Blandade söndagstankar.

Hej,

klockan visar 12.45 och jag lämnade sängen för bara 15 minuter sen. Inte för att jag sov bort halva dagen utan för att jag helt enkelt inte kände för att gå upp. Älskar dom dagar när man kan ligga och dra sig i sängen riktigt länge, utan några direkta måsten för att gå upp. Så är min söndag. Utan måsten, planer och krav. På min to.do lista för dagen står endast två saker, laga matlådor till veckan och gå till affären och köpa sköljmedel. Några större krav än så har jag inte idag. En perfekt söndag med andra ord. Bredvid mig på skrivbordet står dagens andra kopp kaffe och jag känner in mig på den nya möbleringen i rummet. Har placerat skrivbordet framför fönstret istället för i hörnet och det känns än så länge ganska bra. Hela det här rummet ska göras om, planen är ett nytt skrivbord, förvaring, spegel, extrasäng/soffa och lite annat pyssel.

Renoveringen av lägenheten är på sluttampen nu (tack och lov) och jag tror bara det är balkongen kvar nu. Håller tummarna för att dom är klara nästa vecka. Men det känns verkligen som att både jag och lägenheten fått ett lyft ändå. Och jag saknar att kunna vara hemma. Men snart så. Nu blir det lite rörigt här. Jag ska dricka upp mitt kaffe, dra på mig lite kläder och bege mig ut på en promenad. Planerar att få in lite jobb i eftermiddag också. Hoppas ni mår bra, för vet ni vad? Det gör jag :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Det saknas något hemma.

När jag kom hem från jobbet igår kände jag "det saknas något här?" Både i hallen och i köket saknades delar av inredningen, hallen blev plötsligt mycket mer rymlig när mina 4 garderober tagits bort och köket har numera en mer.. öppen planlösning? Men det är inget konstigt, min hyresvärd håller på att renoverar alla lägenheter i området och nu har turen kommit till min trappuppgång. På agendan står:

- nya köksluckor
- ny kran i köket
- nytt eluttag i taket
- nya fönster i hela lägenheten + nya fönsterbrädor
- nya garderober i hallen

Ser fram emot uppfräschningen men arbetet pågår i en månad och när jag säger att det är K A O S hemma så ljuger jag inte. Men jag hoppas att garderoberna kommer på plats den här veckan så jag kan lägga tillbaka allt som var i dom tidigare. Just nu har jag förflyttat halva lägenheten till vardagsrummet och kontoret. Själv håller jag mig på jobbet så mycket som möjligt. Byggarbetarna jobbar mellan 7-16, så idag var jag på jobbet strax efter 7. Mina rutiner efter den här månaden kommer vara magiska! Nu ska jag dyka tillbaka till min mailinkorg. Galet att klockan är strax efter 8 och jag har redan hunnit beta av drygt 1 timmes jobb. :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

En sån där magisk helg.

Hej!

Hur mår ni? Det har hunnit bli onsdag men jag lever fortfarande på energin som helgen gav mig. För i helgen som gick ägnade jag mig åt fler friluftsaktiviteter än vad jag gjort på flera år! För Karlstad har bjudit på magiskt väder, strålande sol och -8ish, i ett gnistrande vinterlandskap. Så jag och några vänner drog på oss termobyxorna, packade ner termosen med varm choklad, krov, sittunderlag och ved och begav oss ut i skogen. Som man gör! Sen spenderade vi säkert 4 timmar runt en eld, grillandes både korv och gifflar, drack varm choklad och mös. Ja mina fötter var som isbitar när jag kom hem och jag luktade som en hel skogsbrand men oj vilken energipåfyllning det var! Det var otroligt mysigt och något jag mer än gärna gör igen. Skogen är ju mysig ändå.

Och lördagen fortsatte i samma härliga anda, fast inomhus när tjejerna kom över och firade med mig. Helt coronasäkert såklart. Men så himla mysigt och exakt vad som behövdes. Vi drack champagne, skrattade och hade så himla trevligt. Och söndagen sen, den bjöd på ännu mer friluftsliv. Ni ska få se snart!

/ Johanna

Gillar

Kommentarer