eftersom jag hade så jäkla ont.

Du är ju öppen 10 cm. Inte konstigt att du har så ont.

Min reaktion: What the fuck?

Hon sa att det är väldigt få som kommer in och är helt öppna. Så ett bra arbete hade jag gjort hemma sa hon också.

Så det var bara på med sjukhusskjortan och köra på typ. Enligt min journal så hade jag etablerade värkar 23:30 och krystvärkarna började 00:50. Men det gick betydligt fortare i mitt huvud där och då.

Än en gång så är jag jättetacksam för Profylaxkursen. Andningen hjälpte mig otroligt mycket genom hela förlossningsarbetet. Den och lustgas var det enda jag hade när jag födde.

Lördagen den 16 december, två dagar tidigare än tänkt, kl 01;52, föddes en pojke som fick namnet Ludwig. 3430 g och 51 cm lång.

Sen så skulle ju dem trycka på magen, moderkakan skulle ut och allt det som dem gör efteråt. Jag var livrädd att jag hade spruckit. Men det hade jag inte och det var en enorm lättnad! Det tar verkligen på krafterna att föda barn och jag kunde knappt stå upp efteråt.

Barnmorskan sa att jag var som gjord att föda barn, haha!

Men jag hade en fantastisk förlossning över mina förväntningar! Så tacksam för stödet av O och att jag hade en superbra barnmorska.

Här var han inte gammal, lilla plutten.

Likes

Comments

Var ett tag sen jag kikade in här, men sonen tar upp nästan all tid. Emellanåt så försöker jag sova när han sover, duschar när jag kan och hinna äta också. Inte lätt som småbarnsmamma.

Idag har vi varit hos L’s faster och ena kusinen, men också varit en sväng hos hans pappa & farföräldrar. Kläder av faster med familj fick vi också och en hel påse från min kusin och hans sambo, så kläder i större storlek har han gott om nu. Frågan är bara om han hinner använda allt innan nästa storlek kommer på tal, haha. Dem växer ju så fort, dem små liven.

Annars så kom jag hem för en stund sedan. Jag tänkte ( tänka kommer man långt med, men med handling kommer man ännu längre ) skriva en förlossningsberättelse, så ska se till att den kommer upp snart.

Nu ska jag försöka lägga ner L i spjälsängen och ta hand om lite tvätt.

Bilder från en promenad som jag tog för nån vecka sen tror jag.

Likes

Comments