Asiatisk matinspiration inför helgen.

Hej fredag,

har ni sett vilket härligt pressutskick jag fick för några veckor sen? För en matnörd och mat älskare som mig själv var ju detta drömmen. Detta fantastiska matpaket, eller matkasse var det faktiskt, kom från Santa Maria och innehöll ingredienser med inspiration från Asien, från deras asiatiska skafferi . För hur gott är inte asiatisk mat hörrni? Jag älskar't men är dålig på att faktiskt laga det själv ska jag väl erkänna. Så det här var perfekt. Det ledde faktiskt till en hel vecka av asiatiska smaker hemma, så gott och så lättlagat!

Jag tänkte helt enkelt tipsa om dom rätter vi testade, som en liten inspiration nu inför helgen och kanske kommer det lägligt med en paus från julmaten? :)

Under veckan har vi lagat följande tre rätter:
Tom Kha Soup (recept) - Otroligt lättlagad och riktigt god soppa, med lite sting i men inte för mycket. Denna kommer nog lagas fler gånger!

Kyckling-och nudelwok med grön curry och kokosmjölk (recept) - Den här var det fint drag i, men riktigt riktigt god! :)

Thailändsk fläskfiléwok med ostronsås och svartpeppar (recept) - definitivt veckans favorit om ni frågar mig, så otroligt gott!

Är ni lite sugna på asiatiska smaker nu? Det är jag, det bara vattnas i munnen när jag skriver om all god mat. Som en extra bonus så har samtliga rätter varit otroligt lättlagade också, det gillar man ju! Här hittar ni mer inspiration från Santa Maria. Och tusen tack för det fina och framför allt goda pressutskicket!
Hoppas det gav lite inspiration till helgen! Trevlig fredag :)

#pressutskick #santamariasverige #detasiatiskaskafferiet

/ Johanna

Gillar

Kommentarer