Hästätande sandhögar och vattenpölar.

Ja, visste ni inte att sandhögar och vattenpölar äter hästar? Det trodde jag alla visste vid det här laget. Jag kan trösta er med att jag var inte heller medveten om dessa blodtörstiga monster förens idag, när Moira var så vänlig och upplyste mig om det. Tänk vad många monster det finns utan att man ens är medveten om dem?

Vi klarade oss iallafall helskinnade både bort och hem, för idag stod uteritt på schemat. Tillsammans med Johanna och hennes tokpeppade häst Grace tog vi oss an skogen med alla monster. Det gick superbra, även om Moira såg monster i varje krök. Lilla gulliga häst alltså, hon är ju för söt. Och vad en uteritt kan göra under för kroppen, inte för att jag var särskilt stressad innan men det är som att all stress, press, måsten och deadlines bara rinner av en och allt man kan göra är att vara där och då, helt fantastiskt!

Nu sitter jag nyduschad och funderar på om det ska bli pizza till middag ikväll, hur gott? Tror det lutar åt det minsann. :)

Det här mina vänner, är lycka på hög nivå <3

#hästärbäst

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

2017 genom Instagram.

Dagarna innan ett nytt år, och internet fullständigt kryllar av årsresumér, nyårslöften, mål och gud vet allt. Jag funderar ofta på om andra gör årsresumér för sig själva eller för sina läsare, kanske båda? Jag gör dom nog mest för mig själv, osäker på vem annars som skulle bry sig riktigt?

Anyhow, bara några dagar kvar av 2017 och jag tar och river av en årsresumé jag också, men lite annorlunda från tidigare år. I år utgår min årsresumé från Instagram och de minne jag har där. Följ med :)

Januari - jag inledde det nya året med en dag i stallet, värre kunde man ju haft det. Månaden fortsatte i ett virvarr av hästar, plugg, partykvällar, balettbesök och lyckliga selfies i januarisolen.

Februari - årets kortaste månad, knappt att jag kommer ihåg den, men tydligen var jag på gymmet, hängde i stallet, åt långa frukostar framför SKAM, hängde på sjukhuset för att ta bort skruvarna i benet, drack drinkar och såg Les Miserables med mina föräldrar och älskade snön.

Mars - Solen kom tillbaka och jag var lycklig uppe på Happys rygg i converse med ett bråkigt ben. Kommunikatörsdagen bjöd på instagramvänligt fika. Jag spenderade såklart en hel del tid i stallet och gosade med såväl hästar som katter. En del tågresor blev det när gymnasiemässor drog igång och jag spenderade många timmar i skolans bibliotek.

April - Solnedgångar vid Klarälven, kan man motstå dom? jag tror minsann inte det. Jag fick hem min klänning inför vårens galej och hängde en hel del i stallet, som alltid. April innehöll också lite resor, tillbaka till mitt fantastiska London och även några visiter i Stockholm, där praktikplatsen för hösten spikades.

Maj - Månaden inleddes med körsbärsblommor och sol, jag gled runt i min jeansjacka från London och spenderade varje ledig stund i stallet. Hade dille på grapefrukt och gick inte bara på en finklädd fest utan två. Maj var en fin månad med mycket skratt, hästar och lite svärandes över b-uppsatsen som skrevs för fullt.

Juni - En jobbig och fantastisk månad på samma gång. Det var dags att vinka hej då till Karlstad för en tid framåt. Svårast var nog ändå stallet och vännerna. Jag försökte flyttpacka, gick väl sisådär. Gick ut och drack drinkar med min favorittant och vips var jag i Stockholm. Tillbaka i de gröna kläderna, på tivoli och sockervadd.

Juli - kanske sommarens tyngsta månad, iallafall för mig. Allt för mycket stress och migränanfallen löste av varandra. Men mellan dessa promenerade jag längst en folktom Strandväg i stan, åkte ut till skärgården, andades ute i naturen och besökte Kungliga Operan och drack champagnedrinkar i en bar.

Augusti - Vilken månad, jag gjorde mina sista arbetsdagar på Gröna Lund och åkte karuseller långt inpå natten men mina kollegor. Svalkade fötterna och lugnade en stressad kropp i en lekpark tillsammans med mina systerdöttrar, promenerade mycket i skogen och försökte andas. Åkte en sväng till Karlstad och packade ihop resten, bland annat min spegel. Första dagen på praktiken, men nerverna på topp och lunchlådan i högsta hugg.

September - Livet som praktikant rullade på, med lite inslag av migrän, det är ju ändå mig vi pratar om. Jag föröskte vänja mig vid storstan igen och tog en AW med mamma på Vapiano. En selfie inne på kungliga operans bakfika innan föreställning följt av en av många torsdagsfrukostar på jobbet. Finklänningen åkte på och jag gick på bröllop. Sen hittade jag tillbaka till stallet och hästarna. Äntligen.

Oktober - En grå månad som fick guldkant med hjälp av många glas bubbel. Stan var grå och jag var flitig besökare på gymmet, många tidiga mornar blev det. Hästarna hängde med och höll mitt humör på topp. Jag drog till Grekland för en kväll och hängde med Influencers en annan. På en skönhetsmässa drack jag bubbel direkt ur flaskan med sugrör och hittade mina nya glasögon.

November - jag har fler bilder som egentligen vill få plats, som när snön kom, när jag gick på event och träffade nya härliga vänner. Men, November iallafall, jag gick på event och drack bubbel. Tog lunchpromenader i mitt blåa fluff med en kopp kaffe i handen, höll handlöst för Cruz (hästen) och fick lära om och se mig själv i glasögon. Imperial Hights (Moiran) vandrade in i mitt liv och jag fyllde 27.

December - Årets sista månad, även denna fylld av hästar. Jag jobbade i stallet en lördagsmorgon och fick njuta av hästar och solen. Såg Askungen på Operan, ren magi. Lär känna Moira mer och mer för varje gång och förklarar snällt för henne att det är tur att hon är så söt. Red sista lektionen på Gladö, med min favorit och herregud vilken häst. Det kom snö (som regnade bort) och mitt hår blev lila.

När man sammanfattar året såhär kan jag bara konstatera, vilket år! Herregud alltså, vilket år. Bra och dåligt, men mest bra tror jag ändå :)

/ Johanna

Gillar

Kommentarer

Mellandagskoman.

Hej på er,

har ni överlevt julen? Jag hoppas innerligt att ni haft ett par härliga dagar fyllda med mat och kärlek, eller hur ni än valt att fylla era dagar kring jul. Mina dagar har varit en salig blandning av julinspirerad mat, uppsatsskrivande, the Reign på Netflix, dans på julaftonsnatten, julgröt till frukost och mera uppsatsskrivande. Ja som ni hör, inte mycket "julledighet" för mig direkt. Men min uppsats/rapport börjar bli färdig faktiskt. Det är de sista delarna bara, se till att allt hänger ihop och att jag har en röd tråd genom hela arbetet. Räknar med att vara klar imorgon, håll en tumme eller två är ni rara.

Många är säkert ute i mellandagsrean och fyndar, jag har inga direkta planer på det faktiskt. Är förvisso på jakt efter ett skärp till min nyårsoutfit, men det får vänta tills imorgon tror jag. Idag är det fullt fokus på uppsatsen. Ville mest kika in och säga hej, hoppas ni njuter av ledigheten om ni har någon, om inte, kämpa på i mellandagarna! :)

Den magiska förrätten på julafton

En julklapp, mina nya favoriter i örhängesgarderoben

En annan julklapp, en jag aldrig trodde jag skulle få <3

/ Johanna

Gillar

Kommentarer