Header

Hej hej. Tänkte göra ett litet inlägg om några låtar jag rekommenderar. Förresten, följ gärna min spotify genom att klicka här ,  om du nu vill. Jag uppdaterar väldigt ofta...


Tack och hej för denna gång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi alla har sett de. Memes. De är överallt, rent sagt överallt, vart du än går på sociala medier så är det någon ny trend som har kommit upp. Idag ska vi kolla på "memesens" historia och försöka komma på det stora mysteriet, varför är de så populära? Ja varför kan man ju undra.


Ordet meme definieras enligt merriam webster som "an idea, behavior, style, or usage that spreads from person to person within a culture <Memes (discrete units of knowledge, gossip, jokes and so on) are to culture what genes are to life. Just as biological evolution is driven by the survival of the fittest genes in the gene pool, cultural evolution may be driven by the most successful memes. — Richard Dawkins"

Det vill säga en meme är något som sprids genom internet, och har blivit lite som en sorts kultur på internet. Och memes kallas enligt detta stataement före för "are to culture what genes are to life" alltså är memes som generna är till livet, livsviktigt. Då skulle man ju kunna säga att memes är livsviktiga vilket betyder att folk som säger att de andas memes faktiskt gör det? Eller nja nu kanske vi inte ska ta det så seriöst. Men som tidigare sagt så konkurrerar memes med varandra, vilket gör att nya memes hela tiden utkonkurrerar gamla memes precis som konkurrans i den biologiska mångfalden, vilket är lite intressant att man kan dra de slutsatserna vilket kan visa oss att memes kan vara viktiga, kanske?


Men nu kanske du tänker, varför läser jag någon konstigt text om internetfenomen som är helt töntiga? Ja det undrar jag också:)


Vi kan sammanfatta memes som ett sätt att slösa tid på underhållning precis som vi gör med tv, spel osv dvs en vanlig del av vad som sker när vi är uttråkade. Så om du tycker en meme är kul, det är bara att skratta på, no judgement här liksom. Beroende på vad det är du skrattar över, eftersom att det finns lite äckliga memes just nu, som inte alla tycker är så kul.

Här bjuder jag på gamla godingar från 2016. Enjoy....or not.

just det, tänk att vi ägnat vår fritid åt sånt här.... jag ger upp på mänskligheten ibland hahah

Dessa var ändå ganska roliga 

Och så har vi såklart..... Harambe, nej alltså. don't get me started. Hela internet freakade alltså ut över en gorilla, typiskt vår generation....

Nu tycker jag vi ska avsluta detta blogginlägg på en positiv sida. Så även fast vi gjort väldigt mycket dumma grejer på internet, dumma memes och allt sånt där så måste man ju ändå medge. Internet är kreativa, so props to you!

Likes

Comments

Hej hej!

Hade vägarna förbi min externa hårddisk och hittade några bilder som jag tyckte var lite fina. Tog de innan julafton när vi var vid skansen så enjoy!

Likes

Comments

Hej hej. Här kommer lite låttips från mig för att bredda era musikvyer! Hope you enjoy


Likes

Comments

Jul, Jul överallt jul! Julklappar säljs som smör och vi blir mer och mer materiellt fästa till saker och vi börjar bry oss mer om klapparna istället för umgänget. Vi måste börja tänka mer på miljön och att det finns folk som har det värre än oss. Vi måste sluta bry oss bara om julklapparna, eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Krav, bara mer och mer ju längre upp du kommer i skolan. Inte så himla kul? Nä tänkte väl det...

Vårt skolsystem har ett väldigt konstigt betygssystem där högsta betyg är förväntat och kraven för det är alldeles för högt. Du ska kunna analysera,argumentera, göra allt så himla djupt. En bra text ska tex vara gjord av en proffesionell människa, inte en elev. Du kan vara väldigt nöjd över ditt arbete, ditt matteprov, din presentation etc. Men enligt Sveriges A - F system är du ej tillräckligt för ditt mål, för du tydligen inte gjort det enligt de oförståeliga målen. Hur ska en 13-14 åring förstå vad nyanserat argument menas att vara? Det är inte så himla lätt. Du kan ha rätt på alla mattetal men inte få högt betyg pga att du inte "förklarat" mycket djupt. Matte är matte, har du rätt så har du det. Och alla kan inte sätta sina förklaringar på papper, vissa av oss är kanske för smarta för er vuxna!!

Så vad jag ber om är att vi får mer rimliga krav, betygen trycker bara ner oss, vi tror vi gjort nånting bra men så kommer besvikelsen. Vi vill satsa, men målen är för orimliga särskilt det språk de är utformade som. Snälla betygsknasar lyssna på oss elever, vi vill ha rimligare mål!
Linda, Elev

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag och min mamma muffins med formar vi köpte ett tag sen, de blev väldigt goda så det var ju nice. Toppingen var gjord med kvark och vit choklad och självaste muffinsarna var vanliga vaniljmuffins fast med lite citronsaft i, så det är lätt att baka själv och jag lovar, de är väldigt goda!!

Just det, till muffinsen gjorde jag te med pumpkin spice (om vi köpte för ca ett år sen i usa, haha) och blandade i, och det smakade faktiskt ganska gott. Och så skummad mjölk såklart!

​Visst är "teinfusern" söt va? Katter är typ bäst....

/Linda

Likes

Comments

Förra veckan var det comic con gamex och jag var såklart med alla dagar och 2 av dagarna cosplayade jag Asuna från SAO så här kommer lite bilder för det är ju alltid najs...!!!


Jag och min mamma jobbade ca 2 månader på denna cosplay och jag är verkligen nöjd även fast jag inte riktigt gjorde exakt så som Asuna har sina kläder men jag är jättenöjd och i framtiden kommer jag nog ha en photoshoot med mina vänner som också cosplayade.

Comic Con som sagt var väldigt kul, men jag var helt död efteråt och så var jag liter dålig med maten, eller snarare det fanns inte sååå himla mycket mat på Friends Arena/nära friends arena så det blev inte så bra....

​En av dagarna så gick vi dessutom ca 2 km i våra cosplays utan jacka och allt ända till Max i solna centrum och det var ju sådär lagom varmt ute så jag frös vääldigt mycket men det var värt maten i alla fall och hela Comic Con upplevelsen var väldigt intressant, och btw så var jag med på en q&a med Yaya Han (min favoritcosplayare) vilket var superkul. Så det var det för denna gång, Ha det nice!


/Lindis

Likes

Comments