Ponnybus och ett bråkigt huvud.

Okej, jag har haft en helvetesnatt kan man väl säga, men vi backar bandet några timmar. För tisdagskvällen spenderade jag (som alltid) i stallet. Ritmik skulle galopperas för första gången på hur länge som helst och sen väntade en hopplektion för mig. Ritmik skötte sig som den pärla han är, lycklig över att äntligen få galoppera men det är ju förståeligt. Inför kvällens hopplektion bytte jag till mig en ponny, Zuper Zilver, eller egentligen bara silver men jag döpte om honom. Aldrig ridit honom förut men vet att han inte är den piggaste ponnyn man kan hitta. Men vad roligt vi hade, det var busridning på hög nivå, vi susade över hindren och jag skrattade mer eller mindre hela lektionen. Det var längesen jag hade så roligt på en ridlektion.

Men lyckan var kortvarig, han knappt hoppa av ponnyn och ta in honom i stallet innan det började, ni vet, flimret. S U C K! Numera har jag alltid medicin med mig men ändå, man vet ju aldrig hur stort eller litet anfall det ska bli. Jag åkte hem blixtsnabbt och direkt till sängen. Dom kommande timmarna var ett helvete. Huvudet dunkade, jag kände mig illamående och mådde allmänt piss. Men tillslut kunde jag iallafall somna och fick sova bort den absolut värsta delen av anfallet. Migrän alltså, fy fan för detta.

Så idag blir en lugn dag, huvudet och kroppen för den delen, känns helt slutkörda och bakis. Så jag ställer in dagen. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör.

/ Johanna

Gillar

En trevligare tisdagsmorgon.

Godmorgon tisdag,

jag vaknade 1 timme innan väckarklockan idag, blir ständigt förvånad när det sker. Men istället för att somna om eller snooza i sängen så gick jag faktiskt upp och gjorde 40 min yoga för att väcka kroppen på bästa sätt. Så otroligt skönt! Vaknade också med en glad känsla i kroppen, för igår fick hästen klartecken att börja galopperas och ridas lite mer, den lyckan!

Nu ska jag hälla upp dagens andra kopp kaffe, bestämma vad jag ska ha på mig och sen bege mig till universitetet. För min del väntar föreläsningar mellan 10-15, med lunchrast såklart och ikväll stallet. Har även tänkt hinna jobba någon timme och styrketräna. En fullspäckad dag med andra ord, men först kaffe :)

/ Johanna

Gillar

Rädslan inför framtiden.

Det här inlägget har legat i mitt utkast ett bra tag nu, men jag har haft svårt att skriva färdigt det. Så många tankar, känslor, funderingar och lite ångest. Men jag tror, och innerst inne hoppas också, att jag inte är själv om att känna såhär just nu. Vi får se.

Såg att en klasskompis skrev för någon dag (eller veckor) sen att det är 117 dagar kvar till examen. Fick en liten chock och tänkte "nej det kan inte stämma". Nu har jag inte räknat själv men tror definitivt att hennes uträkning stämmer. Så nu är det väl drygt 100 dagar kvar kanske? Sen är man klar, vuxen och med en universitetsutbildning i ryggen, är det då man blir vuxen på riktigt och ska veta vad man vill göra med livet?

Sen jag flyttade tillbaka till Karlstad har en fråga återkommit från vänner, familj, kollegor och bekanta. "Vad ska du göra när du blir klar?"

Varje gång jag får den frågan växer ångesten lite till och jag blir påmind ännu en gång att jag snart står på helt osäker mark igen. Utan att veta vart jag vill ta vägen, vart jag ska bo, vad jag vill jobba med eller ens vad för jobb som finns. Förstår ni osäkerheten och rädslan som ryms i kroppen just nu?

Det är klart att jag har drömmar om framtiden, om vart jag ska ta vägen och hur jag vill att mitt liv ska se ut när jag väl är klar med universitetet. Jag drömmer stort och brett, om olika platser i världen, olika karriärer och olika sätt jag kommer leva mitt liv på. Allt från New York till Nya Zeeland, Stockholm till Göteborg. En mängd olika karriärer, högt och lågt och allt däremellan. Men att drömma är en sak, att lyckas göra sina drömmar sanna är en helt annan femma. Och jag vet inte riktigt vart jag ska börja heller. Just nu är väl fokus främst på att klara av sista terminen i skolan, göra ett grymt examensarbete och framför allt göra mig själv stolt och avsluta universitetstiden på absolut bästa sätt.

Jag kikar runt, ser vad det finns för olika jobb, vilka jobb jag tycker låter roliga och försöker samtidigt klura ut vad jag vill göra i framtiden. Mängden yrken som ryms inom kategorin "mediekommunikatör" är otroligt många. Vad vill jag jobba med? Medieproduktion, grafisk design, vanlig kommunikation, sociala medier, produktionsbyrå, kommunikations byrå, webbdesign? Ja nu hör ju. oändliga val och möjligheter.

Det här blev ju förvirrat, men så är läget just nu, lite lagom förvirrat och lätt panikslaget blandat med en hel del stress inför framtiden. Och jag vet att ni menar väl när ni frågar vad jag ska göra sen, men jag vet inte. Så snälla rara, fråga inte. Det var nog allt för nu.

/ Johanna

Gillar