En fredagskväll utöver det vanliga.

Detta inlägg skrivs samarbete med happy-day.se

I frdags skrev jag ju om att sätta guldkant på vardagen, och att det kan vara i dom små sakerna som vardagslyxen kan växa fram. Och i fredags var det verkligen guldkant på vardagen, eller ja på fredagen. Något utöver det vanliga faktiskt då vi var på choklad & romprovning. Och vilken upplevelse det var! Provningen ägde rum i en fantastiskt fin liten chokladbutik på Södermalm, som heter Small islands chocolates & coffee. i var ett gäng på kanske drygt 20 personer som under några timmar fick lära oss massor om choklad och hur man odlar kakaoträd, processen kring att få fram kakaobönor och urvalsprocessen innan bönorna blir till choklad. Utöver att lära oss en herrans massa om choklad fick vi även ta del av hur processen kring framtagningen av rom sker och att det finns fyra olika varianter av rom, med olika stavningar, med olika processer och med olika ursprung. Otroligt intressant!

Här ovanför , till vänster, ser ni, insidan av en kakaofrukt. Det ser ju inte jättemysigt ut direkt, det ser snarare ut som en larv eller något utomjordiskt än något som skulle kunna bli den magiska chokladen vi (jag) älskar. Blev lite chockad när Dwane, han som ledde provningen, öppnade en kakaofrukt och den såg ut sådär.

Vi fick under kvällen prova 4 olika romsorter och 5 chokladbitar, dessa testades både var och en för sig och tillsammans. Och wow, vilken smakupplevelse, framför allt blev det en otroligt stor skillnad på rommen när man tog en chokladbit till. Vi fick jämföra färger på de olika sorterna, dofta, smaka och jämföra. Och självklart fota, vad annars.

Det var en alldeles fantastisk fredagskväll, jag lärde mig framför allt massor om både choklad och rom. Köpte även med en hel del choklad hem, ingen rom dock. Sugen på att testa något liknande? Hos Happy-day.se hittar du mängder av olika upplevleser, allt från provsmakningar som denna till mer äventyrliga upplevelser. Detta satte verkligen guldkant på min och mina föräldrars fredag :)

#upplevelse #happyday #nouwautumnchallenge

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Idamida
Idamida,
Himmel! 😃
nouw.com/idamida
lindholm
lindholm,