Morgonpepp och en titt i backspegeln.

Godmorgon solstrålar,

hur mår ni denna fredag? Jag är peppad, taggad och exalterad över att det är fredag. En kopp nybryggt kaffe i ena handen och dagens agenda bredvid mig. Min fredag bjuder på workshop för att spika en del av vår organisation (håll tummarna för att det går bra), sammanfatta veckan, förbereda måndagens fakturering, se över projekten jag sitter med och lite annat pyssel. Efter jobbet är det stallet som gäller, som alltid på fredagar. Jag peppar mig själv idag, ibland behöver man det. Jag klappar mig själv på axeln och tittar tillbaka på vart jag var för ett år sen. För ett år sen vaknade jag kallsvettig på nätterna, stressad över mitt första projekt jag fick vara med och leda. Jag är fortfarande nervös och en novis inom projektledning men känner mig så mycket säkrare på min egen roll idag, vad jag kan och klarar av. Viktigt att se sin egen utveckling och att man tar sig framåt hela tiden. Heja mig! Nu ska jag fila på min presentation. :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Tillbaka i skolbänken (igen)

Hej!

Inget morgoninlägg idag minsann, men Nouw hade en hel del problem imorse så det fick vänta helt enkelt. Nu har det hunnit bli lunch och jag har både ätit min lunch, tagit en promenad, hämtat ut mina nya stövlar och plockat upp en kaffe på vägen. Dagens matlåda bestod av en fantastiskt god kycklingrätt som jag slängde ihop igårkväll, recept hittar ni här.

Men jag tänkte ju faktiskt inte prata mat idag, utan att jag har börjat plugga igen. Vem trodde att efter 5,5 år på universitet och högskola att jag skulle vilja köra igång igen? Men den här gången är det inget program, nej jag läser två distanskurser den här terminen. En endast för att det är kul och en för att (förhoppningsvis) utvecklas i min yrkesroll som projektledare.

Den här terminen läser jag följande kurser:
Att skriva för webben och interaktiva medier 7,5hp - Södertörns Högskola
Att leda och driva projekt 7,5hp - Umeå Universitet

Just nu är det den första kursen som går, och det är så roligt! Utmanande absolut men så kul. Jag anser nog att jag är relativt bra på att skriva och även att skriva för webben, så en kurs som denna får mig verkligen att testa mina kunskaper och utvecklas i mitt skrivande. Kursen består av 5 inlämningsuppgifter, varav fyra är olika typer av texter som ska skrivas och den sista en analys av ett projektarbete (tror jag). Den första uppgiften lämnades in igår och var en intervjutext baserad på en sångtext som agerade våra anteckningar. Krångligt, utmanande och svårt men också väldigt kreativt. När jag fått betyg tänkte jag dela med mig av den här. Nästa uppgift är en debattartikel, där vi får välja mellan tre olika ämnen, eller välja ett eget om vi har ett. Längesen jag skrev en debattartikel så det här blir kul!

Åh jag är så taggad på den här kursen, tänk att det kan vara så kul att vara tillbaka i skolbänken igen! :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Garderobsdrömmar och en svullen mage.

Innehåller affiliate-länkar

Godmorgon onsdag, hur mår ni?

Jag mår finfint ändå, alltid skönt att vakna och må bra, även om jag är inne i såväl en trött period som den tiden på månaden då man som tjej (kan) bli svullen och samla på sig en hel del vätska. Roliga dagar med andra ord, men det borde vara slut snart. Jag sparkade igång dagen för någon timme sen och har hunnit med två koppar kaffe redan. Har hunnit drömma ihop en outfit som jag gärna skulle bära idag, vet inte vad jag gillar mest, de glittriga skorna, de fantastiska byxorna i skinnimitation eller tröjan i grönt skimmer? Allt är magiskt och om någon känner för att skämma bort mig är det fritt fram! Eller om ni är shoppingsugna överlag och letar efter bra deals så finns ett gäng samlade här (adlink)

Men nu ska jag lämna mina kläddrömmar och skriva ihop ett exempel på en kanalstrategi, ta fram avtalsförslag och strukturera upp ett intranät. Trevlig onsdag :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer