Måste få klaga lite.

Okej, nu ska jag klaga lite. För idag är det faktiskt synd om mig. För det första, jag har sovit otroligt dåligt inatt, väcktes av åska, blixtrar, ösregn och vinande vindar vid 01.40 inatt. Det blixtrade så mycket att man hade kunnat tro att himlen hade en selfiesession. Jag är väl inget större fan av oväder, inte heller av åska och blixtrar. Men lyckades iallafall somna om efter ett tag, för att vakna vid 4 igen. Denna gång av oklar anledning. Väckarklockan stod på 05.00 för egentligen skulle jag tränat imorse, men jag har lyckats sträcka en muskel i skulderbladet (?) eller sovit konstigt. För här kommer punkt två att klaga på, jag har typ nackspärr i mitt högra skulderblad?! Alltså tänk er känslan av nackspärr, fast i skulderbladet. Inte särskilt praktiskt eller skönt för den delen.

Så, tre dåliga saker med den här onsdagen:

 1. Jag har fått för lite sömn
 2. Jag tränade inte imorse
 3. Jag har ont i ryggen.

Det var nog allt, tror jag. Funderar på att försöka ta mig iväg till gymmet senare idag för att hänga i en ribbstol och försöka strecha ut musklerna i ryggen lite. Vi får se. Men nu ska jag dränka mina sorger i varm choklad. Man får göra sånt när man sovit dåligt. Återkommer senare, hoppas på att dagen vänder till det bättre.

#nouwautumnchallenge

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Johannas åtta tips för en underbar höst.

Igår skrev jag ju om hur jag helst spenderar en höstkväll, i soffan med en kopp te och serier. Men det måste ju finnas mer än te och serier för hösten?

Vissa dagar är det enkelt att hitta till höstmyset i soffan, som idag när det regnar ute och är slask på marken (iallafall här i Karlstad). Men, det är ju viktigt att komma ihåg att alla höstdagar inte ser ut såhär, väldigt få gör faktiskt det.

Så, här kommer några tips för att ta vara på höstdagarna, bra som dåliga.

Johannas 8 tips till en underbar höst:

 1. Införskaffa bekväma, varma & vattentäta skor (alternativt impregnera de höstskor du har) och se över din höstjacka. Det är en liten grej, men att ha rätt skor och en jacka du inte fryser i för höstens olika väder är en sån grej som kan lyfta en hel dag.
 2. Ta vara på det magiska solljuset som är på hösten. För trots att det är otroligt grått idag så har vi haft en fantastiskt fin höst, men underbar solnedångar, magiska soluppgångar och soliga höstdagar. Så njut av dessa och ta vara på ljuset innan vintern kommer med sitt mörker.
 3. Okej, hur tar man vara på ljuset då? Här kommer punkt nr 3, gå en skogspromenad. Här spelar punkt 1 på listan in. För om du har bra skor och en bra jacka så är en skogspromenad magisk. Saknar du ovanstående kan promenaden vara både tråkig och kall.
 4. Listans fjärde punkt hänger även den ihop med punkt 3 (och punkt 2), gör iordning matsäck med varm choklad (eller valfri varm dryck), packa ner lite fika och ta med en vän på din skogspromenad. Det mesta här i livet är ju trevligare att uppleva tillsammans, så även skogen.
 5. Utmana dig själv i köket och laga en härligt mustig höstgryta, kanske en bœuf bourguignon, en höstgryta med svamp & dragon eller varför inte baka bröd? Endast du själv sätter gränserna för din kreativitet i köket. Dessutom luktar ens hem magiskt när man bakar bröd (bonus tips).
 6. Alla höstdagar är ju inte vackert soliga, utan ibland regnar/snöar/haglar/stormar det och man vill minsann inte alls gå ut i skogen. Det är för dessa dagar jag har min bokhög, en hög med böcker jag vill läsa när jag har tid. Regniga höstdagar är perfekta för just detta!
 7. Anordna “halv åtta hos mig” med några kompisar, turas om att bjuda över varandra på middag, bestäm en budget, ge varandra betyg och någon vinner. Hur kul som helst ju!
 8. Okej, sista tipset, unna dig egenvård. Då tänker jag i hemma-spa tankar. Införskaffa en riktigt bra ansiktsmask, hårinpackning och kanske även ett kit för att färga bryn och fransar hemma. Ta en eftermiddag där du verkligen skämmer bort dig själv och din kropp. Har du badkar så tappa upp ett varmt bad, sätt på en härlig spellista och låt det varma vattnet mjuka upp stela muskler (som kanske orsakats av skogspromenaden från punkt 3 & 4).

Så, det var några tips från mig om hur du kan maximera din höst och skapa en riktigt underbar sådan. Triviala tips för någon kanske, helt galna och nya tips för någon, man vet aldrig. Oavsett hoppas jag ni får en underbar höst! :)

#autumn #NouwAutumnChallenge

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Blöta fötter & varm choklad.

Hela Karlstad är täckt av slask. SLASK?!? Alltså nej, jag är inte redo för detta än, jag vägrar. Det såg lite fint ut från mitt köksfönster, ett vitt tunt täcke över innergården. Men sen kom jag ut och möts av regn och slask. Ocoolt om något!

Så, godmorgon, nu har jag fått ur mig min besvikelse över vädret denna morgon. Snö gillar jag ju, men slask, not so much. Så jag börjar dagen med en stor kopp choklad för att lyfta humöret. Inser också att jag bör impregnera mina skor om dom ska hålla hela vintern och gräva reda på mina regnbyxor till stallet. Men jag lever på hoppet och att det ska sluta regna tills jag ska till stallet i eftermiddag. Önska kan man alltid! Men nu ska jag hitta en fin spellista, vända morgonens trista humör och göra tisdagen till en bra dag trots blöta fötter! :)

#winteriscoming #nouwautumnchallenge #hotchocolate #pinterest

/ Johanna

Gillar

Kommentarer