Ett par härliga dagar på ön.

Vi fortsätter gå igenom mina semesterveckor, för er som missade min första vecka kan ni läsa om den här och här . Efter några dagar ensam hemma hos föräldrarna (som redan åkt till ön) hoppade jag på pendeltåget till Nynäshamn och sen båten mot Gotland. Det var en stilla båttur över ett lugnt hav och med Netflix som följeslagare.

Jag möttes av mamma, systerrdotter och hennes pappa nere i hamnen på ön och det var full fart direkt. Inledde vistelsen med att gå husesyn hos föräldrarna (som har hus i Visby) följt av sent namnsdagsfika i trädgården. Blommorna stod i givakt över hela trädgården och där och då kände jag mig så nöjd med allt bara. Följde med syrran och hennes familj ner till havet på eftermiddagen och visst är den något särskilt med Gotland.

Dagarna på Gotland var härliga och nästan helt kravlösa. Jag började två av mina dagar med en löptur längst med ringmuren. Vem är jag ens? Springer på morgonen, på semestern?! Men det var så skönt och dagarna på Gotland var sjukt varma så det var perfekt att göra på morgonen. Dagarna innehöll strandhäng, lek i parker, utflykter, skratt och lite turistande.

Upptäckte Visby med dess slingrande gränder, ruiner och mysiga hus. Kommer spendera en del tid på Gotland framöver eftersom föräldrarna köpt hus där och jag ser fram emot att lära känna ön!

Som ni ser, jag har både druckit vin och badat i havet under mina dagar där, vad annars gör man på semestern säg?

Ibland är ord överflödiga, och lördagskvällen på bilden var en sån kväll där himlen bjöd på en magisk show.

Att se minst en rauk och äta fisk direkt från ett fiskrökeri är nästan ett måste, vi prickade av båda dessa delar på samma dag. Även att bada i ett kalkbrott lyckades vi hinna med. Allt på samma dag faktiskt!

Semestern avslutades med teater ute i Roma, Kung Lear av Shakespeare spelades denna sommar (Shakespeare är det enda som spelas där) och att sitta utomhus och kika på teater är inget man gör ofta. Det var en magisk kväll med perfekt temperatur och skådespelarna var så duktiga.

När det väl var dags för hemfärd från ön gick det inte helt smärtfritt, båten vi skulle åka hem med hade lyckats köra in i kajen i Nynäshamn och var inställd. Vi fick boka om vår båt och åkte hem 01.00 på natten istället för 19.30. Men själv sov jag hela båtresan så det gick bra. Gotland alltså, vilket ställe. Som att vara utomlands fast ändå inte. :)

#bestofnouw #gotland #semesterlivet #vacay #summer

/ Johanna

Gillar

Kommentarer